G-Virus vs. T-Virus.
G-Virus vs. T-Virus.
Który wirus jest silniejszy tzw. Powoduję większe i groźniejsze mutacje, czy G- Virus jest taki sam z poziomem inteligenci jak T, czyli czy zakażeni G wirusem są mądrzejsi od tych z T.I czy może mi ktoś podać charakterystyczne cechy tych dwóch wirusów.Bo ja grałem tylko w Re4 i re1,więc może mi ktoś to wyjaśnić, a i jeszcze jedno, jak powstał G Virus?
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
No, z tymi wirusami to naprawdę ciężko, opis wszystkich wirusów to postrach nie jednego fana RE, zwłaszcza, że Capcom sam się w tym gubi
Nie znam się na tym zbyt dobrze, no ale spróbuję coś tu o nich opowiedzieć. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie mnie za dużo poprawiać.
Moim zdaniem trudno ocenić, który lepszy...
Wirus T miał w swoich założeniach służyć do produkcji super żołnierzy - Tyrantów i trzeba przyznać, że Tyranty to dobry "wynalazek". W końcu jedna z wersji weszła nawet do seryjnej produkcji jeśli można tak powiedzieć
Wszelkie zombiaki, cerberusy to też efekt wirusa T tyle tylko, że powstały w sposób nie do końca kontrolowany.
Wirus G miał być potężniejszy od swojego poprzednika, jednak... hmm w pełni przetestowany został tylko raz. Na swoim twórcy w dodatku, zamieniając Birkina w całkiem niezłą bestyjkę. Zdecydowanie bardziej wytrzymałą od Tyrantów, czy lepszą? Za mało combat data, aby to ocenić, ale raczej tak

Kiedyś czytałem, że jeden wirus mógł się rozwijać tylko w żyjącym organizmie (wirus T), a drugi i w żywym i w martwym (wirus G), ale nie dam sobie ręki uciąć za tą informację.
Skoro G-virus powstał później można by sądzić, że jest silniejszy/lepszy. Jak spytasz pana Birkina na pewno tak Ci odpowie=Rzeźnik= pisze:Który wirus jest silniejszy
Wirus T miał w swoich założeniach służyć do produkcji super żołnierzy - Tyrantów i trzeba przyznać, że Tyranty to dobry "wynalazek". W końcu jedna z wersji weszła nawet do seryjnej produkcji jeśli można tak powiedzieć
Wirus G miał być potężniejszy od swojego poprzednika, jednak... hmm w pełni przetestowany został tylko raz. Na swoim twórcy w dodatku, zamieniając Birkina w całkiem niezłą bestyjkę. Zdecydowanie bardziej wytrzymałą od Tyrantów, czy lepszą? Za mało combat data, aby to ocenić, ale raczej tak
Trudno oceniać wyniki jakie daje wirus G po obejrzeniu tylko Birkina, ale moim zdaniem miał przebłyski inteligencji większe od Tyrantów, a już na pewno od zombiaków, ale bez jakiś super fajerwerków.=Rzeźnik= pisze:czy G- Virus jest taki sam z poziomem inteligenci jak T, czyli czy zakażeni G wirusem są mądrzejsi od tych z T.
Stworzył go jak już wspominałem William Birkin. Wiem, że przy jego powstaniu korzystał ze znanego już wtedy pasożyta Nemesis. Czy T wirus też stanowi część G wirusa? Na to pytanie nie znam odpowiedzi=Rzeźnik= pisze:jak powstał G Virus?
Kiedyś czytałem, że jeden wirus mógł się rozwijać tylko w żyjącym organizmie (wirus T), a drugi i w żywym i w martwym (wirus G), ale nie dam sobie ręki uciąć za tą informację.
Wirus G jest znacznie potężniejszy od "T" w gruncie rzeczy powstał przez jego modyfikację jak wspomina William B. w RE0. Powoduje znacznie szybsze odnawianie się komórek oraz mutację oraz powstała do niego odtrutka, jeżeli osobnik został dość niedawno zarażony (to taka ciekawostka)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Tak Wesker raport II. Tutaj na MWRC
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE1R/RE1R.php?n=Wesk2&x=4
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE1R/RE1R.php?n=Wesk2&x=4
Żebyś się nie musiał męczyć z szukaniem
Biologiczna forma życia powstała poprzez manipulacje DNA. Tym właśnie był Nemesis. Inteligencja była najważniejszą sprawą, ale ta forma życia nie mogła nic sama zrobić. Ale gdy znaleźliśmy odpowiedniego gospodarza, stawał się on pasożytem i przejmował kontrolę nad gospodarzem, przez co uzyskiwał niewiarygodne zdolności bojowe. Gospodarz dla broni biologicznej oraz pasożyt mogłyby być tworzone oddzielnie, a następnie inteligencja pasożyta i gospodarza byłaby łączona w celu kreacji broni biologicznej. Jeśli zakończyłoby się to sukcesem, pokonalibyśmy problem inteligencji, przez co moglibyśmy stworzyć broń biologiczną. Ale był jeszcze jeden problem: nie wiedzieliśmy kiedy pasożyt przejmował kontrolę nad gospodarzem.
Gospodarz to człowiek, a pasożyt nazywa się Nemesis i to właśnie od nazwy pasożyta cały stwór przybrał nazwę Nemesis. Nie mogli go przecież nazwać od imienia gospodarza. Co by to było jakby tego stwora nazwali Edek, albo Stefan 
P.S. Tytuł tego wątku trzeba by przemianować na: "Residentowa wirusologia wraz z pasożytologią
"
P.S. Tytuł tego wątku trzeba by przemianować na: "Residentowa wirusologia wraz z pasożytologią
podobne rozwiazanie bylo w ksiazce Nekroskop,o wampirach,wampiry to byli ludzie zarazeni pasozytem,ktory dawal im regeneracje,mozliwosc przemiany(mutacje) izwielokrotnial ich ich sile,zrecznosc,witalnosc etc.(Własnosci bojowe) sorka za offtop ale cholernie mi sie to skojarzylo:D bardzo to podobne do siebie...
Pozdrawiam
Marcin
Marcin