proponuje oberknąć:
http://www.youtube.com/watch?v=136Un6GN9O0
http://www.youtube.com/watch?v=zBz8GN_Ak_A
to mod o którym mowa na mwrc. widać nowe tła i wogóle, ale nie oto chodzi...
mimo iż jest to jakby nowa prodkucja, to jednak już czuć tą "zagęszczoną" atmosferę...ten mrok, to poczucie.....swojskości

, szkoda że nadal nie tworzy się gier w tym stylu, chciałbym naprawdę choć raz jeszcze zobaczyć najnowszego RE zrobionego w tym stylu, ech..........................Ekhm? a sorry zamysilłem się

co do renderowanych teł no cóż...trudno mi się wypowiedzieć co lepsze, prawda capcom swojego czasu opanował takie rzeczy do perfekcji mając w pamięci chociażby RE3 czy Dino Crisis 2, ale jak dla mnie RE:CV prezentuje mimo tych paru lat bardzo wysoki poziom graficzny - wygląda świetnie, tła w 3d umożliwiły dodanie paru nowych efektów jak choćby mine favorite: huśtająca się lampa i ruch światła nią wywołany w "stołówce" dla więźniów, nie wspominając fakt że nic nie odstaje już od otoczenia ( pamiętna widoczna różnica między obiektami 3D a backgroundem) no co czasem to przeszkadzało

.....jednak tak czy owak nie umiem powiedzieć co lepsze oba zastosowania są fajne i mają sporo uroku, tła w 2d mają nawet sporo stylu, no i niektóre akcje w tych starszych odsłonach również potrafiła zaskoczyć- kto się nie wystraszył gdy nagle przez ściane nie wyskoczył mu Mr.X? , i kto się nie wystraszył gdy zrobił to drugi raz?
Patrząc na obecny rynek horrorowy gdzie widać powoli wyłaniający się obraz bardzo ciekawego (aczkolwiek po raz kolejny bardzo innego od poprzedników) RE5 i pojawiającego się tu i ówdzie trailera najnowszego Alone in a Dark, który moim zdaniem wygląda słaaaaaaabo, człowiek tęskni za tym co było mimo iż widział to setki razy......
ps. dla mnie finałowym spotkaniem z RE było by (najpierw zdobycie jeszcze outbreaków

) zagranie w każdą część chronologicznie, RE, RE2, RE3 ( ew outbreaki i gaiden), RE:CV, RE4 i urozmaicenie czasu oglądnięciem wszystkich materiałów jakie mam z tą serią