[Pomoc] Pad a numeracja klawiszy

Również o Resident Evil 3.5
Joe

[Pomoc] Pad a numeracja klawiszy

Post autor: Joe »

Witam fanów gry ja od wczoraj ja mam i odrazu pytania. Mam Pad podłączony wszystko ładnie mi w kompie wykrywa tylko w grze nie działa, trzeba go jakoś aktywować?? Oraz drugie pytanie: jakie są numeracje klawiszy np. jak mi wyskakuje nacisnąć 3 to co to za klawisz??? proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 05 mar, 2010 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Rozumiem, że wersja PC, bo przy tym pytaniu nie może być inaczej.

Jak uruchamiasz grę, to najpierw wyskakuje Ci ekran powitalny. i tam, chyba 4 od góry pozycja to konfiguracja i tam możesz skonfigurować klawisze, a na oddzielnej zakładce, pad. W ten sposób też się dowiesz który numerek odpowiada za który klawisz. Jest nawet jakiś mod do zamiany tych numerków na nazwy klawiszy, ale nigdy go nie instalowałam.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

(Z pamięci):
1 - bieg
2 - dowodzenie Ashley/przestawianie przedmiotów
3 - przycisk akcji
4 - nie pamiętam
5 - nóż
6 - celowanie
7 - niepamiętam

Ale i tak najważniejsze to są 1, 3, 5 i 6, bo to one pojawiają się przy wszelkich QTE.
Joe

Sa na ekranie powitalntym mam 5 opcji, start, load, options, language, exit. W opcjach nie ma mozliwosci zmiany klawiszy ani nic o padzie tam nie ma. Jak gra startuje to pad nie chodzi. nie wiem co jest. potzeba mi przyciski 3 i 4 oraz 7 i 8 co one znaczą.
Ostatnio zmieniony czw 27 wrz, 2007 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Necrarii nie chodziło o menu z gry (w sensie już w samej grze), lecz menu jeszcze poza grą - gdy robisz np. autostart płyty z grą. Ewentualnie po prostu uruchom program SetupTool w folderze z grą.
Joe

no to sprawa juz rozwiązana, włączyłem grę przez ten launcher i poszło :) klawisze odpowiadają tym na padzie. Dzieki za zainteresowanie:)
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

No to się bardzo cieszę, że się na coś przydaliśmy ;] Miłej gry!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”