Jak ocalała Ada (zainfekowanie wirusem)?

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Jak ocalała Ada (zainfekowanie wirusem)?

Post autor: WESKER-DL »

[center]by MiGoo: Temat powstaly po wycieciu postow pisanych nie na temat :bitwa4: [/center]

Ale i tak przeżyła ;) ledwo ale żyła, zresztą miała już w sobie odpowiedniego wirusa ;)
Ostatnio zmieniony pn 17 gru, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Co? Zaraz, zaraz. Ada jest nosicielem? (nic mi nie mówiła... to zaraźliwe?) Ale serio - nie przypominam sobie, żeby Ada się szprycowała...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Syfylis vel kiła - potężny wirusik... Ale faktycznie, nic nie słyszałem o wirusie Ady. Przecież w takim razie powinna miec hiper-łuper-duper moce w RE4
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

No właśnie Wes, wyjaśnij nam to, bo ja też pierwsze słyszę, że Ada ma wirusa, a to jest na tyle ważny fakt, że chciałbym wiedzieć coś więcej... :rad12:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jest to wysoce prawdopodobne, zresztą wynika to z RE2, skoro została zmasakrowana przez Mr.X'a i powoli skonała w ramionach Scoota w pełnej otoczce krwi, to niby jak się później o pełnych siłach dostała na rusztowanie i zrzuciła Leonowi RL? Przypomnę również że przed śmiercia miała na sobie naszyjnik Sherry
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Czyżby Ada niechcący się zamieniała w Alice ? :rad11:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wesker - Dark Life pisze:Jest to wysoce prawdopodobne, zresztą wynika to z RE2, skoro została zmasakrowana przez Mr.X'a i powoli skonała w ramionach Scoota w pełnej otoczce krwi, to niby jak się później o pełnych siłach dostała na rusztowanie i zrzuciła Leonowi RL? Przypomnę również że przed śmiercia miała na sobie naszyjnik Sherry
Nie sądzisz, że byłoby to gdzieś wspomniane? W jakichś notkach, dokumentach... Mnie nie bardzo to przekonuje. Podobna historia była z Marvinem: Był już jedną nogą na tamtym świecie, ale nabrał chęci na spacer po komisariacie...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Diadem

To co powiedział Wes, to domysły. Jakoś mi nie pasuje, że Ada ma wirusa...
Zacząć trzeba od tego, że Mr X nie zmasakrował Ady... Ada wypadła za barierkę. To jest obowiązujący scenariusz.
Jak przeżyła? Pewnie dzięki Weskerowi i jego ludziom. Kto wie, może gdy rzucała Leonowi rocket launcher to zaraz obok niej stał Wesker?
Oczywiście naszyjnika nie miała przy sobie gdy spadała. Wesker musiał wyciągnąć wirusa G ze zwłok Birkina.
Ada była co prawda zainfekowana, ale Wesker musiał powstrzymać infekcję (wyleczył ją), bo była mu potrzebna. Wątpię, żeby zaaplikował jej przy tym jakiegoś super wirusa (podobnego do tego którego ma sam w sobie), bo po co mu niebezpieczna "konkurencja"?
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Na początku gry virusa nie miała, no chyba że grypy. A skoro Ada zapodała wyrzutnie podczas walki to albo upadła na gruby materac albo Wesker czekał z pielegniarką i odpowiednio zmodyfikowanym virusem na nią zaraz po upadku albo opcja najbardziej prawdopodobna czyli kolejny error capcomu. Bardzo ciekawi mnie czy Ada prcuje/pracowała dla Wieśka z wdzięcznosci, ze strachu czy raczej z przumusu? 3 opcja raczej jak dla mnie
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Diadem

Nemesis pisze:Na początku gry virusa nie miała, no chyba że grypy.
Nic dodać, nic ująć.
Nemesis pisze:A skoro Ada zapodała wyrzutnie podczas walki to albo upadła na gruby materac albo Wesker czekał z pielegniarką i odpowiednio zmodyfikowanym virusem na nią zaraz po upadku albo opcja najbardziej prawdopodobna czyli kolejny error capcomu.
Trzeba pamiętać o tym, że Wesker z wirusem to niemal superman. Co to dla niego byłby za problem, aby złapać spadającą Adę? Zresztą w temacie o Adzie Wong jest chyba nawet obrazek, który kiedyś zapodał Wesker Dark Life. Jest trochę naciągany, ale jak dla mnie tłumaczy wszystko :)
Nemesis pisze:Bardzo ciekawi mnie czy Ada prcuje/pracowała dla Wieśka z wdzięcznosci, ze strachu czy raczej z przumusu? 3 opcja raczej jak dla mnie
Zdecydowanie opcja numer trzy. Musiał mieć na nią jakiegoś haka.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Trzeba pamiętać o tym, że Wesker z wirusem to niemal superman. Co to dla niego byłby za problem, aby złapać spadającą Adę?
Racja, tylko trudno mi to troche sobie wyobrazić, nie potrafie sobie wkrecić że Wiesiek ma w ogóle coś wspolnego z re 2
Blizna Ady... podczas ratowania to sie stało czy podczas jakieś operacji w parasolce? Hmmm hehe
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Diadem

Blizna Ady powstała gdy zjeżdżała z Leonem do laboratorium tą windą. Coś ich wtedy zaatakowało (Mr X ?) nie pamiętam... trzeba by znowu zagrać :)
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ja pamiętam, że w "obowiązującym" scenariuszu to był Tyrant, potem Leon z nim walczył...to był windopociąg

chyba, że nie o ten scenariusz Ci chodzi
Stay Punk
crisDL

Post autor: crisDL »

Coś co mnie przez pewien czas zastanawiało.Ada wirusa złapała od Birkina bo to że dostala coś od Weskera to niezbyt realne(watpie zeby jej ufal).Jeśli brać scenario B ,to tez mysle ze wiedzac co sie stalo z birkinem,wirusa by sobie niewstrzyknela.Byla zarazona ale dostala antidotum jedyne wytlumaczenie :rad12:
Veronica

Post autor: Veronica »

Wydaje mi się, że jest to jedna z kolejnych rzeczy niedopracowanych przez Capcom. Przecież żaden normalny człowiek nie mógł by przeżyc takiego uderzenia w placy (kręgosłup pęknięty czy coś w tym stylu) albo też upadek z takiej wysokości też jest śmiertelny.
I zostają tutaj trzy sugestie (Ada nie była niczym zainfekowana)
1. Ada "przeszła"przez śmierc kliniczną (mało prawdopodobne)
2. Podczas upadku złapała się czegoś lub ktoś ją (do tego drugiego: Wesker - go nie było chyba w tym czasie w Raccoon City)
3. Kolejny problem zostawiony przez Capcom, aby fani mogli nieźle pogłówkowac :rad6:
Resident Evil rządzi!!!
crisDL

zdecydowanie 3 opcja
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nie koniecznie. Jest jeszcze jej gun (nie pamiętam jak się nazywał - ten harpunopodobny)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Nie jestem pewien ale czy wątek z "pistolecikiem Ady" nie został rozwiązany w RE:UC? :rad11:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nie grałem, ale widziałem fragmenty scenario Ady.
Okazuje się, że już wtedy miała ten gun. Oczywiście na zasadzie desek z komisariatu - dopasowany później na wcześniejsze potrzeby, ale myślę, że mogła się posłużyć właśnie nim.
Fluid Project
Calm Down People!
crisDL

Rzeczywiscie,o tym niepomyslalem,ale tu inny problem ,skoro niemiala na tyle sily zeby pomoc leonowi sie wciagnac to tak szybko by tej kotwiczki niewyciagnełą .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”