Ogólne dyskusje

Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Leon. KennedY pisze:To, że informuje ile ten film ma w danej chwili na kącie... Oznacza, że go osłaniam? Ciekawe, bardzo ciekawe, ale jak najbardziej błędne spostrzeżenie.
Leon. KennedY pisze:W czwarty tydzień na ekranach USA RE przyniósł 2,650,000 Miliona Dolarów, dziewiąte miejsce w rankingu najchętniej oglądanych produkcji. Więc jak łatwo zauważyć RE Extinction będzie najlepszą częścią jeśli idzie o ilość zarobionych pieniędzy w USA. W tej chwili ma na kącie 48,067,000, a RE Apokalipsa zgromadził za Oceanem 51 Miliona Dolarów, (budżet około 45 Milionów Dolarów), a RE 40,1 Miliona Dolarów ( budżet około 33 Miliona Dolarów). Wkrótce podam informacje odnośnie reszty świata .
Leon. KennedY pisze:RE Extinction w tej chwili na rynku zewnętrzym uzyskał wynik 44 Milionów Dolarów. Wynik całkiem przyzwoity, a jeszcze czeka premiera w Japonii. Poprzędnie części zgromadziły: RE 62,3 Miliona Dolarów, a RE Apokalipsa 78,2 Miliona Dolarów. Zatem najnowsza produkcja o truposzach powinna zakasować poprzednie części.
Super, jutro też napisz, najlepiej codziennie

Dobrze że są tacy ludzie jak Diadem... ;) Zawarł wiekszość moich mysli w paru zdaniach. Naprawde nie chcem dalej sie wdawać w tą dyskusje, za to moge dostac osta albo cos gorszego zależnie od humoru ludzi odpowiedzialnych za to forum. Nie chcem bo są na nim osoby z którymi można prowadzić inteligentne, wartosciowe i z poczuciem humoru rozmowy na ciekawsze tematy niż ''ale super jest extincion'' Mądrzejszy ustąpie, miłego wieczoru
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Leon. KennedY przesadzasz..
.

W tym, że informuje ile kasy ma na swoim kącie? Czy w tym, że po prostu lubię ten film.
Nie no, co tu ukrywać, trzeba pisać prosto z mostu. Ten film jest dobry dla przeciętnego zjadacza chleba, ale prawdziwego fana nie jest w stanie podniecić. Ten film jest dla wszystkich, tak samo jak dla wszystkich był RE4. On nie jest przeznaczony dla fana serii przez duże "F". Ja osobiście mam wrażenie jakby sprofanowano nazwę Resident Evil...
Dla mnie ten film jest dobry, a to słowo nie oznacza, że jest wspaniały. Faktycznie ma mało wspólnego z grą RE, ale jednak uważam, że jest godny naszej uwagi, bo to po prostu dobry film o truposzach, lekko nawiązujący do gier RE. Wiem, że wy wszyscy i również ja chcielibyśmy zobaczyć wierną adaptację tej świetnej serii, ale trudno, tak się raczej nie stanie... Trzeba się cieszyć tym co mamy,bo jak pisałem wcześniej, ta trylogia napewno gniotem nie jest.
Polecam Ci przestudiować temat: "Mój finałowy Resident..." w dziale ogólne dyskusje o serii. Tłumaczy wszystko...
Zerknąłem już na ten temat...

[ Dodano: 19 Paź 2007 22:17 ]
Nie chcem bo są na nim osoby z którymi można prowadzić inteligentne, wartosciowe i z poczuciem humoru rozmowy na ciekawsze tematy niż ''ale super jest extincion'' Mądrzejszy ustąpie, miłego wieczoru.
Stary rozbrajasz mnie. Czy ja napisałe gdzieś, że ten film jest rewelacyjny? Nie.
Super, jutro też napisz, najlepiej codziennie
Jak będę chciał, to tak zrobię :smiech5:.
Naprawde nie chcem dalej sie wdawać w tą dyskusje, za to moge dostac osta albo cos gorszego zależnie od humoru ludzi odpowiedzialnych za to forum.

Ta patrz... Ostrzeżenie już leci :smiech7:
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Przesadzasz z tym, że informujesz ile pieniędzy zarobił ten film... Myślisz, że to kogoś interesuje? Wystarczyłoby napisać, że zarobił dużo i tyle...

Nie wiem, ale ja odnoszę wrażenie, że promujesz tutaj ten film. Wiem, że Ci się podoba, to widać i możesz wyrazić swoje zdanie co też czynisz, ale chyba już zauważyłeś, że jesteś tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę. Ten film jest słaby... słaby fabularnie, bo wodotryski to może rzeczywiście są ładne. Przygniatająca większość ludzi z tego forum Ci to powie.
Leon. KennedY pisze:Wiem, że wy wszyscy i również ja chcielibyśmy zobaczyć wierną adaptację tej świetnej serii, ale trudno, tak się raczej nie stanie... Trzeba się cieszyć tym co mamy,bo jak pisałem wcześniej, ta trylogia napewno gniotem nie jest.
Ja nie jestem przekonany co do faktu, że idealne odtworzenie opowieści z gry na ekranie byłoby fajne. To byłoby trochę jak odgrzewany kotlet. Jak patrzeć na film skoro z góry znamy każdy szczegół jego scenariusza... To po co na niego patrzeć?

Tak naprawdę, to dobry poziom prezentowała tylko pierwsza część filmu. Dwie pozostałe są już dużo słabsze.
Już nawet nie wspominam co o tych filmach mówią krytycy filmowi. Nie zostawiają na nich suchej nitki, bo one niewiele mają w sobie dobrej fabuły, za to masę pięknie wyglądającego strzelania, scen walki itp. czyli dupereli, które powinny być tylko dodatkiem do dobrego filmu.
Nie wystarczy dokleić to tu, to tam, logo Umbrelli, nazwać jakiegoś kolesia Wesker, a jakąś kobietę Valentine, aby zrobić z gniota dobry film. Trzeba czegoś więcej...

Tak się składa, że ostatnio tłumaczę i chronologicznie układam fabułę Resident Evil. Ciągle dowiaduję się czegoś nowego o historii korporacji, STARS, UBCS... Ta opowieść z gry mnie wciąga, to ona powoduje wielkość Residenta, ciągle chcę wiedzieć więcej, poznać każdy szczegół, rozwikłać wszelkie niejasności jakie się pojawiają.
Film nawet w ułamku nie powoduje u mnie takich uczuć... On nie ma historii, nie ma duszy. Jest cienki jak ostatni odcinek przewodu pokarmowego węża.
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Diadem, i Nemesis, przyznaje im racje... chociaz z Nemesisem po moich "ułomnych pytaniach" przestalismy sie rozumiec to moze dla tego 1 raz przyznałem mu racje :rad11: jezeli podoba sie ten film Leon. KennedY, to dobrze bi mi tez sie podobał i jeszcze wielu osoba napewno sie podobał. Widzicie akcje jak by wszystko bylo przedstawione jak w grze to po:
1. Znali bysmy to na wylot
2. Przeszkadzały by wam niescisłosci dotyczace informacji miedzy częsciami tak jak ma to miejsce z grami, przykładów (chyba) nie musze opisywac.
3.BYSCIE MOWILI: KURDE TO JUZ BYLO.

Jak cos to przepraszam za ułomna wypowiedz :rad12: nie no zartuje oczywiscie taki juz jestem ze lubie powtarzac rzeczy ktore mnie smiesza z rożnych wypowiedzi :rad11:

[ Dodano: 20 Paź 2007 10:56 ]
kurde nie przeczytałem postu wyzej byl mniej wiecej o tym samym :rad11:

[ Dodano: 20 Paź 2007 12:15 ]
http://en.wikipedia.org/wiki/L.J._(Resident_Evil)#Otto (opis postaci z filmu) jest to jako tako powiazane z filmem cos mi sie zdaje ze pojawila sie jakas powiesc miedzy Apocalypse a Extinction poniewaz zauwazylem ze np pod zdjeciem Angeli Ashford pisze:
Current Status Deceased (novel)
Unknown (film)
Tak samo z Jill tylko ze ona zyje wg.powiesci a w filmie nie wyjasnione. na poczatku myslalem ze to chodzi o storyline z gry no ale nie ma tam przeciez Angeli Ashford i K-Mart (pisze ze w powiesci ma 14 lat i nazywa sie Dahlia) moge sie mylic bo angielski u mnie to... lepiej nie mowic :rad11: moze to byc rowniez scenariusz ale nie pisalo by NOVEL cyż nie?? :rad10:
Ostatnio zmieniony sob 20 paź, 2007 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Przesadzasz z tym, że informujesz ile pieniędzy zarobił ten film
Wystarczyło poprosić abym przestał, a nie naskakiwać na mnie...
Myślisz, że to kogoś interesuje?
Szczerze, to myślałem, że kogoś to zainteresuje... :smut4:
Wystarczyłoby napisać, że zarobił dużo i tyle...
Zatem pójdziemy na kompromis. Ja w tej chwili zaprzestane informować was ile ten film zarobił, ale gdy zakończy swój pobyty w kinie, poinformuje was jak sobie tam poradził. Może być?
Tak naprawdę, to dobry poziom prezentowała tylko pierwsza część filmu.

Ta część była świetna
Dwie pozostałe są już dużo słabsze.
Faktycznie, ale również trzymają w miarę dobry poziom.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Mnie np. intersują takie smaczki ile produkcja zarobiła, lubie wiedzieć takie Newsy także LEon nie smuć się ;), jak ty tylko że u mnie akurat konsole są w licznikach, lubie po prostu wiedzieć a filmy z serii RE szczególnie mnie intersują nie tylko z pozytywnej strony, poza tym ludzie wyluzujcie, Leon ma swoje zdanie, jako nie liczny z forum ale warto dac szanse od tego jest forum jednemu się spodoba drugiemu nie, ale komentarze zę jak komuś spodobał się film RE3 to odrazu jest Inny i lubi pokemony jest nie na miejscu bo to dyskyminacja panowie, można dyskutować nawet nieco się po kłucić ale rzeczowo a nie bo takie jest nastawienie większosći, bo jeden usłyszał od drugiego i później powstała grupa a jak jedna osoba się wyłamie to jest Be, dejta spokój. Jak jeszcze raz zobaczę jakieś wrzuty lub podobne rozmowy jakie były prowadzone dlatego bo ktoś wyraził swoje zdanie polecą Osty. Mi osobiście jako żeby to nie był czysty post, film Genesis przypadł do gustu, Apocaylpsa z klimatem nieco odjechała aczkolwiek mi ło się oglądało, Zagłady jeszcze nie oglądałem bo premiera w Polsce została przełożona aczkolwiek sceptyczny jestem bardzo tak wierzę ze mnie film nie znuży, pozatym zaraz po obejrzeniu walnę długą reckę, a w zasadzie dwie, pierwsza to bedzie recenzja filmu jako filmu a druga z nawiązaniami do Gry
Ostatnio zmieniony sob 20 paź, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Naprawdę dziękuję ci Wesker, bo tutaj już powoli zaczynałem się czuć jak zaszczuty pies... Praktycznie każdy na mnie narzekał... :placz1:
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Leon. KennedY pisze:Wystarczyło poprosić abym przestał, a nie naskakiwać na mnie...
Ja na Ciebie nie naskakiwałem, jeżeli tak się poczułeś to przepraszam. Jakiś delikatny jesteś...
Leon. KennedY pisze:bo tutaj już powoli zaczynałem się czuć jak zaszczuty pies... Praktycznie każdy na mnie narzekał... :placz1:
Teraz ja się będę czuł zaszczuty, ale spoko poradzę sobie :)

Dalej twierdzę, że podawanie co chwilę cyferek ile zarobił Extinction jest bezcelowe, bo nie oddaje to dobrze czy film jest super czy nie.
Przykładem RE Genesis. Skoro był taki super, lepszy od Extinction, to czemu zarobił mniej? Zaraz napiszesz, że to była pierwsza część i nie była tak promowana jak ostatni film. No właśnie... Duża promocja->duże cyferki->a film niezbyt wielki.
Nawet się rymuje :)
Nemesis pisze:Naprawde nie chcem dalej sie wdawać w tą dyskusje, za to moge dostac osta albo cos gorszego zależnie od humoru ludzi odpowiedzialnych za to forum. Nie chcem bo są na nim osoby z którymi można prowadzić inteligentne, wartosciowe i z poczuciem humoru rozmowy na ciekawsze tematy niż ''ale super jest extincion'' Mądrzejszy ustąpie, miłego wieczoru
Nemesis, Ty chyba jasnowidzem jesteś, przyznaj się :)
Awatar użytkownika
GOUKI

Post autor: GOUKI »

Oglądałem najnowszego RE i powiem że film jest nawet dobry ale zupełnie odbiega od klimatu :pff3:
Jest nawet Linden Ashby (Cage z filmu Mortal Kombat), ale ni cholery nie jarzę zombiaków w kombinezonach (jak u ślusarza) ze spuchniętymi głowami (to pasuje do Grindhouse).
Jest tam taka akcja jak wybiegają z kontenerów, biegają jak ludzie i postawiają się pod uderzenia Alicji (zupełnie jak na cmętarzu w RE:A)
W którymś wywiadzie mówiła że trenuje od lat, każdy ją chwali czego to ona nie robi na planie i ble ble ble.
Kłamstwo, jest zbyt chaotyczna i techniki jest ZERO, kto trenuje ten wie (kłaniamy się równierz w stronę walki z Nemesis`em w RE:A).

Poza małymi incydentami film ma parę kozackich ujęć.
Ale mierzi mnie akcja z telekinezą na pustyni (na końcu RE:A wyglądało to pięknie) ale w RE:E nie pociągneli tematu tak jak powinni.
Alicja wcale nie jest zła i groźna jak pod koniec RE:A, ten temat schrzanili totalnie i robią bajkę z horroru.
Tak naprawdę to gra przedstawia bardziej realną historię niż RE:E...dziwne a powinno być na odwrót.
Niestety Claire nie uratowała filmu, pojawiała się i znikała i...... znikła.

Nie przyjmuję w każdym bądź razie tego filmu pod historię Residenta którą mam w głowie.
Jak dla mnie ten film to zupełnie inna historia.
Nie zawiodła mnie tylko pierwsza część filmu.

Można obejrzeć bo film ma dobra akcję i parę pomysłów (dziura z dobermanami), ale patent typu: podróbka Tyranta ze zmutowanymi palcami które latają jak węże!...sory.
Wiem że chciali podróbkę Nemesisa, ale mogli się przyjrzeć z czego te "macki" wychodzą.
Aż chciało by się krzyknąć: "PANOWIE TE MACKI NEMESISA Z Z GRY RE3 TO NIE PALCE!"
Przesada- patent tak klimatyczny jak TRUE OGRE z Tekkena 3 (wąż zamiast dłoni).
Wcale się nie czepiam! to jest poprostu śmieszne! jego palce wyciągają się a`la Dhalsim ze Street Fighter`a.
Ostatnio zmieniony ndz 21 paź, 2007 przez GOUKI, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Jakiś delikatny jesteś...
No trochę :rad11:

Dalej twierdzę, że podawanie co chwilę cyferek ile zarobił Extinction jest bezcelowe, bo nie oddaje to dobrze czy film jest super czy nie.
Znowu muszę to powtórzyć... To, że co jakiś czas podawałem ile ten film uzbierał kasy... Nie miało w żadnym stopniu odzwierciedlać jakości tego filmu, to miał być taki miły smaczek.
Przykładem RE Genesis. Skoro był taki super, lepszy od Extinction, to czemu zarobił mniej? Zaraz napiszesz, że to była pierwsza część i nie była tak promowana jak ostatni film. No właśnie... Duża promocja->duże cyferki->a film niezbyt wielki
Z reguły jest tak, że kontynuacja cieszy się większą popularnością i stąd większa ilość zarobionych pieniędzy. Ale wiadomo, że nie zawsze tak jest.
Tyranta ze zmutowanymi palcami które latają jak węże!...sory.

Idiotycznie to wyglądało tylko w pierwszej scenie, bo podczas walki z Alice wszystko fajnie grało.
Ostatnio zmieniony ndz 21 paź, 2007 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ogar
Kontakt:

Post autor: Ogar »

Mnie jedna scena ubawiła do łez :lol: kiedy Milla strzela z kuszy do zombie, celuje z kolimatora a oni nam pokazują widok jak z celownika optycznego http://www.mFoto.pl/uploads/1648/bscap222_55724.jpg :lol: :lol: :lol: No i jeszcze kobita celuje zamkniętym okiem :smiech2: :smiech2: http://img135.imageshack.us/my.php?imag ... 223bs7.jpg Od kiedy celując z kolimatora przymyka się któreś oko? :smiech2: :smiech2:
Ostatnio zmieniony pt 26 paź, 2007 przez Ogar, łącznie zmieniany 3 razy.
www.deadzone.pl - eksploracja, historia, pasja...
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

A niech mnie, wcześniej tego nie zauważyłem. Widocznie i w temacie broni nasi twórcy nie odrobili lekcji :rad11:
Awatar użytkownika
garg20

Post autor: garg20 »

Co tu duzo gadac... poprostu postawili na to ze fani tak czy siak pojda na film bo beda meili nadzieje ze bedzie podobny do jedynki ale niestety im to nie wyszlo...dla mnie to troche zmutowane 28 tyg lub dni pozniej, motywy prawie identyczne tyle ze tam nikt nie ma super macek i telekinezy ...ugh
I don't want to be one of those things. Walking around without a soul
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

Post autor: blind227 »

No i jestem po zabiegu.
Film bardzo mi Sie podobał się i według mnie po wielu skargach fanów na temat 2 części
3 znowu jest w klimacie pierwszej.
Nawet muza jest na te samo kopyto.
Ten film można podsumować krótko wszyscy giną Alice się mnoży:)
Oczywiście nikt nie wie gdzie jest jill :(
Scenariusz mógłby być lepszy, ale cieszę się, że film powstał, chociaż po takim czasie oczekiwania myślałem, że film będzie bardziej treściwy.
A tu kolejne zakończenie gdzie znowu nic nie wiadomo
Gdyby powstała 4 część nieźle by musiało to wyglądać armia klonów, Alice kontra zombie:)
Fakt film z gra nie ma za dużo wspólnego, ale w tym temacie wiele osób napisało, juz dlatego wiec ja powiem tylko, że się z nimi zgadzam.
Dodam tylko, że grę bardzo przypomniał mi pamiętnik znaleziony na stacji benzynowej przez Alice.
Efekty są na poziomie może to i lepiej, bo co za dużo to nie zdrowo.
Bardzo mi się podobał motyw z wykorzystaniem lokacji z 1 części filmu.
Ostatnio oglądałem zapowiedz moda do re 2 darkbiohazard
i tak mi przyszło do głowy, że capcom mógłby się wziąść za zrobienie gier na podstawie
Filmu.
Takie małe zagmatwanie w scenariuszu a ten tekst, „co by było gdyby" najbardziej tu pasuje.
Co jak co najbardziej dobija mnie fakt że w 3 części Postacie to tylko nazwiska wykorzystane z gry.
Bo na przykład oglądam film z dziewczyną i podniecam się ze jest claire a on się patrzy na mnie jak na głupka ,bo centralnie nie wiedziała o co mi chodzi.
Wiec, po co nazwali ja claire jak mogliby nazwać ja Zosia a efekt był by taki sam
Co innego było z jill w 2 części tam była tym kim być powinna
A tu taki zonk.
Widziałem też weskera chłopak się nie wykazał, ale przynajmniej się pojawił i pełnił odpowiednia role.
Carlos powiedzmy, że ujdzie jakoś nie zwracałem na niego uwagi w filmie.
Alice hmm, milla jak zwykle elegancko wcieliła się w jej role i wyglądała bosko
Tym bardziej, że znowu miała na sobie te boskie ciuszki, co w pierwszej części:)
Chyba pójde do krawca i ubiorę tak swoją niunie jak będziemy szli do wyrka :)
Pieski fajna sprawa szkoda tylko że było ich tak mało
Ptaszyska o to sprawcy spustoszenia całego świata Zjadły wszystko to co spotkały na drodze ,w sumie kolejny motyw z gry szczególnie Re 2 - komisariat .
Myślące zombie pomysł nawet nawet ale to gdzieś juz widziałem no tak land of the dead :)
Tak na upartego można wymienić wiele wad i zalet ja poczekam sobie na wersje hdtv i bardziej się do tego przyjże
Ale co, jak co film mi się podobał i na pewno przebija 2 cześć, co do 1 powiem, że może i nawet jej dorównuje
To było by na tyle
Awatar użytkownika
Ogar
Kontakt:

Post autor: Ogar »

blind227 pisze:Myślące zombie pomysł nawet nawet ale to gdzieś juz widziałem no tak land of the dead :)
Ta scena z myślącym zombie bardziej mi pasuje do "Day of the dead" Niż do Landa ;)
www.deadzone.pl - eksploracja, historia, pasja...
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

Miałem to napisać ale już mi sie nie chciało
bo w sumie istnieje jakies podobienstwo tych zombiaków myślaków :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Gdzie oglądałes film?
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

A jak myślisz :) w stanach dlatego tak dawno mnie nie było na forum
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No wlasnie bo w Polsce 15 listopada :rad2:
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

A ty oglądałes <piracie>?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Extinction”