Kto będzie naszym przeciwnikiem?

Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Capcom zrobił tak duży krok odchodząc od standardowej konwencji Resów - przez co nieźle zasilił konto i zyskał rzesze nowych, młodych fanów - że nie odważy się (i pewnie nie ma na to chęci) wrócić do starych klimatów. Nowy wymiar Resa to kura znosząca złote jajka. Zobacz chociażby na forum - aż roi się od małolatów podnieconych Dr. Salvadorem... Z drugiej strony dobrze wiedzą, że starzy gracze, którzy wychowali się na pierwszych Resach z PSXa nie są zadowoleni z takiego obrotu sprawy i żeby ich udobruchać (i jak najdłużej przytrzymać przy sobie) wypuszczają co jakiś czas coś w stylu UC czy Outbreaków. Więc jestem pewien, że przy kolejnych resach z numerkiem nie zobaczymy zombie. Mogę za to zaręczyć swoim winylowym Davem Gahanem.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Recoil pisze:Capcom zrobił tak duży krok odchodząc od standardowej konwencji Resów - przez co nieźle zasilił konto i zyskał rzesze nowych, młodych fanów - że nie odważy się (i pewnie nie ma na to chęci) wrócić do starych klimatów. Nowy wymiar Resa to kura znosząca złote jajka. Zobacz chociażby na forum - aż roi się od małolatów podnieconych Dr. Salvadorem... Z drugiej strony dobrze wiedzą, że starzy gracze, którzy wychowali się na pierwszych Resach z PSXa nie są zadowoleni z takiego obrotu sprawy i żeby ich udobruchać (i jak najdłużej przytrzymać przy sobie) wypuszczają co jakiś czas coś w stylu UC czy Outbreaków.
Prawda aż do bólu, dokładnie tak samo uwazam.

Recoil pisze:Więc jestem pewien, że przy kolejnych resach z numerkiem nie zobaczymy zombie.
Dlatego jakiś nowy remake by sie przydał :gott:

Celowanie z re4, zambiaki i crimsony z remake oraz gra tocząca sie tylko i wyłącznie w Raccoon City ale w całkowicie nowych lokacjach - to było by cudo dla mnie. Szkoda ze re5 bedzie rozgrywać sie na odludziu
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Ale mglo by byc tez cos typu nowy wirus, nowe wlasciwosci:dopiero co zarazony delikwent bedzie zap**** jak szalony( slaba mutacja, maly rozklad ciala) natomiast ktos kto jest dluzej zarazony byl by powolny(bardziej rozlozone cialo, mniej funkcji ruchowych, jak by chcial tak zap****jak 1 to zwyczajnie by sie rozpadl :rad12: )
Ewentualnie takie cos by moglo byc :rad11:
Ostatnio zmieniony pn 19 lis, 2007 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Karol155-7

Post autor: Karol155-7 »

No nie ma co, na tym swiecie chyba nie bedzie szacunku dla prawdziwych, a raczej starych fanów.
Ostatnio zmieniony wt 20 lis, 2007 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

sorki ja i tak wole zombie. Ale to jest wiadome ze do tego nie powrocą (chociaz nie mowie bylo by super) wiec dalem jakis pomysł ktory mnie by zadowolił :rad12:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Colt_44

Post autor: Colt_44 »

Jesteście za surowi. Twórcy inaczej podchodzą do robionych przez siebie gier i na pewno szukają nowych pomysłów, rozwiązań itp. Ile można wałkować zombie? Wiem - długo. Ale zrobili eksperyment. Ja tam się cieszę, że RE4 to mimo wszystko powiew nowości a czy komuś podoba się bardziej czy mniej to inna sprawa.

Aha, by nie było, moja ulubiona część to RE2 :rad13:
Awatar użytkownika
Karol155-7

Colt_44 pisze:Jesteście za surowi. Twórcy inaczej podchodzą do robionych przez siebie gier i na pewno szukają nowych pomysłów, rozwiązań itp. Ile można wałkować zombie? Wiem - długo. Ale zrobili eksperyment. Ja tam się cieszę, że RE4 to mimo wszystko powiew nowości a czy komuś podoba się bardziej czy mniej to inna sprawa.

Aha, by nie było, moja ulubiona część to RE2 :rad13:
Etam, mi poprostu nic nie zwroci tak wspanialego i strasznego klimatu, jaki byl we wszystkich starzych czesciach RE.
Ostatnio zmieniony śr 21 lis, 2007 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Silent Hill 4 też miał zmiarny - akcja nie była w silent hill :D

a pozatym trzeba robić zmiany. Nawet fabuła wymaga, aby naukowcy nie robili tych samych błedów z wirusem wskótek czego bedzie zombi armgedon, bo ile razy wirus moze z pod kontroli wyjść. Re 1, re 2 i 3, code veronica, survivor, survivor 4, gaiden,
Stay Punk
Awatar użytkownika
Colt_44

Hehe, dokładnie, własnie o to mi chodzi, że zmiany są zawsze potrzebne.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Tak zmiany są potrzebne, ale w RE4 poszły za daleko... to nie był Resident, to była nowa, inna gra, która użyła tytułu i postaci z Residenta... Nawet fabuła (o ile to coś z RE4 można nazwać fabułą) ledwo łączy się z pozostałymi częściami... Oby w RE5 było więcej Residenta niż w RE4... Oby...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Jak pisałem - ten skok zrobił im dobrze (jakkolwiek to brzmi) więc nie odejdą od niego na rzecz starych resów (to byłoby cofanie się - poniekąd mnie, i nie tylko jak myślę, zadowalajace :p), z kolei nie zrobią też wielkiego kroku w przód z również w.w. powodów, ale i tez dlatego, żeby kompletnie nie wkurzyć wyznawców zombie.

Osobiście widzę RE5 jako ładniejsze RE4.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Colt_44

Tak czy inaczej, idąc w ilość przeciwników a nie ich jakość, trochę trafiają kulą w płot - jak dla mnie, of course.

I może by tak nowa postać w serii? Chociaż sobiście preferuję Claire :rad5: ale jako, że grało się nią już w dwóch częściach, to rozumiem, że raczej capcom jej podziękuje hehe.
Awatar użytkownika
Karol155-7

Diadem pisze:Tak zmiany są potrzebne, ale w RE4 poszły za daleko... to nie był Resident, to była nowa, inna gra, która użyła tytułu i postaci z Residenta... Nawet fabuła (o ile to coś z RE4 można nazwać fabułą) ledwo łączy się z pozostałymi częściami... Oby w RE5 było więcej Residenta niż w RE4... Oby...
Otóż to, RE 4 mi sie momentami kojarzy nawet z Fantasy oO, zgadzam sie ze Ta gra nie powinna sie nazywac Resident Evil.
Ostatnio zmieniony czw 22 lis, 2007 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StPaul

A mi sie podoba...bo może podejście ze re to wirus i Zombie to błedne podejscie a raczej gra o, nie wiem, przygodach ze złą siłą to by sie zgadzało z tytułem...bo bohaterowie nasi nie mogą caly czas szukać ila razy wirus pindolnie...RE 4 jestem jak najbardziej, uważam go za residenta, za jakiś nowy początek...który ma klimat tak samo jak i pozostałe cześci...fabuła prosta, ale ciekawa i urozmaicona...nie bez powodu re 4 dostał Game Of The Year 2005
Stay Punk
Awatar użytkownika
Karol155-7

St. Paul pisze:A mi sie podoba...bo może podejście ze re to wirus i Zombie to błedne podejscie a raczej gra o, nie wiem, przygodach ze złą siłą to by sie zgadzało z tytułem...
Moim zdaniem Virus, Zombie,Tyranty itd, to sens tego tytulu.
Dziwne podejcie, natomiast nie zrozumiales o co chodzilo mi w tytule, nie jako doslowne jego znaczenie, tylko ogolnie caloksztal Starych Residentow, ze RE 4 to juz nie RE, tylko rąbanka we wszystko co sie rusza, nie ma prawie w ogole ta gra elementow Survivoru, tylko sama akcja, bez napiecia... bez sprawdzania stanu amunicji, to tak jakby zrobic diablo III w ktorym nie bylo by demonow itp itd. Moze ty sie poprostu nie wczules tak do konca w stare RE i jest tobie latwiej przelknac RE 4, ale ja nie...
Ostatnio zmieniony pt 23 lis, 2007 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Colt_44

Ja lubię zarówno stary klimat jak i nowy. Trochę tylko kupowanie u merchanta słaby patent ale tak to trzyma poziom.

Ale wiem o co chodzi ortodoksyjnym residentowcom :rad2:
Awatar użytkownika
StPaul

Uwielbiam stare residenty i jak na Hyperze oglądałemtrailery to mialem dołą ze nie widze zombie, fakt...ale kurcze gra i tak mi sie podoba, trzeba iść za zmianami...już raz pisałem w jakimś temacie, ile razy można wałkować motyw, że przez nieostrożność wirus wydostaje się i takie tam. Było to w re1, re2 i re3, survivor 1,4, gaiden, code veronica...nie wypisuje remake i uc np bo to te same wydarzenia, ale kurcze, ile razy umbrella moze zatrudniac debili którym wirus sie wydostaje...aha no i jeszcze w uc nowy motyw Rosji gdzie jak widzimy też wirus uciekł...uwielbiam stare residenty, ale jestem gotowy na zmiany, re 4 uznałem jako takie podsumowanie, ale przyznam, strasznie sie boje ze re5 odbiegnie juz całkowicie, re4 miało klimat a re5 i haiti...to już bedzie mega odejscie
Stay Punk
Awatar użytkownika
Karol155-7

Mi sie poprostu te zmieny nie podobaja w RE 4, i tyle :)
Ostatnio zmieniony ndz 25 lis, 2007 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 1 raz.
Veronica

Post autor: Veronica »

Mi się styl w RE4 bardzo spodobał i cieszę się, że będzie podobny do RE5. No tylko, że ta fabuła mi nie pasuje, mam nadzieję, że w RE5 będzie także "odpowiedzią" na nasze pytania dotyczące serii.

A do przeciwników. Do Zombie nic nie mam (no, chyba, że mnie zagryzą), ale czasami mam dosyc szczelnia chodzące powoli i tylko gryzące ludzkie zwłoki... A jak grasz w RE4 to czujesz się już zupełnie inaczej np. czubek biegający za tobą z siekierą, widłami czy dynamitem. Przeciwnik powinien byc inteligentny i nieznany dla gracza.

Capcom dużo fajnych i strasznych przeciwników, ale proszę nawiązuj więcej rzeczy do fabuły
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Najlepszym rozwiązaniem było by połączenie, jak juz w innym temacie pisałem poematy o zmianach, one były potrzebne bo Zombie pasują do wąskich pomieszczeń, ale na tą generację gier są poprostu za wolne i za mało inteligente, ale można sprytnie połączyć oba elementy, juz takie próby były i powstały znane nam z Rebirth'a Criomsony, choc potrzeba jeszcze im oleju wlać (ale nie tak jak w RE: Extincion :smiech2: )

Edit: a przytoczę taki swój fragmencik:

Kolejny Zwrot w Historii RE, pojawia się zapowiedź RE4, zerwanie ze schematami, kamerą, Zombie, Umbrellą (choć o tej akurat jest wspomniane), nowy Gameplay, fenomenalna grafika, cóż obóz Fanów RE podzielił się na odłamy Tradycjonalistów i tych którym nie przeszkadzają zmiany które zaszły w RE4. Ja stoję między nimi bo jednocześnie Klimat poprzednich części jest potężniejszy a z drugiej strony potrzebna była "odnowa". Wiemy że Capcom wydając RE4 w standardowym Klimacie (statyczne kamery, Zombie) nie miał by szans na sprzedaż w dzisiejszych czasach, fani byliby może zadowoleni ale Capcom'owski portfel już nie. Zmiany musiały nadejść, wkońcu Zombie nie myslą aż tak bardzo aby wchodzić po drabinach i miec trochę tego przysłowiowego oleju. Kamera równiez mi się podoba, nie przeszkadza w każdym bądź razie. Cóż RE4 według mojej opinii to świetna część i spokojnie wystawiłbym jej 9/10, zrewolucjonizowała rynek gier na konsole, niejednokrotnie dostawała nagrody mimo tego że zabolało odejście od chematów przyjmuję takie rozwiązania a karmiony będe kolejnymi Out'ami i wspomnieniami grając w poprzednie części i czekając na Remaki
Ostatnio zmieniony wt 27 lis, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”