Kto będzie naszym przeciwnikiem?

Awatar użytkownika
Gibon

Kto będzie naszym przeciwnikiem?

Post autor: Gibon »

Czy w RE5 będzie nam dane walczyć z czymś na wzór ganado z Re4??
A może z całkowicie innym typem zainfekowanych,wiadomo co kolwiek na ten temat?Chciałem poczytać na oficjalnym forum Capcom'u,ale nie znam zbyt języka.
Ostatnio zmieniony sob 13 paź, 2012 przez Gibon, łącznie zmieniany 5 razy.
Resident Evil Is The Best
Fight To Your Fear!!!
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

Będziemy walczyć z zombiakami tylko jakimiś takimi z "lepszymi" w porównaniu do poprzednich części :)

Poczytaj temat co chcielibyście zobaczyć w Re5 tam jest napisane :P
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

W Beta trailerze widzimy jedynie Zombiaki, coś w stylu Crimson Head'ów z Rebirth'a, zwazywszy na fakt że są one szybsze.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

mnie to kojarzą się z zombiakami z remake'u Dawn of the Dead (mniam!) zwłaszcza ten motyw (w trailerze) gdzie widać cienie biegnących zombasów na ścianie, żywcem przeniesione z filmu!
niiiice!
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Tak, to utrudni a jednocześnie urozmaici nam rozgrywkę, gdyż zombiaki będą stanowiły dla nas trudniejszy cel.Ciekawe czy Capcom przywróci nam klasycznych bossów typu Tyrant w jakieś zmodyfikowanej odmianie.Albo stworzy zupełnie nowych bossów, nie powracając do korzeni, czas pokaże.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No capcom zawsze w nowej częsci dodawał nam nowego Bad Guy'a więc myślę że i w tej częsci zaszokuje nas nowym mięsem armatnim ale aż strach pomyślec jak będą bossowie wykonani :2thumbs:
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
HanPL

Post autor: HanPL »

Mnie te zombiaki z Trailera przypominają zainfekowanych z 28 days later albo jeszcze bardziej z 28 weeks later gdzie zainfekowani biegają bardzo szybko i też mają zapędy kanibalistyczne..chociaż Zombie z re-make Dawn of the dead też mogą byc..no ale zombie sprinter to troche zabawne xD
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL

Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko ;)
nemesisdestro

HanPL pisze:.no ale zombie sprinter to troche zabawne xD
szczerze mówić ja swojego czasu też tak myślałem po odpaleniu bodajże gry Blair Witch vol1- jak zobaczyłem biegające zombiaki pomyśałem- what the heck? zombiaki nie biegają! :rad5: przekonałem się dopiero po looknięciu remake'u Dawn of the Dead- może być syto,
pomyśl, uciekasz przez wąskie uliczki przed gromadą zombi a tu np: niespodziewana akcja
jeden z nich wyskakuje na ciebie prosto z okna :szok4: szaleństwo, i o to własnie chodzi :rad5:
RE_Fan

Post autor: RE_Fan »

Gdzie niegdzie przelatywały też ptaki czyli znowu męczarnia z upierdliwymi ptakami (nie wiem czy krukami bo chyba w tej części capcom zamienił kruki na bardziej tropikalne ptaki :rad1: )
Resident evil
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

No tak np. na pelikany albo żurawie :smiech2:
kruki były by świetne, swoja droga nieźle dawały w kość, ale więcej zwierząt już sie nie nadaje, chyba, że nietoperze :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

kaspa pisze:No tak np. na pelikany albo żurawie :smiech2:
:)
Ej pelikany były w outbreaku File#2 ;) plansza Wild Thingh
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

W file 1 grałem, ale w 2 już nie, to przepraszam, swoją drogą, ciekawe jak to wyglądało :)
nemesisdestro

......czekam na zmutowane pieski preriowe - to będzie postrach. :smiech1:
ewentualnie myszoskoczki :smiech2:
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Choć może to by było sciąganie z innej gry to mogli by wstawić animacje zombie podobne do tych z Cold Fear(wiem że się go przyczepiłem ale ostatnio w niego katuje i RE4/CV więc mam porównania), bo tam animacja przeciwnika który wlecząc się i ciągnąc za sobą broń nagle podnosi spojrzenie i zaczyna szarże to robi wrarzenie.
Awatar użytkownika
Resident

Post autor: Resident »

Jak dla mnie, to mogliby dać nawet jakieś zmutowane zombiaki chodzące na głowach - tylko, żeby tych wieśniaków nie było...
Raccoon City...
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

To będą wieśniacy ;) .
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nie bądź tego taki pewien, z traileru nie wynikneło zbyt dużo, widzimy faktycznie ludzi z siekierkami a nawet kogoś w worku ale nba 100% nie jesteśmy pewni że akurat będą zarażeni plagasem. Może bedą i Zombie i Ganadosi nie wiadomo
nemesisdestro

Nie bądź tego taki pewien, z traileru nie wynikneło zbyt dużo, widzimy faktycznie ludzi z siekierkami a nawet kogoś w worku ale nba 100% nie jesteśmy pewni że akurat będą zarażeni plagasem. Może bedą i Zombie i Ganadosi nie wiadomo
moim zdaniem może byc to coś innego od las plagas albo jakaś jego odmiana, tak czy siak wygląda na to że będzie się działo, czekam z niecierpliwością, najwyższy czas na jakiś pożądny teaser z RE5 :rad5: Awww yeah :rad5: :rad5:
Ostatnio zmieniony pt 13 lip, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ciekawi mnie kto by ich mimowolnie zainfekował, tam na trailerze przez moment widać jak oni przeciwko komuś protestują, wciąż mnie to zastanawia, no i w jakim stopniu zostanie podiesiona ihc inteligencja w stosunku chociażby do RE4.
nemesisdestro

Ciekawi mnie kto by ich mimowolnie zainfekował, tam na trailerze przez moment widać jak oni przeciwko komuś protestują, wciąż mnie to zastanawia, no i w jakim stopniu zostanie podiesiona ihc inteligencja w stosunku chociażby do RE4.

No właśnie, chyba szykuje się jakaś grubsza afera, zdaje się też że są bardziej inteligentni
od gonados, widać to na jednym z teaserów jak chociażby jeden z tych kolesi zapodaje Chrisowi fachową dźwignię na rękę i sprowadza go do parteru :smiech1:
Ostatnio zmieniony wt 17 lip, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”