[Pomoc] Problem z przejściem gry

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

po pierwsze - istotą obrony domu nie jest to ile czasu wytrzymasz a ile ganados zabijesz. z każdym poziomem rośnie ta liczba. jednakże myk jest taki że nie koniecznie Ty musisz ich zabić tylko możesz pomóc Luisowi w krytycznej sytuacji a tak zdać się wyłącznie na niego. Dobrze jest uciec na inne piętro jak na danym piętrze robi się gorąco. Miejsce z którego najczęściej strzelam to naprzeciwko schodów ale jak kto woli - Tobie może być wygodniej właśnie przy szafie. Generalnie bardzo będziesz potrzebował leczenia - z 6 full recovery to byłaby bajka no ale widzę, że masz jedną roślinkę + to co jest w domu = kiepsko ale do przeżycia. na samym początku jak zaczynają się włamywać do domu możesz kilka headshotów snajperką strzelić jak włażą przez okna - już kilku zabitych na koncie. ale uważaj bo wiadomo jaki jest widok przez snajperkę i może ktoś Cię zajść z boku. A potem na górę biegnij lejąc na Luisa. To chyba tyle ode mnie. Daj znać jak Ci się uda ;)
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Najlepiej tak jak necraria napisała. Jednak kiedy wieśniacy wchodzą przez drabiny to idź w róg szafy tam gdzie się Ashley ukryła, Luis przy tym będzie dosłownie tuż przed tobą i wtedy zostaje ci tylko pomagać mu bo to jego będą głównie atakować :rad7: .
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Gdy wejdziesz na góre to pilnuj schodów, a jak będą ze 2-3 odrosty po rozwalonych łbach to rzuć flash grenade. Aha, ja specjalnie na poczatku rozwalam jedno okno żeby ''nie ruszyć zbyt gwałtownie'' :)
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
cancel

Post autor: cancel »

Dzięki za wszystkie rady. Kilka godzin temu przeszedłem ten chapter, a rozwiązanie było łatwiejsze niż sie wydaje. Mimo, że kilka razy zaliczyłem Residenta na niższych poziomach, nigdy nie przyszło mi do głowy, że Flash Grenades niszczą wieśniaków, którym wyrósł "ogon" (czy jak to tam się nazywa) z głowy oraz, że w domku liczy się ilość zabitych wieśniaków, a nie czas (gdzieś na necie tą teorie znalazłem). Gdy wykorzystałem nową wiedzę wszystko stało się łatwiutkie. Na koniec chaptera została mi jeszcze połowa życia i 2 First Aid Spray (które wcześniej kupiłem).
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

...w domku liczy się ilość zabitych wieśniaków, a nie czas (gdzieś na necie tą teorie znalazłem).
To nie jest tylko teoria ale fakt, albo ich zabijesz albo poczekasz około 6 min. i oni sobie pójdą.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Tu byłem ;)

To tak samo jak w centrum wiochy. Po chyba 7 lub 8 minutach koniec walki. Również dobrze by było przejść centrum bez zabijania przeciwników i tracenia ammo, ale najlepiej zabijać ich żeby mieć satysfakcję, trochę złota,ammo i ładnych statystyk na końcu etapu :) .
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
kmr

Post autor: kmr »

W jaki sposob otworzyc drzwi przy ktorych sa dwie wajchy ktore musze razem z ashley pociagnac jednoczesnie?

Nie wyswietla sie zaden komunikat ktory moglbym jej wydac aby zlapala za wajche?

To jest juz w rozdzialach 5-x
Awatar użytkownika
Nemesis

Podejdz do jedenj dzwigni i kaz zostac bicz przy niej, nastepnie podejdz do drugiej wajchy i w momencie zapalania sie kółka na gorze wcisnij guzik X/A/ a na klawiaturze to nie wiem jaki to jest ale klawisz akcji.
kmr

Post autor: kmr »

Nemesis pisze:Podejdz do jedenj dzwigni i kaz zostac bicz przy niej, nastepnie podejdz do drugiej wajchy i w momencie zapalania sie kółka na gorze wcisnij guzik X/A/ a na klawiaturze to nie wiem jaki to jest ale klawisz akcji.
ok, dzieki pomogło :)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Każ jej stanąć przy jednej, sam stań przy drugiej i wciśnij X/a czy na czym tam grasz. Nad drzwiami pojawi się "lampka" a właściwie "lampki" zapalające się z dwóch stron. Kiedy lampki dojdą do tej czerwonej żarówy na środku wciskasz X/A czy na czym tam grasz i po sprawie.

EDIT: No, grunt to refleks ;)
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2007 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

Czy ktoś mógłby mi powiedzic wszystkie skruty broni bo j€znie łapie tc,srl itd z góry dziękujeΓω
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
Amok

Post autor: Amok »

HC-hand cannon
RL-rocket luncher
PRL-laser, ktory zdobywasz po ukonczenia gry na pro
CT/CTR-chicago typewriter

Hmm chyba wszystko
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

ee dzięki ale powiedzcie jeszcze jedno RPG
:rad10:
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Role Play Game ;p
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

nie czytałem czy to juz bylo czy nie :rad11: moj problem polega na tym ze jestem w "rozdziale" 5.3. atakuje mnie taki gosc z dlugim jezykiem (szkoda ze to nie licker :rad11: ) no i znalazlem sie w takiej jak by klatce no i co ja mam tam zrobic, zaatakowal mnie ten gosc kilka razy po czym juz sie nie pojawil, a ja sie krece w kolko bo wszystko pozamykane i nie wiem jak mam to otworzyc????pomocy :rad11:
Ostatnio zmieniony sob 24 lis, 2007 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Musisz wciskąć takie przełączniki na maszynach i strzelaćw takie światełka nad różnymi barierami...potem włacza sie odliczanie czasu i musisz uciekać do kolejnej cześci klatki...tak kilka razy
Stay Punk
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Dzięki :rad11:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Tomek B

pytanie

Post autor: Tomek B »

Witam Wszystkich. Mam tyci problem z grą:
Przechodzę Ashley i jestem w pokoju z układanką i ni grzyba nie jestem w stanie tego ruszyć. Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to ustrojstwo ułożyć?
Awatar użytkownika
Nemesis

Nie pamietam dokładnie ale chyba trzeba kostke z twarzą dać na srodek a reszte tabliczek obrócić tak jak wskazówki zegara chodzą albo odwrotnie i na koniec wkładasz brakujący element.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Środkową, lewą kostkę pakujesz do środka a resztę zgodnie z ruchem wskazówek zegara do oporu.
Fluid Project
Calm Down People!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”