Pojedynek z Nicholai'em (zestrzelenie helikoptera)

crisDL

Post autor: crisDL »

Jak mi sie chce to walczę ,jak mi sie nie chce to nie....

NEMESIS US: Ten post nie jest odpowiedzią na pytanie, crisDL i jednocześnie nie wnosi do dyskusji nic nowego. Nie pisz takich postów.
Ostatnio zmieniony pn 14 sty, 2008 przez crisDL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Nitrox pisze:Opłaca się walczyc z Nicholai'em czy nie ? Jakoś nigdy z nim nie walczyłem pewnie przez to że nie zeskoczyłem z mostu ani razu :rad13:
Właściwie to chyba jest tak, że zależy to od poszczególnych kombinacji wyboru sekwencji w trakcie całej gry. Osobiście nie przypominam sobie, że nawet dając zepchnąć się Nemeisis'owi z mostu nie zawsze pojawiała się opcja walki ze śmigłowcem. Ale zawsze walczyłem, można mu też pozwolić odlecieć. Jeśli chesz z nim walczyć to musisz kombinowac już wcześniej z wyborem sekwencji, to musi być zależne właśnie od tego. :rad10:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Też coś mi się tak zdawało. Ja w większości przypadków wybierałem drogę dołem (na moście), a mozliwość walki z blondasem miałem może ze dwa razy...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
crisDL

Nicholai ma chyba siwe włosy,a nie blond.Jak na 34 lata to za siwy on jest :rad6:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

To było żartobliwe określenie. Każdy wie o kogo chodzi. A jeśli chodzi o wiek, to w tak stresującej pracy tez byś osiwiał ;)
Fluid Project
Calm Down People!
crisDL

No fakt,nadzorcy mieli w UBCS dużo pracy.Nicholai , nie dość że ścigał Thanatosa to jeszcze uganiał sie za innymi nadzorcami żeby ich ,,zdjać'' i obserwował Nemesisa. :rad5:
Awatar użytkownika
Nitrox

Post autor: Nitrox »

Dobra spróbuje jakoś pokombinować by z nim poraz pierwszy zawalczyć.
Awatar użytkownika
Amok

Post autor: Amok »

Moge ci podac sekwencje, w ktorej napewno sie zjawi :D

-na posterunku nie walczysz z Nemesisem
-idziesz najpierw do restauracji i tam wybierasz opcje schowania sie z tylu kuchni
-jak zlatuja na ciebie te skrzynki na parkingu, wspinasz sie
-w elektrowni razisz zombie pradem
-w pociagu uzywasz hamulca bezpieczenstwa
-na wiezy oslepiasz Nemesisa światłem
-i na moscie prowadzacym do fabryki, skaczesz w dol

Nie jestem pewny czy wszystkie wymienilem, jak cos to dopisze
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Aż tak daleko to chyba nie idzie :P myślę, że ewentualnie wybory z Clock Tower mogą mieć jakieś znaczenie albo to, na które piętro najpierw pójdziesz (czy do water sample czy na górę). Wcześniejsze wybory i akcje raczej nie mają żadnego wpływu. W tym walkthorugh koleś walczy z Nicholai'em. Można się po prostu dostosować do jego wyborów.
crisDL

To zależy tylko od skoku z mostu,tego jestem pewien akurat. :rad12:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Recoil pisze:Ja w większości przypadków wybierałem drogę dołem (na moście), a mozliwość walki z blondasem miałem może ze dwa razy...
Więc jak mi to wyjaśnisz? Wygląda na to, że coś pominęliśmy. Musi być jeszcze jakaś zależność. Może kolejność odwiedzania lokacji w Death Factory (tak jak spotkanie Nemesisa w redakcji/restauracji w zależności od kolejności wizyt tam)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Nemesis US

crisDL pisze:To zależy tylko od skoku z mostu,tego jestem pewien akurat. :rad12:
Bardzo wątpliwe, ponieważ ja jak już wcześniej wspominałem wielokrotnie skakłem z mostu i tej walki nie było, chodzi o poprzednie sekwencje, jedną z najbardziej prawdopodobnych wersji wydaje się ta kombinacja, którą zapodał Amok, aż sam muszę to sprawdzić. :rad10:
Awatar użytkownika
Mikhail

Post autor: Mikhail »

Jeśli zeskoczymy z mostu, to po zebraniu radaru w pomieszczeniu komunikacyjnym odezwie się Nicholai i zacznie do nas strzelać z helikoptera (mamy wtedy wybór: "return fire to the chopper" lub "negotiate with Nicholai"; w pierwszym przypadku rozpoczyna się walka). Po jego ucieczce/zestrzeleniu i ostatniej walce z Nemkiem przyleci po nas Barry. Jeśli nie zeskoczymy, Nicholai zginie tuż przed walką z Nemesisem w pomieszczeniu z Card Key. Pewne na 100% ;)
crisDL

No to niby,co jest zamiast walki z nicholaiem ,NEMESISIE US?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Zamiast walki jest sekwencja, w ktorej albo do tego pomieszczenia wejdzie Carlos i odbędzie się rozmowa, może również skontaktować Barry (bodajże było coś z kontaktowaniem się), możiwości jest sporo. Sam sprawdź to zobaczysz. Było jeszcze kilka szczegółowych różnic.
Awatar użytkownika
Mikhail

Post autor: Mikhail »

NEMESIS US pisze:Zamiast walki jest sekwencja, w ktorej albo do tego pomieszczenia wejdzie Carlos i odbędzie się rozmowa, może również skontaktować Barry (bodajże było coś z kontaktowaniem się), możiwości jest sporo. Sam sprawdź to zobaczysz. Było jeszcze kilka szczegółowych różnic.
Carlos wchodzi po ucieczce/zestrzeleniu Nicholai'a. Kiedy Carlos zacznie majstrować przy urządzeniach możemy chwilę zaczekać lub wyjść i wejść z powrotem do pomieszczenia. Od tego zależy, co na końcu zrobi Carlos - jesli wyjdziemy i wrócimy, usłyszymy Barry'ego nadającego przez radio a przy lądowaniu Carlos pobiegnie z flarą i wyskoczy w powietrze ;)
Barry oczywiście nie przyleci, jeśli nie zeskoczymy z mostu...
Awatar użytkownika
Nemesis US

Tak, ale niegdyś w zakończeniu, w którym Nicolai zginął przed walką z Nemesis'em kończącej sie jego obsuwem do toksyn, to miałem sekwencję, w której Carlos wchodzi do tej samej lokacji, w której toczy sie walka z Nicoli'em, naprawdę tych opcji jest trochę.
crisDL

NEMESIS US A jakiech wtedy uzywałes opcji?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Nie za bardzo pamiętam, ale na myśli nasuwa mi się opcja spadnięcia w dół w sekwencji kiedy przy parkingu obsuwają się w naszą stronę, oraz opcja kiedy porazimy Nemesis'a prądem w restauracji. Ewentualnie jeszcze wyskoczenie przez okna pędzącego tramwaju.
crisDL

Prąd w restauracji?????
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”