Pojedynek z Nicholai'em (zestrzelenie helikoptera)

Awatar użytkownika
Alfred

Pojedynek z Nicholai'em (zestrzelenie helikoptera)

Post autor: Alfred »

Zabrzmi to może dziwnie,jednak nie raz,nie dwa,słyszałem że gdy zeskoczymy z mostu,wówczas Nemesis nie zabije Nicholai,i musime toczyć pojedynek ze wspomnianym zdrajcą na wieży kontrolnej z której zabieramy radar (Nicholai lata smigłowcem bojowym,litości)

Grałem w tę grę bardzo mało razy,i chciałbym spytać ludzi oznajomionym w tej kwestii (Czyli was) czy ta walka naprawdę istnieje? Czy to tylko czcze wymysły?
Ostatnio zmieniony pn 07 sty, 2008 przez Alfred, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Naprawdę istnieje
Awatar użytkownika
Alfred

Post autor: Alfred »

No to jestem zażyty! Słyszałem że nie jest zbyt trudna,jeśli używa się Rocket Launcher,ale... Mimo wszystko Nemesisa też trzeba rozwalić,szkoda...:(
Awatar użytkownika
Diadem

Alfred pisze:Słyszałem że nie jest zbyt trudna,jeśli używa się Rocket Launcher,
Z Rocket Launcher ta walka to tylko formalność...

A tak w ogóle skoro temat jest na tapecie, próbował ktoś zestrzelić śmigłowiec Nicholaia z handguna? Czy to jest w ogóle możliwe?
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Zawsze mozna z nim pogadać o pogodzie :) Kiedyś waliłem do niego z ''obrotówki'' i dziwiłem sie że śmigłowiec jest taki wytrzymały... strzelałem cały czas w przeszkode przede mną, trzeba było zrobić tylko pare kroków w right. A ktoś wyskakiwał do niego z nożem? :smiech3:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Diadem

Nemesis pisze:A ktoś wyskakiwał do niego z nożem? :smiech3:
Fajnie by było, tak na przykład zaatakować go miotaczem ognia :smiech7: albo zrobić spięcie w instalacji elektrycznej spark gunem... Szkoda, że nie ma takiej opcji :rad10:
Awatar użytkownika
Nemesis

Zawsze można mu paliwo spuścić z helikoptera przed starciem hehe, tylko gdzie on go parkuje...
Awatar użytkownika
Diadem

No właśnie, gdzie on ukrył w Raccoon TAKI śmigłowiec :/ Sam go pilotował, więc chyba nikt po niego nie przyleciał...
Już wiem :) Ktoś po niego przyleciał, a on załatwił pilota, bo stwierdził, że sam pilotuje lepiej :P
Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Albo pilot siedział mu między nogami i ten-tego...
Albo miał komórkę i na Heli-Taxi zadzwonił...
Albo... no dobra, kolejna bzdurka w RE. Ja bym brał śmigłowiec i do Meksyku/Kanady spierniczał :rad11:
Ostatnio zmieniony sob 08 wrz, 2007 przez ZeT, łącznie zmieniany 1 raz.
kindred

Post autor: kindred »

kurcze ja nigdy z mostu nie skoczylem... nie wiedzialem o tym smigłowcu z Nikcholai'em :megaeek:
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Diadem

kindred pisze:kurcze ja nigdy z mostu nie skoczylem... nie wiedzialem o tym smigłowcu z Nikcholai'em
No nie żartuj... Z drugiej strony trochę Ci zazdroszczę... :)
Zapuścisz sobie RE3, skoczysz z mostu i dalej zobaczysz sobie trochę inny rozwój akcji. To tak jakby ha, ha, "dodatkowa misja" ;) ;)
Veronica

Post autor: Veronica »

Diadem pisze:No właśnie, gdzie on ukrył w Raccoon TAKI śmigłowiec :/ Sam go pilotował, więc chyba nikt po niego nie przyleciał...
Już wiem :) Ktoś po niego przyleciał, a on załatwił pilota, bo stwierdził, że sam pilotuje lepiej :P
A według mnie to ten sam helikopter, w którym (jak zwalisz Nemesisa z mostu) Jill i Carlos odlecieli z Raccoon City. Jednak wybierając tą drugą opcję (skok z mostu), Nicholai sam go odnajduje i strzela z niego do Jill. Ta mu z rakietnicy albo rozmawia (co, kto woli). Helikopter jest zniszczony albo odlatuje nim Nicholai. I tak po naszych bohaterów ratuje Barry z innym helikopterem (tylko zastanawiam się, gdzie Barry tak szybko nauczył się pilotowac śmigłowce?)
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Diadem

Veronica pisze:A według mnie to ten sam helikopter, w którym (jak zwalisz Nemesisa z mostu) Jill i Carlos odlecieli z Raccoon City.
No nie bardzo :/ Bo te dwa śmigłowce WYRAŹNIE się różnią... Jeden to cywilna zabawka, a drugi maszyna wojskowa...
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Veronica pisze:(tylko zastanawiam się, gdzie Barry tak szybko nauczył się pilotowac śmigłowce?)
Pewnie w oddziale S.W.A.T. miał zajęcia z pilotażu :rad11:
Awatar użytkownika
Nemesis

Mnie ciekawi gdzie Nicholai poleciał, po co i z jakim zamiarem.... :sauer: Zły typ który przeżył w jednym scenariuszu, mam nadzieje ze capcom zrobi z tego faktu pożytek :)
Awatar użytkownika
Diadem

A gdzie mógł polecieć... pewnie do "tatusia" Spencera :)
To chyba jedyna szansa, żeby powrócił, bo nie wierzę, że na własną rękę będzie zakładał kolejną "tajemniczą organizację" i znowu sie w to mieszał. To już byłoby bez sensu...
W Umbrelli miał poważanie, wysokie stanowisko... idealna osoba na bycie "pupilem" i prawą ręką szefa :rad12:
Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Coś w stylu asysten Złwgo Lorda. W Bondach zazwyczaj oni giną pierwsi :>
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Diadem pisze:
Veronica pisze:A według mnie to ten sam helikopter, w którym (jak zwalisz Nemesisa z mostu) Jill i Carlos odlecieli z Raccoon City.
No nie bardzo :/ Bo te dwa śmigłowce WYRAŹNIE się różnią... Jeden to cywilna zabawka, a drugi maszyna wojskowa...
Nie. Veronica tu ma rację. To jest ten sam helikopter. Zależnie od zakończenia, które wybierzemy. Zrzucając nemesisa z mostu, odlatujemy helikopterem Nicholai'a, który ginie zabity przez coś/kogoś.

A jeśli zeskakujemy w dół, przylatuje po nas Barry.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Diadem

Kurcze, albo ja jestem ślepy, albo wy...
Ja wiem, że to co piszecie jest logiczne i pasuje do siebie, ale te śmigłowce różnią się wyglądem!!!
Gdzie w śmigłowcu, którym odlatuje Jill i Carlos, a który rzekomo miał zabrać Nicholai, widzieliście podwieszone dwa gatling guny, którymi strzela do nas na wieży???
A może Nicholai sam je podczepił, używając scyzoryka i taśmy klejącej? I skąd je wziął, bo w rękach to chyba nie przyniósł :/
Śmigłowiec Nicholai'a to wojskowa maszyna!
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Ale gdy nicholai odlatuje, Jill mówi do Carlosa że nie mają śmigłowca ;) bo nicholai go zabrał. A jeśli ginie w tej całej bazie przy smietniku, to go nie zabiera i nim własnie uciekamy.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”