najsilniejsza postać Nemesisa

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)

Najsilniejsza odmiana Nemka

Zwykła
29
32%
Z bazooką
13
14%
Z mackami
44
48%
Zmutowana (ta ostatnia)
5
5%

Liczba głosów: 91

Awatar użytkownika
Garrador

najsilniejsza postać Nemesisa

Post autor: Garrador »

Jak wiecie Nemesis miał kilka odmian (licze też bazookę),więc głosujcie która jest waszym zdaniem najsilniejsza
Moim zdaniem najsilniejsza jest ta zwykła( przez łapkę )
Ostatnio zmieniony czw 17 sty, 2008 przez Garrador, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

No dość trudno ocenić, która odmiana była najtrudniejsza... skoro praktycznie każda dała nam się dość mocno w kość ( oprócz tej ostatniej... była banalna). Jednak swój głos oddam na tą z mackami za świetny wygląd :okulary3:.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zdecydowanie druga faza jest najbardziej niebezpieczna. Silne ataki, w dodatku może nas złapać i zacząć ciskać o ziemię, dopóki nas nie zabije, najbardziej denerwujące są ataki, kiedy łapie za nogę i przysuwa do siebie, po czym może jeszcze raz zaatakować.
crisDL

Post autor: crisDL »

Zwykła,potem juz z niego taki pasztet.
Awatar użytkownika
Amok

Post autor: Amok »

Ja stawiam na tą z mackami. Nie dosc ze jego atak ma spory zasieg, to jeszcze potrafi uzywac wlasnie "lapki" :P przez jak dla mnie jest najbardziej denerwujaca odmiana. Jedynym miejscem, w ktorym zawsze musze zrobic save to wlasnie przed walka z Nemesisem w clock tower, jeszcze nigdy nie przeszedlem go za 1 razem :P
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ostatnia miała wkurzające kwasty, ale fakt, ta z mackami była najtrudniejsza.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

W podstawowej formie był jak dla mnie największym zagrożeniem, za często łapał za szyje... W połączenieu z bazooką był zdeczko łatwiejszy bo przy odpowiedniej technice uniknia rakiet kładłem go pierwszy raz na ziemie gdy miał jeszcze przy sobie RL. A najprzyjemniejsze walki zawsze toczyłem z nim, gdy mutowała mu ręka :) Ostatnia transformacja to troche porażka, niepotrzebnie wzorowali sie na jednym zakończeniu z re 2.
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Widząc to i owo na konsoli sąsiada sadze że największy problem miał z wersją z bazooką
własnej konsoli niestety nie mam wiec na tym oprę swoje zdanie
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
NightCrawler

Post autor: NightCrawler »

zdecydowanie ta wersja z mackami, ma największy zasięg i najsilniejsze ataki.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Najbardziej wkurzającą a zarazem najsilniejszą postacią jest ta z mackami :rad11:
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Zdecydowanie z mackami, za 1szym razem jak przechodziłem grę, naprawdę ciężko mi się z tą postacią Nemesis'a walczyło :P
Awatar użytkownika
Mikhail

Post autor: Mikhail »

Pominiety został Nemesis, z którym walczymy pod wieżą zegarową (pod warunkiem, że nie wyskoczymy z tramwaju i w rezultacie Carlos zniszczy mu wyrzutnię rakiet) - ma on wszystkie zalety zwykłego Nemesisa a poza tym dysponuje bardzo denerwującym i trudnym do ominięcia atakiem macką. Zagłosowałbym właśnie na tę formę, gdyż pozostałe nie są szczególnie trudne (rakiety łatwo ominąć, ataki Nemesisa z mackami są zbyt przewidywalne a zmutowana forma jest żałośnie powolna, pomimo szerokiej gamy silnych i efektownych ataków).
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Najtrudniejsza forma Nemesis to tak naprawdę ta zwykła i to przy pierwszym spotkaniu przed posterunkiem.
Jeśli grasz na sekrety czyli pokonywanie nemka prawie za każdym razem to mamy problem,posiadamy tylko nóż,shotgun i pistolet , po za tym jest mało zielska i first aid (nie używam bo obniża ocenę)
mam sposób ale wiąże się to ze slalomem między zombiakami i przygotowaniem amunicji do shotguna,uniki również będą pomocne....... i mamy jedna część od bonusowej broni :rad7:
Ostatnio zmieniony czw 17 sty, 2008 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Najtrudniejszy do pokonania był z mackami chociaż najbardziej podobał mi się zwykły.
Zresztą....i tak najczęściej uciekałam :rad10:
O ostatnim wcieleniu Nemesisa nie ma co mówić bo było żałosne :rad10:
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ostatnie wcielenie Nemesisa, to dla mnie, niekontorolowana utacja. Pożywił się zwłokami zmutowanego Mr.X co spowodowało, że stał się nieokreślonym monstum. Normalnie taki by chyba nie był ;]
Stay Punk
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

ostatnia mutacja nemesisa to banał,wystarczy aktywować działo i pierdyknąć z wyrzutni rakiet (wyrzutnia zdobyta normalnie w grze a nie z najemników)ze 2 razy a monstrum samo podpełznie pod lufę broni umbrelli
Ostatnio zmieniony sob 19 sty, 2008 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

Ja nie głosuje ponieważ mam dylemat:

Zwykła - normalny Nemek. Gdyby w tej ankiecie byłby tylko on to bbym na niego i tak nie zagłosował :P

Z bazooką - pojawa się dylemat :/ . Dobrze mierzył bazooką, ale takto bez niej to normalny Nemek :P .

Z mackami - ten bije się z bazooką :D . Trochę słabiej celował niż bazooką ( :smiech1: ) ale jak już walnie, to nie ma żartów... :P

Zmutowana - eee.... bez komentarza :D
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
ogurki

Post autor: ogurki »

Ja głosowałem na wersje z bazooką jak by nie było ta odmiana naprawdę doprowadzała mnie do furii podczas walki (nie dość że biega rzuca o ziemie i wali z piąchy to jeszcze na odległość strzela rakietami)
شممشؤا شم شنلاش
Veronica

Post autor: Veronica »

Przez łapkę. Nie lubię jak mnie goni i zaraz ma machnąc tą łapką. Pozostałe trzy: ujdzie
Resident Evil rządzi!!!
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Hmm stawiam na jego przedostatnią wresję z mackami, straszny, ciekawy spory zasięg duża siłą, a i przy zaliczaniu raz po raz rzucania na ziemię przez niego można się z deka sfrustrować, na drugim ( gdyby był do wyboru) to Nemcio z pojedynku z Clock Towers- przed tym to zawsze sejwuje, zawsze :) . Potem zwykły nemek, te jego chwyty, ech :/ pamiętam kiedy mój brat przechodził grę po raz pierwszy i pierwsze spotkanie z nemkiem pod komisariatem...ech po około 6ciu ( dokładnie jakoś od 5-7, już nie pamiętam) podejściach w końcu stwór padł, to było coś :smiech1:
Ostatnio zmieniony ndz 20 sty, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”