Kto będzie naszym przeciwnikiem?

Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

http://www.youtube.com/watch?v=B0Fhutc9 ... re=related ustawcie timer na 2:42 i oceńcie wróg czy sprzymierzeniec bo w końcu widać cała twarz dla mnie wróg
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Znowu ta kobieta ;)
Jeżeli to Sherry to dla mnie sprawa jest prosta. Wes zrobił jej pranie mózgu, tak, że nic nie pamięta i będzie wrogo nastawiona, ale w trakcie rozwoju akcji, dowie się jak wyglądała jej przeszłość, poczuje się winna, że jej rodzice narobili tyle syfu i nam pomoże.

A jeżeli to nie Sherry, to opcji jest bez liku, ale faktycznie jakoś niepozytywnie wygląda :/ Może to będzie wróg.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Diadem pisze:Znowu ta kobieta ;)
Jeżeli to Sherry to dla mnie sprawa jest prosta. Wes zrobił jej pranie mózgu, tak, że nic nie pamięta i będzie wrogo nastawiona, ale w trakcie rozwoju akcji, dowie się jak wyglądała jej przeszłość, poczuje się winna, że jej rodzice narobili tyle syfu i nam pomoże.
Heh kto wie....fajnie było by zobaczyć co stało się z kolejnymi bohaterami serii, wiadomo Sherry pojawiła się tylko w re2( nie licząc epilogu w 3ce), a epizod w którym graliśmy nią był raczej ( jak dla mnie ) frustrujący - to wdrapywanie się na skrzynie przez 5min...ZzzzzZZZzzzzz......Aczkolwiek jeśli to ona, no to wypadałby naprawdę rozjaśnić parę luk, co było z nią po Raccoon itp....ale tak w zasadzie....gdzie powiedziane jest że Wesker jest za to odpowiedzialny, co jeśli okaże się że ktoś jeszcze macza w tym łapy, szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się - nowa część = nowy bad guy.....teorie spiskowe cd :P
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

A może Capcom załatwi te sprawe z tą dziewczyną, że to sie okaze jakas inna babka. A ta scena rozwinięta w trailerze, okaże się, że to Jacuzii(czy tak to sie tam pisze) a babka jest zanużona dlatego są obok niej te bombelki, a potem się wynurzy i tyle ;] Były by ciekawie
Stay Punk
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Nieważne kto to... zastanawiam sie jaką rolę ona ma odegrac... i mam nadzieje, że nie będzie ona tak nawiedzona jak Alice w RE: zagłada bo jak dla mnie przesadzili z nią...
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Nero

Post autor: Nero »

A jak myślicie , poco Wesker kazał Adzie wykraść Plagas . Potem przeprowadzał nad nim jakieś badania i sprzedał tym murzynom :rad6:
Ostatnio zmieniony ndz 06 kwie, 2008 przez Nero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
franc_uz

Post autor: franc_uz »

Nero pisze:A jak myślicie , poco Wesker kazał Adzie wykraść Plagas . Potem przeprowadzał nad nim jakieś badania i sprzedał tym murzynom
Kontynuując myśl Nero'a

Wesker coś wykminił z tym virusem i sprzedał go "szamanowi" murzynów, mówiąc przy tym, że to lekarstwo na "złe duchi" . Burmistrz (czy tam kto) posprzedawał plagasy ludziom, poaplikowali sobie, a gdy jeden co miał jeszcze rozum w głowie i zobaczył co ten z ADHD zrobił drugiemu, skojarzył fakty, zwołał mieszkańców i zaczęli rzucać w tych na rampie.

Dziękuję za uwagę :smiech1: :rad12:

Diadem: Przepraszam, jakim wirusem?? Chyba pasożytem...
No pasożytem (sorka ale wcześniej naczytałem się o virusach i tak zostało :smiech6: )
Ostatnio zmieniony ndz 13 kwie, 2008 przez franc_uz, łącznie zmieniany 2 razy.
r3sid3nt 3vil j3st th3 b3st!! :D
tapir

Post autor: tapir »

Co do przeciwników to na tym filmiku da się tylko rozpoznać murzynów i murzynki z toporami bądź bez. http://blog.capcom.com/archives/1063
Tak jak w RE:4 rozpływają się po śmierci w podłoge . Co do innych przeciwników to można tylko gdybać, pewnie jakies mutacje murzynów jak w RE:4.

Edit: Dodam , że jest to podobno pierwszy filmik pokazujący gameplay RE:5 ;p
Ostatnio zmieniony pn 12 maja, 2008 przez tapir, łącznie zmieniany 1 raz.
David77

Post autor: David77 »

Mi wydaje się, że będzie tak jak pisze Nero i franc_uz . Wesker zdobył od Ady probówkę z posorzytem i rozprowadził ją :rad12: A z tego wyjdzie coś podobnego do wiesniaków z R.E 4 . I moim zdaniem Capcom zrobił kontynuacje RE4 tylko w Afryce. :rad13: :rad12:
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Przecież Ada dała Weskerowi lipną próbkę, oryginał zachowując dla siebie.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

I tu jest pies pogrzebany - ludzie posiadający wersję na GC, tego nie wiedzą :/, gdyż brak im scenariusza Ady.

Co do przeciwników - mm wrażenie że wszystko będzie wyglądało tak jak w 4 - Pan z piłą mnie uświadomił...
Ostatnio zmieniony śr 04 cze, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
David77

A o co chodzi z tym GC ? ( Może o to że brakuje mi kilku filmików po przejściu gry???) :rad12:
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

David77 pisze:A o co chodzi z tym GC ? ( Może o to że brakuje mi kilku filmików po przejściu gry???) :rad12:
GC jest to GAME CUBE. Taka konsola. RE4 na te konsolę jest uboższa o misje Ady.
David77

Wiem wiem po prostu odrazu nie zajarzyłem o co biega :szok6: Hehe :rad12: A wiadomo coś o bossów RE5 ? Bo nie orientuje sie w temacie :szok6: :rad12:
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Ja sam się nie orientuje. Pooglądaj zapowiedzi RE5 to zobaczysz parę nowych stworów ale bossów tam nie widziałem.
David77

Widziałem chłopa czy babkę z piłą. I fajny motyw z ciężarówką ,szkoda że jakiegoś grubszego bossa nie pokazali (pewnie do czasu :rad5: ) :rad12:
Awatar użytkownika
franc_uz

Post autor: franc_uz »

Saladyn pisze:Przecież Ada dała Weskerowi lipną próbkę, oryginał zachowując dla siebie.
Może się o tym dowiedział, skasował ją (Ade) i będzie..........tak jak będzie :rad11:
r3sid3nt 3vil j3st th3 b3st!! :D
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Ahhh... powraca legendarny pan z piłą ;D .Tylko teraz to coś groźniej wygląda. Odwalili mu jakieś prześcieradło na głowe, piłe ma z zębami nie z tej ziemi i cały obszarpany jakby wrócił ze stadionu X-lecia. Serialnie strach się bać :rad5: :smut2: .Screeny na gry-online.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
David77

Wyczytałem w PSX-ie coś o nowym przeciwniku( motyw jak z czwórki wpadasz do chatki w wiosce i barykadujesz drzwi , nagle wpada ci przez ściane wielki przeciwnik z maczetą w ręce)
:rad5: :rad12:

Wyczytałem jeszcze że wystąpią małe błędy jak np.przy rozwalaniu się ściany kruszy sie ona na równe kwadraty(ale twórcy mają jeszcze dużo czasu aby to naprawić) :smiech2:

Również zostało zmienione to że przy zmianie broni nie musisz wchodzić do odpowiedniego menu, można zmienić broń w ruchu, nie zabraknie też mieszania roślinek. :smiech1: :rad12:
otakumano

Post autor: otakumano »

David77 pisze:Wyczytałem jeszcze że wystąpią małe błędy jak np.przy rozwalaniu się ściany kruszy sie ona na równe kwadraty(ale twórcy mają jeszcze dużo czasu aby to naprawić) :smiech2:
Tesz to czytałem w extrimie,ale do premiery pewnie poprawia wszystkie błędy. :smiech7: O to to się nie boje.

by FurryPiter: Co ?! Idź popracować pan nad ortografią trochę ;)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez otakumano, łącznie zmieniany 1 raz.
kim jestem???
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”