[Pomoc] Problem z przejściem gry

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Albo Chris, łatwo go wymijać ale nie warto strzelać :rad2:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
kasparoff

Post autor: kasparoff »

Gram obecnie w trybie One Dangerous Zombie i powiem szczerze, że jestem zaskoczony jak Forest-zombiak potrafi utrudnić człowiekowi życie :rad2: Czy pojawia się on w całej grze czy tylko biega po głównej rezydencji???
Linki

Post autor: Linki »

Miejsca, w których pojawia się Forest to
Pierwsze piętro – jadalnia (z tego co pamiętam pierwszy raz gdy wracamy podmienić klucze..).
Gdy wracamy już z kluczem, który zdobyliśmy podmieniając go z innym – Forest kręci się po tarasie (tam gdzie musiałeś użyć gwizdka)
W miejscu zdobycia pierwszej części nut (pokój, w którym musimy zapalić świece)
Korytarz przed wyjściem z rezydencji

Gdy wrócimy do rezydencji p zabiciu PLANT 42 Forest zniknie
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Tak, w dodatku Forest jest również w korytarzu, w którym spotykamy pierwszego zombiaka, stoi on dokładnie obok ciała Kenneth'a. Mnie to zaskoczyło.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ale o dziwo w tamtym miejscu nas nie atakuje, tylko stoi (może, jeśli podejdziemy bliżej, ale osobiście nie próbowałem - "nie wywołuj wilka z lasu" ;) )
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
cpt rhodes

Post autor: cpt rhodes »

Gram juz chwilke i znalazłem tyle przekmiotów, ze chyba z tydzien bede kombinował co dalej zrobic, ale prosze o podpowiedź w nastepujacym temacie. W prawym skrzydle spotkałem kolesia dla , którego miałem zdobyć serum znajdujące sie w lewym skrzydle. Wystrzelałem sobie droge do saveroomu z medykamentami i zabrałem buteleczke z serum. Wrociłem do pokoju gdzie spotkałem tego rannego i dupa, nie moge otworzyć drzwi, bo Jill mowi, że lepiej wrócić tu z serum czy cos takiego. Co robić?

Po drugie, gdzie użyć emblemu, który wisi nad kominkiem w pierwszym pomieszczeniu grajac Jill? Pokreceony ten RE :megaeek:
Fire walk with me
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

cpt rhodes pisze:W prawym skrzydle spotkałem kolesia
Ten koleś nazywa się Richard
cpt rhodes pisze:Wrociłem do pokoju gdzie spotkałem tego rannego i dupa, nie moge otworzyć drzwi
Rozumiem że podałeś serum Richardowi, a drzwi których nie możesz otworzyć to te do następnego pomieszczenia ?
cpt rhodes pisze:Po drugie, gdzie użyć emblemu, który wisi nad kominkiem w pierwszym pomieszczeniu grajac Jill?
Drewniany emblemat umieszczamy na miejscu złotego (emblematu) w barze.
cpt rhodes pisze:dupa
Nie ładnie :rad11:
cpt rhodes

Post autor: cpt rhodes »

Richard nie doczekał sie na serum. Mam teraz inny problem. Zostały mi do rozwiązania dwie zagadki (Pokój z podświetlanymi witrażami i zegar otwarty za pomocą gold emblem.) Gdzie znajde jakąś podpowiedź dotyczące rozwiazanie tych zagadek? (Podpowiedź w grze oczywiście.) W jednym i drugim przypadku kombinacji jest sporo i nie chce mi się wierzyć, ze autorzy nic nie zostawili zeby ułatwić rozwiazanie. Jeżeli chodzi o witraże to przy drzwiach jest obraz z napisem, ale nie wiem jak to zinterpretować to samo dotyczy zegara. Jak je rozwiązaliście grając pierwszy raz w RE? :rad12:
Fire walk with me
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Zagadka z witrażami:
Na końcu pomieszczenia znajduje się obraz (witraż) kobiety, przyjrzyj mu się...

Zagadka z zegarem:
Odpowiedz znajdziesz w jednym z dokumentów znalezionych w grze, niestety nie pamiętam w którym...

6:00
Ostatnio zmieniony ndz 24 sie, 2008 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Barry pisze:Zagadka z zegarem:
Odpowiedz znajdziesz w jednym z dokumentów znalezionych w grze, niestety nie pamiętam w którym...
Nie kojarzę takiego dokumentu, ale wydaje mi się, że obok zegara jest obraz i w jego opisie jest metafora do wskazówek zegara.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

To właśnie z niego możemy się dowiedzieć dokładną godzinę, wystarczy spojrzeć na ostrza obu fighterów, w które miejsca są skierowane, a później na zegarze ustawić w identyczny sposób, ostrze krótkie wskazuje małą wskazówkę na zegarze, analogicznie jest z dłuższym, na tarczy zegarowej mamy symbole zbroji czy też hełmu, wystarczy dobrać i gotowe
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
4ur0n

Jak grać by wygrać?

Post autor: 4ur0n »

Barry: Post przyklejony z innego tematu.

Witam Wszystkich!

Mam problem z grą..
Wpadła mi w ręce nowa konsolka GC wraz z RE Remake i Zero.
Kiedyś dawno temu grałem w RE2 na PSX i bardzo miło ten czas wspominam.
Ale do sedna.
Odpalam RE Remake i czuje się jak zaszczuta bestia (to ma też małe plusy;) ),nie potrafie grać. Amunicji bardzo mało,nożem praktycznie nie da się grać...
Grając w RE2 nie było problemu z małą ilością amunicji,tu jest jej jak na lekarstwo.
Gra jest świetna,klimat niesamowity ale grać nie potrafie...
Może mi ktoś udzielić kilku rad jak dokopać zombiakom i przeżyć?
Prujecie z pistoletu do każdego zombie czy ich omijacie? (ale chyba czasami nie ma wyjścia)

HELP

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2008 przez 4ur0n, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No więc takie są uroki prawdziwego Survival Horroru. RE2 był rzeczywiście pod tym względem dużo prostszy, ale o to tu chodzi. Powinieneś dobrze przemyśleć każdy strzał, bo każda pestka jest na wagę złota. Oczywiście jak tylko się da to omijaj przeciwników. Jest na to fajny patent (choć dość trudny i wymaga poćwiczenia). Powoli zbliżasz się do zombiaka (Bardzo powoli) na wyciągnięcie ręki. Jak tylko zobaczysz, że wyciąga do Ciebie ręce chcąc Cię złapać robisz krok do tyłu. Zombiak z braku oparcia poleci nieco do przodu, i na moment (bardzo krótki), póki nie złapie pionu jest nieszkodliwy i możesz go spokojnie ominąć. Wymaga to małej wprawy, ale szybko owocuje zaoszczędzonymi pestkami, których gdy uzbierasz koło 50 to już możesz swobodniej używać pistoletu. Spokojnie. Wbrew pozorom w Remaku jest mnóstwo amuny. Jeszcze będziesz się martwić z czego by tu ich ustrzelić tyle będziesz miał nabojów. Tylko początek jest taki trudny.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Dokładnie! Ta metoda jest bardzo pożyteczna, ale w kilku pierwszych kontaktach miałem sporo trudności z jej opanowaniem, ale zdecydowanie warto poćwiczyć! Gra sprawie dość duże problemy przez jakieś 20minut... potem się rozkręcisz :smiech5:.
Awatar użytkownika
4ur0n

Post autor: 4ur0n »

Dzięki,dziś w nocy zapodam i poćwicze.
Szkoda grać w dzień w taką gre :rad10:
3DS FC:0645-5886-3666
Awatar użytkownika
Witek

Post autor: Witek »

Jeszcze jedna ważna rada żeby zaoszczędzić amunicję po zabiciu każdego zombie spalaj jego ciało nie zamienią się wtedy w te zmutowane i silniejsze i nie będziesz musiał ich znowu zabijać.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Albo straraj się im rozwalić łeb :rad6:. Wtedy już nie powrócą :rad8:.
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2008 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Chris94

Problem ;)

Post autor: Chris94 »

Necraria: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu.

Witam jestem tu nowy i mam pewien problem ;) Jestem w pomieszczeniu [28] a musze wejsc do [27].Ale gdy otwieram drzwi pisze: The doorknob is broken.You cant pass througt.
Prosze powiedzcie co mam teraz zrobic?;P
Ostatnio zmieniony czw 25 gru, 2008 przez Chris94, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Chris94 pisze:Witam jestem tu nowy i mam pewien problem ;) Jestem w pomieszczeniu [28] a musze wejsc do [27].Ale gdy otwieram drzwi pisze: The doorknob is broken.You cant pass througt.
Prosze powiedzcie co mam teraz zrobic?;P
Klamka się zepsuła, trzeba biegać na około :rad11:
Linki

Post autor: Linki »

po prostu sie klamka rozwaliła - aby skorzytac z tych drzwi musisz isc na około - czyli głowny hall (12) - pokój (15) - i dalej 23 i 27.
Gdy bedziesz tutaj wracał z kluczem do ostatnich drzwi klamka zaostanie naprawiona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”