[Pomoc] Problem z przejściem gry
Albo Chris, łatwo go wymijać ale nie warto strzelać 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Miejsca, w których pojawia się Forest to
Pierwsze piętro – jadalnia (z tego co pamiętam pierwszy raz gdy wracamy podmienić klucze..).
Gdy wracamy już z kluczem, który zdobyliśmy podmieniając go z innym – Forest kręci się po tarasie (tam gdzie musiałeś użyć gwizdka)
W miejscu zdobycia pierwszej części nut (pokój, w którym musimy zapalić świece)
Korytarz przed wyjściem z rezydencji
Gdy wrócimy do rezydencji p zabiciu PLANT 42 Forest zniknie
Pierwsze piętro – jadalnia (z tego co pamiętam pierwszy raz gdy wracamy podmienić klucze..).
Gdy wracamy już z kluczem, który zdobyliśmy podmieniając go z innym – Forest kręci się po tarasie (tam gdzie musiałeś użyć gwizdka)
W miejscu zdobycia pierwszej części nut (pokój, w którym musimy zapalić świece)
Korytarz przed wyjściem z rezydencji
Gdy wrócimy do rezydencji p zabiciu PLANT 42 Forest zniknie
- Nemesis US
-
cpt rhodes
Gram juz chwilke i znalazłem tyle przekmiotów, ze chyba z tydzien bede kombinował co dalej zrobic, ale prosze o podpowiedź w nastepujacym temacie. W prawym skrzydle spotkałem kolesia dla , którego miałem zdobyć serum znajdujące sie w lewym skrzydle. Wystrzelałem sobie droge do saveroomu z medykamentami i zabrałem buteleczke z serum. Wrociłem do pokoju gdzie spotkałem tego rannego i dupa, nie moge otworzyć drzwi, bo Jill mowi, że lepiej wrócić tu z serum czy cos takiego. Co robić?
Po drugie, gdzie użyć emblemu, który wisi nad kominkiem w pierwszym pomieszczeniu grajac Jill? Pokreceony ten RE
Po drugie, gdzie użyć emblemu, który wisi nad kominkiem w pierwszym pomieszczeniu grajac Jill? Pokreceony ten RE
Fire walk with me
Ten koleś nazywa się Richardcpt rhodes pisze:W prawym skrzydle spotkałem kolesia
Rozumiem że podałeś serum Richardowi, a drzwi których nie możesz otworzyć to te do następnego pomieszczenia ?cpt rhodes pisze:Wrociłem do pokoju gdzie spotkałem tego rannego i dupa, nie moge otworzyć drzwi
Drewniany emblemat umieszczamy na miejscu złotego (emblematu) w barze.cpt rhodes pisze:Po drugie, gdzie użyć emblemu, który wisi nad kominkiem w pierwszym pomieszczeniu grajac Jill?
Nie ładniecpt rhodes pisze:dupa
-
cpt rhodes
Richard nie doczekał sie na serum. Mam teraz inny problem. Zostały mi do rozwiązania dwie zagadki (Pokój z podświetlanymi witrażami i zegar otwarty za pomocą gold emblem.) Gdzie znajde jakąś podpowiedź dotyczące rozwiazanie tych zagadek? (Podpowiedź w grze oczywiście.) W jednym i drugim przypadku kombinacji jest sporo i nie chce mi się wierzyć, ze autorzy nic nie zostawili zeby ułatwić rozwiazanie. Jeżeli chodzi o witraże to przy drzwiach jest obraz z napisem, ale nie wiem jak to zinterpretować to samo dotyczy zegara. Jak je rozwiązaliście grając pierwszy raz w RE? 
Fire walk with me
Zagadka z witrażami:
Na końcu pomieszczenia znajduje się obraz (witraż) kobiety, przyjrzyj mu się...
Zagadka z zegarem:
Odpowiedz znajdziesz w jednym z dokumentów znalezionych w grze, niestety nie pamiętam w którym...
6:00
Na końcu pomieszczenia znajduje się obraz (witraż) kobiety, przyjrzyj mu się...
Zagadka z zegarem:
Odpowiedz znajdziesz w jednym z dokumentów znalezionych w grze, niestety nie pamiętam w którym...
6:00
Ostatnio zmieniony ndz 24 sie, 2008 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
To właśnie z niego możemy się dowiedzieć dokładną godzinę, wystarczy spojrzeć na ostrza obu fighterów, w które miejsca są skierowane, a później na zegarze ustawić w identyczny sposób, ostrze krótkie wskazuje małą wskazówkę na zegarze, analogicznie jest z dłuższym, na tarczy zegarowej mamy symbole zbroji czy też hełmu, wystarczy dobrać i gotowe
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
Jak grać by wygrać?
Barry: Post przyklejony z innego tematu.
Witam Wszystkich!
Mam problem z grą..
Wpadła mi w ręce nowa konsolka GC wraz z RE Remake i Zero.
Kiedyś dawno temu grałem w RE2 na PSX i bardzo miło ten czas wspominam.
Ale do sedna.
Odpalam RE Remake i czuje się jak zaszczuta bestia (to ma też małe plusy;) ),nie potrafie grać. Amunicji bardzo mało,nożem praktycznie nie da się grać...
Grając w RE2 nie było problemu z małą ilością amunicji,tu jest jej jak na lekarstwo.
Gra jest świetna,klimat niesamowity ale grać nie potrafie...
Może mi ktoś udzielić kilku rad jak dokopać zombiakom i przeżyć?
Prujecie z pistoletu do każdego zombie czy ich omijacie? (ale chyba czasami nie ma wyjścia)
HELP
Pozdrawiam.
Witam Wszystkich!
Mam problem z grą..
Wpadła mi w ręce nowa konsolka GC wraz z RE Remake i Zero.
Kiedyś dawno temu grałem w RE2 na PSX i bardzo miło ten czas wspominam.
Ale do sedna.
Odpalam RE Remake i czuje się jak zaszczuta bestia (to ma też małe plusy;) ),nie potrafie grać. Amunicji bardzo mało,nożem praktycznie nie da się grać...
Grając w RE2 nie było problemu z małą ilością amunicji,tu jest jej jak na lekarstwo.
Gra jest świetna,klimat niesamowity ale grać nie potrafie...
Może mi ktoś udzielić kilku rad jak dokopać zombiakom i przeżyć?
Prujecie z pistoletu do każdego zombie czy ich omijacie? (ale chyba czasami nie ma wyjścia)
HELP
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2008 przez 4ur0n, łącznie zmieniany 1 raz.
No więc takie są uroki prawdziwego Survival Horroru. RE2 był rzeczywiście pod tym względem dużo prostszy, ale o to tu chodzi. Powinieneś dobrze przemyśleć każdy strzał, bo każda pestka jest na wagę złota. Oczywiście jak tylko się da to omijaj przeciwników. Jest na to fajny patent (choć dość trudny i wymaga poćwiczenia). Powoli zbliżasz się do zombiaka (Bardzo powoli) na wyciągnięcie ręki. Jak tylko zobaczysz, że wyciąga do Ciebie ręce chcąc Cię złapać robisz krok do tyłu. Zombiak z braku oparcia poleci nieco do przodu, i na moment (bardzo krótki), póki nie złapie pionu jest nieszkodliwy i możesz go spokojnie ominąć. Wymaga to małej wprawy, ale szybko owocuje zaoszczędzonymi pestkami, których gdy uzbierasz koło 50 to już możesz swobodniej używać pistoletu. Spokojnie. Wbrew pozorom w Remaku jest mnóstwo amuny. Jeszcze będziesz się martwić z czego by tu ich ustrzelić tyle będziesz miał nabojów. Tylko początek jest taki trudny.
- Leon. KennedY
- Leon. KennedY
Albo straraj się im rozwalić łeb
. Wtedy już nie powrócą
.
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2008 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem ;)
Necraria: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu.
Witam jestem tu nowy i mam pewien problem
Jestem w pomieszczeniu [28] a musze wejsc do [27].Ale gdy otwieram drzwi pisze: The doorknob is broken.You cant pass througt.
Prosze powiedzcie co mam teraz zrobic?;P
Witam jestem tu nowy i mam pewien problem
Prosze powiedzcie co mam teraz zrobic?;P
Ostatnio zmieniony czw 25 gru, 2008 przez Chris94, łącznie zmieniany 1 raz.