Sekrety

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
HanPL

Post autor: HanPL »

Kolejny mały sekrecik /easter egg :P lub poprost uzwyczajne złodziejstwo gandanos :P
http://img155.imageshack.us/img155/7960 ... 701jf7.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/2476 ... 815ul1.jpg

Gandanos który skubnoł Leonowi kurtałke po tym jak wraz z Luisem zostali oszołomieni..no to juz wiadomo gdzie podziała się kurtka Leona... :rad6: [/img]
kindred

Post autor: kindred »

to ja mam inny "sekrecik" nie wiem czy to sekret:))ale ja kilka razy gre przechodzilem i nie wpadlem na to:))o filmik na ktorym chief dusi leona(ale nie ten z pojedynku)i Leonowi robia sie czerwone oczy chief go puszcza... otoz po tej scence zalaczy sie rozmowa przez radio po rozmowie wroc sie przez drzwi ktorymi sie tu dostales i podziwiaj sekret:filmik z Ada i chiefem:) odrazu mowie moze niektorzy go juz odkryli ja kilka razy go minalem :rad1: ps to jest chyba rozdzial 1-3
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
HanPL

A ja widze że nikt nie zauważył że jeśli gramy Leonem w stroju specialnym numer 2 i Chicago Typwriterem po 4 krotnym przeładowaniu bronią Leon wyrzuca kapelusz w powietrze po czym łapie go spowrotem i wykinuje ...no ekhm ruch jak z disco lat 80 :smiech5:

Macie krótki filmik który nagrąłem dla niedowiarków trwa 4 sek :P
http://www.youtube.com/watch?v=-csI6K-9XPA
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL

Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko ;)
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

zauważył ale to ma tyle z secretami wspólnego co ja z mongolskim baletem,..
chodzi o SEKRETY!!!!
tak jak z dzwonem w kościele "strzelasz i wychodzą genados-nabijasz kasę i many...
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Zgadzam się z Tyrantx to nie sa sekrety a już wogóle ten motyw z filmikiem bo chyba każdy go widział
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
HanPL

No to chyba wiecej sekretów już w RE4 nie ma...
No chyba że ktoś cos jeszcze zna...
A kto widział Gandanosa intelektualiste :smiech1: Okularki + czapeczka..

Dobra dobra już się nie odzywam ... :rad1:

kindred

Wesker - Dark Life pisze:Zgadzam się z Tyrantx to nie sa sekrety a już wogóle ten motyw z filmikiem bo chyba każdy go widział
pytanie czy widziales go podczas gry czy w przegladarce filmikow?
bo ja np.podczas gry go nie widzialem. a Druga sprawa gram 2 raz w RE z rzedu i stwierdzilem z takim wyposazeniem,z wiedza jaka mam nie ma bata nie zgine ani razu :smiech3: :smiech1: i skoncze gre!
no wiec doszedlem do momentu wyjazdu motorowka na jezioro(walka z Bossem) ale podeszlem do krawedzi pomostu patrze ryby plywaja pomyslalem ze wystrzelam i moze z lodzi je pozbieram wyciagnelem TMP i zabralem sie do rzezi zabilem moze 5 ryb i .... zginalem:(( shit nie znalem tego patentu
jak ktos nie wie o co chodzi to niech tez postrzela do rybek na pmoscie
poczulem sie jak mloda glupia Antylopa :smiech1: :smiech1: :smiech1:
Pozdrawiam
Marcin
dopelfish^

Post autor: dopelfish^ »

Pewnie znacie ten bug, ale co mi tam. Jeśli macie do rozwalenia wielu Gandanos, a mało amunicji, to zwyczajnie wejdźcie na drabinę (jeśli jest jakaś w pobliżu), po tym wyciagnijcie nóż i strącajcie nim bezmyslne boty idace na rzeź.

W tej jaskini zaraz po wykończeniu 2 El Gigante można wykończyć część tych latających "cusiów" za pomocą rifle, stając bardzo dużej odległości od nich (jak do nich strzelimy, to nie zareagują).

O wykańczaniu nożem Krausera pisać chyba nie muszę?
Gamescity - amatorski portal o grach, czekenałt.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

To nie są bugi ale taktyka.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Dziwne że jakoś omijałem swoją wypowiedź dotyczącą Bugów w tym temacie, cóż nadrabiam ;)

- Są różne bugi i sekrety w Resach np. jeden podstawowy czyli częściowe wpadanie w tekstury szczerze nie przeszkadza mi to w RE ale jest widoczne, przyklad: zbliżcie się np. w RE0 do kranća sciany i podnieście broń a wpadnie wam cała ręka w ściane. W RE4 np. na początku przy wejściu do pierwszej chatki przeskoczcie przez drewniane oparcie max. przy scianie całe nogi wam pochłonie ale tak Resy po prostu miały od zawsze i mi to wogóle nie przeszkadza.

- zboczony Hint: ustaw Ashley za sobą około 0,5 metra i strzel w jej głowe, ona upadnie a Leon uklęknie na niej gra się zakończy ale jest to pewien ''widok'' :smiech6:
o klasyku zaglądania pod sukienkę nie będę pisał ;)

- występuje też bug w stylu Ganado bez głowy złapię cie mimo tego iż taką funkcję powinny mieć tylko Ganadosy z Plagasem który później im z głowy wyłazi

- trzymając Handcannona i wchodząc do pomieszczenia gdzie widzimy bardzo blisko i Leona i tą broń wygląda jak by się trzęsła taki efekt ognia ( i nie tylko z tą bronią) napewno to zauważyliście ale to raczej błąd graficzny

- Błąd w Mercach kiedy w pewnym momencie żaden Ganados Niewyskakuje (opisałem to w temacie Mercenaries)

- kiedyś chciałem znów z Krauserem się na noże pobawić no i wchodzę do inventory i biorę Discard IRL ok wychodzę i co? Dalej leon go trzyma hehe. Wchodzę do Iventory jeszcze raz kasuje wszystkie rzeczy, wychodzę i dalej trzyma więc jeszcze raz sprobowałem i już nie trzymał

- to już kalsyk ale wspomnę, LINK sam wykonałem to na wrsji GC oraz obecnie na Zlocie na PS2, na PC jeszcze nie testowałem ale na 100% sie da

- Ten trik da się zrobić za każdym razem i obojętnie co trzymając czy też będąc rannym)

- Podczas jazdy na skuterze możemy wybijając sie z Wyskoczni robić Flipy, w lewo, w prawo i salta. Przed wyskokiem przytrzymujemy L/R lub oba Trigery
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
kindred

jak ogladam ten filmik z trikiem to trik mnie nie rusza ale grafika mnie powala :rad2: gralem w to tylko na PC roznica w grafie.... no comment
co ja bym zrobil tym kolesiom od konwersji sorry za oftop :smiech5:
Pozdrawiam
Marcin
lemur

Post autor: lemur »

Mam pytanie, otoz slyszalem ze w tej grze Ashley moze miec zbroje i jest wtedy nietylkalna. Wie ktos czy cos takiego zeczywiscie jest ? Jezeli tak to chcialbym wiedziec tez kiedy takie cos mozna miec.
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Ashley ma te zbroje gdy wybierzesz Leonem costium specjal 2 przy starcie gry( zdobywa się go bodaj że za przejście Separated Ways)
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Leon S. Kennedy pisze:Ashley ma te zbroje gdy wybierzesz Leonem costium specjal 2 przy starcie gry( zdobywa się go bodaj że za przejście Separated Ways)

Zapomniales dodac ze dotyczy to kazdej wersji gry za wyjatkiem GCN...
Awatar użytkownika
HanPL

Kufel Piwa (?)

Odpaliłem se RE4 żeby sprawdzic jak jak tam działa nowy pad i przechodzac jeszcze raz przez przydadek zeskoczyłem do małej szopy i znalazłem coś takiego..

http://img292.imageshack.us/img292/7073 ... 134ly1.jpg

Potem jest on w Treasures
http://img294.imageshack.us/img294/1640 ... 951am1.jpg
Sam Leon się zastanawia co mozna umiescic w tych 3 otworach... :rad5:
Znazł ktoś kiedyś cos takiego >?

Ps:jak by jakis mod uznał że moża to dac to tematu sekrety to prosze bardzo cos mi dzisiaj net szwankuje i nie mogłem w temacie sekrety załozyc tematu ;/
Ostatnio zmieniony czw 10 maja, 2007 przez HanPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

To nie jest żaden sekret w otwory można umieścić 3 kamienie (nie pamiętam jakie)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

To jest zwykły Skarb jak inne ;) a te trzy kamienie to: catseye (żółty, zielony oraz czerwony)
Awatar użytkownika
HanPL

Dobrze wiedziec..
No ale to kolejny przykład że przechodzac RE4 za n-tym razem mozna zobaczyc nowe rzeczy xD
Temat do zakniecia i usunięcia.

Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Post autor: Niero »

...nie! Najpierw powiedz, gdzie dokładnie znalazłeś ten kufel :D

Najlepiej daj screena ;)
Ostatnio zmieniony czw 10 maja, 2007 przez Niero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Jest on na (chyba) na 3 mapie. Tam gdzie jest ta farma, trzeba zeskoczyć z tego tarasu(?) przy jego początku tam gdzie jest duży płot i kufel powinien tam być.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”