Dziwne że jakoś omijałem swoją wypowiedź dotyczącą Bugów w tym temacie, cóż nadrabiam
- Są różne bugi i sekrety w Resach np. jeden podstawowy czyli częściowe wpadanie w tekstury szczerze nie przeszkadza mi to w RE ale jest widoczne, przyklad: zbliżcie się np. w RE0 do kranća sciany i podnieście broń a wpadnie wam cała ręka w ściane. W RE4 np. na początku przy wejściu do pierwszej chatki przeskoczcie przez drewniane oparcie max. przy scianie całe nogi wam pochłonie ale tak Resy po prostu miały od zawsze i mi to wogóle nie przeszkadza.
- zboczony Hint: ustaw Ashley za sobą około 0,5 metra i strzel w jej głowe, ona upadnie a Leon uklęknie na niej gra się zakończy ale jest to pewien ''widok''
o klasyku zaglądania pod sukienkę nie będę pisał
- występuje też bug w stylu Ganado bez głowy złapię cie mimo tego iż taką funkcję powinny mieć tylko Ganadosy z Plagasem który później im z głowy wyłazi
- trzymając Handcannona i wchodząc do pomieszczenia gdzie widzimy bardzo blisko i Leona i tą broń wygląda jak by się trzęsła taki efekt ognia ( i nie tylko z tą bronią) napewno to zauważyliście ale to raczej błąd graficzny
- Błąd w Mercach kiedy w pewnym momencie żaden Ganados Niewyskakuje (opisałem to w temacie Mercenaries)
- kiedyś chciałem znów z Krauserem się na noże pobawić no i wchodzę do inventory i biorę Discard IRL ok wychodzę i co? Dalej leon go trzyma hehe. Wchodzę do Iventory jeszcze raz kasuje wszystkie rzeczy, wychodzę i dalej trzyma więc jeszcze raz sprobowałem i już nie trzymał
- to już kalsyk ale wspomnę,
LINK sam wykonałem to na wrsji GC oraz obecnie na Zlocie na PS2, na PC jeszcze nie testowałem ale na 100% sie da
- Ten trik da się zrobić za każdym razem i obojętnie co trzymając czy też będąc rannym)
- Podczas jazdy na skuterze możemy wybijając sie z Wyskoczni robić Flipy, w lewo, w prawo i salta. Przed wyskokiem przytrzymujemy L/R lub oba Trigery