Dyskusje ogólne

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Bójcie się zatem ludzie oj bójcie. Prawda jest taka - "It's all about the moneeeey"
jeśli grube ryby uznają że da się na tym zarobić jeszcze trochę szmalcu to możemy już tylko
czekać na atak kluchowatego Weskera, klonów Alice ( X-men - rozśmieszenie?), nieudolnie przedstawionych znanych postaci z gry - czekam na 20 letniego Barry'ego B. i Ashtona Kutchter'a w roli Chris'a Redfield'a ( pewnie byliby do tego zdolni :P ). Ja chcę RE:Degeneration a nie zdegenerowaną wizję uniwersum RE Aaaaaaa!
Ostatnio zmieniony śr 02 lip, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Mam nadzieje że nic z tego nie bedzie, ale jak wyjdzie to pewnie ogladne żeby porównać... Też nie mogę sie doczekać RE:Degeneration.

Swoja drogą Barry'ego Burtona mógłby zagrać Bruce Willis :):)
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

To było wprost pewne, zakończeni "RE Zagłada" było zbyt chaotyczne, żeby kończyło filmowy cykl. Pytanie tylko, kiedy tym rzem ten film się ukaże, zapewne za dwa lata.
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

AdaM555 pisze:Barry'ego Burtona mógłby zagrać Bruce Willis
Nie T.T Nie róbcie z mojego ul. aktora pośmiewiska == Willis nigdy nie pasował do roli Barry'ego. Co jak co, owszem, Willis mógłby go zagrać, ale jakoś nie widzę John'a McClane'a w tej roli.
Myślę też, że Willis by się nie zgodził :P

Ja bym się łudził że Jill by wróciła do RE. Akurat ta pani, doskonale odegrała swoją rolę ;)
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

http://www.filmweb.pl/Scenariusz+czwartej+cz%19[ci+%22Resident+Evil%22+gotowy,News,id=49033 Wygląda na to, że scenariusz gotowy. Czy powrót do klimatu części drugiej jest dobrym posunięciem czy nie, zobaczymy.

Dzięki Saladyn za podrzucenie linka :)
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

akcja ma być umieszczona w Tokio i na Alasce.
O nie!!!!!! ALASKA :D Żeby nie umieścili tam przypadkiem pingwinów zombie albo zmutowanych fok zamiast lickerów bo będzie kaszana. Ale może coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

A więc wszystko wskazuje na to, że seria nie zakończyła się na "Zagładzie". W trzeciej filmowej odsłonie na Alaskę helikopterem odlatywali pozostali przy życiu członkowie konwoju Claire Redfield , a w Tokio siedzi Wesker i członkowie zarządu. Oby film klarownie zakończył filmowy cykl. Czekam na dalsze wieści w tym temacie.
nemesisdestro

NEMESIS US pisze:Oby film klarownie zakończył filmowy cykl. Czekam na dalsze wieści w tym temacie.
Owww give a break, Zagłada jak widać nie była dostatecznie słaba jak na film na bazie gry zatem teraz zdecydują się na jeszcze śmielsze kroki by już całkowicie ubabrać wszystko w bagnie kaszany. No chyba że film będzie faktycznie mroczny i ponury i nie będzie wyglądał jak c.d. Madmaxa i nie będzie Alice i nie będzie jej klonów i nie będzie postaci z gry, które będą przedstawione nie tak jak powinny i.....ok za dużo wymagam :D
Można faktycznie jedynie liczyć na zakończenie tego nieprzyjemnego epizodu zastanawia mnie tylko jak rozwiążą tak wiele nurtujących kwestii.....klony alice, kluchowaty Wesker no i jak mają zamiar rozsądnie skomponować fabułę w dwóch tak różnych miejscach...
Linki

Post autor: Linki »

NEMESIS US pisze:A więc wszystko wskazuje na to, że seria nie zakończyła się na "Zagładzie". W trzeciej filmowej odsłonie na Alaskę helikopterem odlatywali pozostali przy życiu członkowie konwoju Claire Redfield , a w Tokio siedzi Wesker i członkowie zarządu. Oby film klarownie zakończył filmowy cykl. Czekam na dalsze wieści w tym temacie.
Kwestie ocalałych z konwoju pewno rozwiążą tak jak Jill - czyli nic nówimy i powinno byc ok. No bo czy akim śmgłowcem mozna by dotrzec na alaske ?:P
Wprawdzie nie pokazano jeszcze żadnego trailera z tej czesci ale 3 pozostawia nam bardzo jasny obraz jak bedzie wygladała ta czesc: Alicesie sklonuje i hurtem ruszy walczyc ze całym zombie worldem, resztami umbrelli itp....

:zmiesz3:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Dalszym produkcjom filmowym spod znaku RE i Umbrelli mówię zdecydowane NIE!!! Miało być pięknie, miało skończyć się na RE3, miało już nie być Mili, miał natomiast być kompletnie inny film RE oparty o wydarzenia z RE4, i to mogłoby być coś ciekawego (no, na pewno dużo ciekawszego niż dotychczasowe ekranizacje), a tu taki klops :(
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Znowu Paul A. chce skrzywdzić RE
Nie tak do końca ją skrzywdził.
atak kluchowatego Weskera
Myślę, że wybiorą innego aktora do tej części, bo jeśli się pojawi to będzie miał większe pole do popisu niż w trójce. A poprzedni i tak nie był kluchowaty.
klonów Alice
Tego sam się obawiam...
nieudolnie przedstawionych znanych postaci z gry

Ośmiele się mieć inne zdanie :smiech7:.
20 letniego Barry'ego B. i Ashtona Kutchter'a w roli Chris'a Redfield'a ( pewnie byliby do tego zdolni ).

Teraz to wypisujesz bzdury...
Swoja drogą Barry'ego Burtona mógłby zagrać Bruce Willis
Całkiem ciekawy pomysł :rad8:. Jako taki zgorzkniały policjant sprawdził by się idealnie :okulary3:.
O nie!!!!!! ALASKA Żeby nie umieścili tam przypadkiem pingwinów zombie albo zmutowanych fok zamiast lickerów bo będzie kaszana.
:szok6:.
Zagłada jak widać nie była dostatecznie słaba jak na film na bazie gry
Fakt dwójka była gorsza.
nie będzie Alice
Milla Jovovich wraca!! :smiech1:. Uwielbiam ją :rad6:.
nie będzie jej klonów

Jeśli Bóg istnieje to rozwiążą to w jakiś sensowny sposób...
kluchowaty Wesker
Kluchowaty to jest mój kumpel.
Kwestie ocalałych z konwoju pewno rozwiążą tak jak Jill - czyli nic nówimy i powinno byc ok.
Jeśli Alice uda się na Alaske to muszą ich chociaż wspomnieć.
miało już nie być Mili
Wyplój te słowa :smiech6:.
miał natomiast być kompletnie inny film RE oparty o wydarzenia z RE4
To była tylko plotka czy coś mi umknęło?
nemesisdestro

Leon. KennedY pisze:Cytat:
Zagłada jak widać nie była dostatecznie słaba jak na film na bazie gry

Fakt dwójka była gorsza.
Prawda ;) Co do aktora Weskera to naprawdę powinni go zastąpić bo naprawdę nie wystarczy jakiemuś gościowi pofarbować włosy dać okulary i graj tera Weskera :)
Naprawdę chciałbym mroczny, "chłodny" film, jak choćby RE1, ale teraz spodziewam się scen batalistycznych z udziałem klonów Alice i zombie, rodem z LoTR :P W końcu jeśli i tą kwestię przemilczą była by to już totalna niekonsekwencja ( na którą jednak przymknąłbym oko :) )
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Na residentevilforever.ru piszą że film będzie przypominać drugą część, Resident Evil: Apocalypse, ale z wyraźniejszymi dialogami. Zdjęcia zaczną się zaraz, jak tylko Miłła Jowowicz podpisze kontrakt, i znajdą reżysera (Anderson znowu odmówił tej roli). Zdjęcia w Toronto i Tokio. Efektami specjalnymi zajmie się Patrick Tatopoulos i jego towarzystwo (Resident Evil Extinction, Silent Hill, Underworld).
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Nie rozumiem dlaczego tak nie cierpicie tej serii, sorry ROZUMIEM. Jesteście fanami Resident Evil i wszystko w filmie musi być takie same jak w grze, czyli taka długa Cut-Scenka. Dajcie spokój. Ja tam jestem neutralnie nastawiony do tych filmów. Oczywiście wolę gry i to duuużo bardziej , a z filmów Re to Resident Evil Degeneration "rulezii", no ale z nudów a nawet bez nudów można sobie obejrzeć którąś z części RE z Alice. Może fabuła jest inna i mało nawiązuje do RE , no ale Reżyser sam się wypowiadał że jego filmy będą miały mało wspólnego z grami. No cóż jak ma licencje to może kręcić co mu się podoba.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Mi osobiście Filmy RE się podobają dziś obejrzałem Genesis i jestem bardzo zadowolony z tego że tworzona jest 4 część
Ostatnio zmieniony ndz 29 mar, 2009 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

SlayerPL pisze:no ale z nudów a nawet bez nudów można sobie obejrzeć którąś z części RE z Alice. Może fabuła jest inna i mało nawiązuje do RE , no ale Reżyser sam się wypowiadał że jego filmy będą miały mało wspólnego z grami. No cóż jak ma licencje to może kręcić co mu się podoba.
Znudzenie widzów to kiepskie wytłumaczenie durnych filmów. Jeżeli widzę takie odstępstwa zastanawiam się, po co było kupować licencję. Niech sobie zrobi film o zombie i nazwie go jak chce - po co mu RESIDENT EVIL w tytule? Chyba dla kasy. Gry nic nie skorzystały na filmach.

Resident Evil 4 the movie będzie pewnie taki sam - głupawy teledysk z cyfrowo obrabianymi zombiakami.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
nemesisdestro

SlayerPL pisze:Nie rozumiem dlaczego tak nie cierpicie tej serii, sorry ROZUMIEM. Jesteście fanami Resident Evil i wszystko w filmie musi być takie same jak w grze, czyli taka długa Cut-Scenka. Dajcie spokój. Ja tam jestem neutralnie nastawiony do tych filmów. Oczywiście wolę gry i to duuużo bardziej , a z filmów Re to Resident Evil Degeneration "rulezii", no ale z nudów a nawet bez nudów można sobie obejrzeć którąś z części RE z Alice. Może fabuła jest inna i mało nawiązuje do RE
No i już odpowiedziałeś, z resztą powiem tak: pierwszy film nie posiadał żadnych postaci z serii poza monstrami ale spoko, luźno można było przyjąć że to prequel growej serii. Mnie się ten film bardzo podobał obejrzałem go mnóstwo razy, ma ten klimat zaszczucia, dużo zamkniętych pomieszczeń, itp, ten film luźno nawiązuje do RE ale uważam go za naprawdę fajny. Pozostałe części to po prostu znaczące odstępstwo m.in. dlatego że każda część miała innego reżysera, każda część jest inna pod wieloma względami, niestety zmiany wg mnie poszły na gorsze - super Alice, i walka kung-fu z Nemesisem - wykonanym paskudnie, źle odwzorowane miasto - Raccoon city to średniej wielkości miasto a w filmie mamy naprawdę dużą metropolię ( wszak Toronto) która nie posiada tego klimatu, poza paroma ujęciami kamery, nie pomijając faktu o nadmiernej cybernetyzacji ( Nemesis sterowany komputerowo - wzrok a'la terminator, tak samo z Alice w 3ce :/ ), oraz tragicznemu odwzorowaniu realiów resa wg filmów T visrus powstał co najwyżej w przeciągu ( tak na własny domysł biorąc podd uwagę historię Angeli) 5-7 lat :/ - are you kiddin' me? i na dodatek Umbrella ukradła go dobremu doktorowi Ashfordowi - co zatem owa firma robiła do tego czasu? Nie mówiąc już na beznadziejnym zaprezentowaniu postaci z serii - żenua, wszystkie postacie znane z gry ni jak mają się do swoich pierwowzorów i wszystkie są drugo bądź trzecio planowe względem wszechpotężnej ( bardzo dosłownie ) Alice
No i kończywszy na telekinezie i innych bezsensownych bzdetach które wprowadziło Extinction....Uuuuu ból, ból, niech to się skończy :/...........gdzie tu horror? gdzie tu survivor? nigdzie. Dużo akcji zero klimatu. Aha z nudów obejrzałem niedawno RE:A, i powiem że tyle niedopatrzeń względem serii co wtedy zobaczyłem to mnie po prostu powaliło, a widziałem go dopiero 3-4 raz :P
SlayerPL pisze:Jesteście fanami Resident Evil i wszystko w filmie musi być takie same jak w grze, czyli taka długa Cut-Scenka. Dajcie spokój

Nie potrzebuję filmu który w 100% byłby jak 1, 2, 3, 4 czy tam "n-ta" część Residenta, ba nawet nie chcę, po prostu proszę o film z fabułą w którą łatwo można by uwierzyć iż rozgrywała by się faktycznie w uniwersum RE i oddawała klimat serii i choć w miarę straszny. 4d executer ( nie wiem czy dobrze napisałem, sorki ) oraz RE Degeneration spełniły moje wymagania i cieszę się niezmiernie z tego powodu. Oczywiste jest dla mnie że jeśli RE4 wyjdzie to z pewnością nie uciągnie moich wymagań względem ekranizacji mojej ulubionej serii, a totalnie nie widzę sensu by film wielce nazywał się RE skoro z RE nie miałby nic wspólnego, ale cóż biznes. Spodziewam się dużo akcji, nonsensów oraz ciągu dalszego "gwałcenia" spuścizny mojej ulubionej gry.
Owszem ciekaw jestem co tam może być ale również boję się co tam znowu sknocą - bo sknocą, a przynajmniej wolę się miło zaskoczyć choć szanse na to są nieduże. Możliwe że wreszcie seria filmowa po tej części umrze śmiercią naturalną, ale, rzecz jasna wszystko zależy od tego co film zarobi, kto wie, być może nawet z obecną modą kiedyś zdecydują się na prequel serii filmowej, brrrrrrrrr
Ostatnio zmieniony pn 30 mar, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Tak sobię myślę , co tak naprawdę się wydarzy w tej czwórce. Jest kilka pewniaków:
-będzie tam Alice i jej milion kompanek (żart) no może kilkanaście kompanek
-będzie Claire bo wyleciała helikopterem do Alaski (mam nadzieję że w tej części Claire nie zamieni się w zombiaka :( , albo w Lickera :smut7: )
-będzie filmowa odpowiedniczka Sherry z gry, ta co jeździła z Claire tym hummerem, jak ona się w filmie nazywała?

Ciekawe czy w czwórce będzie walka ALICE VERSUS WESKER :okulary2: Hoho... efektowna (pod względem sztuk walki) była walka z Nemesisem, ale z Weskerem to moża być coś :) A chodzą słuchy że Leon ma być w tej części... pewnie i tak schrzanią jego postać w filmie :/
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Leon nie może sie pojawić gdyż było nadmienione w re:a ze nie zyje i z jego powodu jill odeszła/wywalili ją ze stars(nie jest powiedziane,pisze na gazetach na ścianie u jill)
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

SlayerPL pisze: ta co jeździła z Claire tym hummerem, jak ona się w filmie nazywała?
K-mart.(od miejscowości w której ją znaleźli.)

Co do filmu.
Kto wam takich bzdur nagadał,że leon nie żył już w re apocalypse?
I Jill nie odeszła ze S.T.A.R.S. tylko została zawieszona.
Znając życie Jill pojawi się na Alasce albo gdzieś podczas filmu,i możemy być pewni,że na pewno będzie nowy bohater.
Ostatnio zmieniony śr 29 kwie, 2009 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Afterlife”