W sumie to ma grafikę w stylu ps2 , lecz system sterowania jest że tak napiszę rewolucyjny.Recoil pisze:No właśnie o to chodzi, że Wii nie jest nawt next genem...
Ale i tak jestem fanboyem konsol Sony i w życiu nie kupię X-klocka i Wii.
nie porównuj średniego Berserka (fakt podobał mi się , miałem na Dreamcast ale to nie ta liga co RE) do serii RE... a mój ulubiony taktyczny finalek (zdobyłeś cloude? z ff7?) jest wspaniałą grą ale niestety popularnością nie dorównuje RE (choć ja stawiam je na równi) , w biohazarda zagra prawie każdy nawet gracz niedzielny (szczególnie RE4) a FFT to już większe wyzwanie intelektualne oraz mniej popularny gatunek (jrpg taktyczny),dlatego nie wyszedł w europie....Bzdursky pisze:Berserk na PS2 i Final Fantasy Tactics też ukazały się tylko w Japonii (no, ten drugi też w Stanach), i też byłyby "kasowymi" tytułami dla twórców...Tyrantx pisze:Nie ma takiej możliwości!!! , zbyt kasowy tytuł dla capcom.
Dla mnie, jako dla fana gra jest co najmniej bardzo dobra, a fanów mojego pokroju poza Japonią jest wielu.Tyrantx pisze:nie porównuj średniego Berserka (fakt podobał mi się , miałem na Dreamcast ale to nie ta liga co RE) do serii RE...
Grałem, zdobyłem, przeszedłem, ale to nie temat o tym. Sęk w tym, że dla twórcy gracze causalowi są najbardziej dochodowym źródłem, taka prawda. Gier dla bardziej zapalonych i totalnych hardkorowców powoli powstaje coraz mniej, bo ta frakcja to jakieś 5-10% potencjalnych nabywców. Dlatego RE4 został skonwertowany najpierw na PS2 (większa baza użytkowników), potem PC (jeszcze większa, aczkolwiek duże piractwo) i w końcu na Wii (causale, causale, causale i tak łykną, wystarczy fajna okładka...). Rozumiesz, do czego piję i dlaczego nie chciałbym REmake2 na Wii?Tyrantx pisze:a mój ulubiony taktyczny finalek (zdobyłeś cloude? z ff7?) jest wspaniałą grą ale niestety popularnością nie dorównuje RE (choć ja stawiam je na równi) , w biohazarda zagra prawie każdy nawet gracz niedzielny (szczególnie RE4) a FFT to już większe wyzwanie intelektualne oraz mniej popularny gatunek (jrpg taktyczny),dlatego nie wyszedł w europie....
Jasne , nie mniej jeśli by wyszedł tylko na Wii to niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoliBzdursky pisze:Rozumiesz, do czego piję i dlaczego nie chciałbym REmake2 na Wii?
hmm kim są gracze causalowi ? , niedzielni?,mało wymagający .. nie łapie.Bzdursky pisze:Sęk w tym, że dla twórcy gracze causalowi są najbardziej dochodowym źródłem
No właśnie nie tylko Ty. Spora rzesza fanów zostałaby zmuszona do zakupu tej konsoli, co jest IMO małym nieporozumieniem dla mnie, jako dla gracza wymagającego trochę więcej, aniżeli "fajna obudowa i machanie pilotem". Znajdzie się kilka dobrych gier na Wii, ale zdecydowanie za mało, żeby pieniądze wyrzucone na nią nazwać "inwestycją".Jasne , nie mniej jeśli by wyszedł tylko na Wii to niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoli
zapewne ku uciesze mojej połówki, która w końcu miałaby jakąś konsolę dla siebieTyrantx pisze:niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoli
Fałszywą informacją może być cały ten topicbodek pisze:A masz jakieś potwierdzenie tej informacji?
Wiesz co grozi za rozpowszechnianie fałszywych informacji...
Nie wiem czy dobrze pamiętam,ale przy re 4 (nie jestem pewna)mówiono,że na razie tylko tę część robią.Anne pisze: uwaga skupiona jest na RE 5 więc nie ma siły aby coś jeszcze z gier wyszło.