Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

Recoil pisze:No właśnie o to chodzi, że Wii nie jest nawt next genem...
W sumie to ma grafikę w stylu ps2 , lecz system sterowania jest że tak napiszę rewolucyjny.
Ale i tak jestem fanboyem konsol Sony i w życiu nie kupię X-klocka i Wii.
Mój tata to Nemesis.
A gdzie mama ?
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Bzdursky pisze:
Tyrantx pisze:Nie ma takiej możliwości!!! , zbyt kasowy tytuł dla capcom.
Berserk na PS2 i Final Fantasy Tactics też ukazały się tylko w Japonii (no, ten drugi też w Stanach), i też byłyby "kasowymi" tytułami dla twórców...
nie porównuj średniego Berserka (fakt podobał mi się , miałem na Dreamcast ale to nie ta liga co RE) do serii RE... a mój ulubiony taktyczny finalek (zdobyłeś cloude? z ff7?) jest wspaniałą grą ale niestety popularnością nie dorównuje RE (choć ja stawiam je na równi) , w biohazarda zagra prawie każdy nawet gracz niedzielny (szczególnie RE4) a FFT to już większe wyzwanie intelektualne oraz mniej popularny gatunek (jrpg taktyczny),dlatego nie wyszedł w europie....
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Tyrantx pisze:nie porównuj średniego Berserka (fakt podobał mi się , miałem na Dreamcast ale to nie ta liga co RE) do serii RE...
Dla mnie, jako dla fana gra jest co najmniej bardzo dobra, a fanów mojego pokroju poza Japonią jest wielu.
Tyrantx pisze:a mój ulubiony taktyczny finalek (zdobyłeś cloude? z ff7?) jest wspaniałą grą ale niestety popularnością nie dorównuje RE (choć ja stawiam je na równi) , w biohazarda zagra prawie każdy nawet gracz niedzielny (szczególnie RE4) a FFT to już większe wyzwanie intelektualne oraz mniej popularny gatunek (jrpg taktyczny),dlatego nie wyszedł w europie....
Grałem, zdobyłem, przeszedłem, ale to nie temat o tym. Sęk w tym, że dla twórcy gracze causalowi są najbardziej dochodowym źródłem, taka prawda. Gier dla bardziej zapalonych i totalnych hardkorowców powoli powstaje coraz mniej, bo ta frakcja to jakieś 5-10% potencjalnych nabywców. Dlatego RE4 został skonwertowany najpierw na PS2 (większa baza użytkowników), potem PC (jeszcze większa, aczkolwiek duże piractwo) i w końcu na Wii (causale, causale, causale i tak łykną, wystarczy fajna okładka...). Rozumiesz, do czego piję i dlaczego nie chciałbym REmake2 na Wii?
Ostatnio zmieniony śr 03 wrz, 2008 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tyrantx

Bzdursky pisze:Rozumiesz, do czego piję i dlaczego nie chciałbym REmake2 na Wii?
Jasne , nie mniej jeśli by wyszedł tylko na Wii to niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoli
Bzdursky pisze:Sęk w tym, że dla twórcy gracze causalowi są najbardziej dochodowym źródłem
hmm kim są gracze causalowi ? , niedzielni?,mało wymagający .. nie łapie.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Niechętnie podchodziłem do REmake, więc RE2make do mnie też nie przemawia :P

A gracze casual to tacy, co grają tylko co jakiś czas, nie przykładając się / nie przejmując się światem gier zbytnio... Wiesz, jak ktoś ogląda filmy, podoba mu się, ale nie ekscytuje się nimi jak ktoś, kto jest wielkim fanem filmów...
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Jasne , nie mniej jeśli by wyszedł tylko na Wii to niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoli
No właśnie nie tylko Ty. Spora rzesza fanów zostałaby zmuszona do zakupu tej konsoli, co jest IMO małym nieporozumieniem dla mnie, jako dla gracza wymagającego trochę więcej, aniżeli "fajna obudowa i machanie pilotem". Znajdzie się kilka dobrych gier na Wii, ale zdecydowanie za mało, żeby pieniądze wyrzucone na nią nazwać "inwestycją".
Obrazek
Awatar użytkownika
Tyrantx

Dla tego też pisałem wyżej żeby panowie z capcom nie skwasili sprawy jak z re 0 i remake co było według mnie zmarnowaniem tak kapitalnej produkcji dla najmniej popularnej u wczas konsoli , taki remake jak RE2 to powinno być uderzenie w xboxa , ps3 i oczywiście pc i zdecydowanie nie w schemacie re 4
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Kiedy właśnie o to im chodzi. Nie masz Wii a chcesz pograć - trudno - wyczesz kasę i kup Wii. Exclusivy maja właśnie takie zadanie - sprzedawać konsole. Tak jak mnie PS3 złapało na MGS4, a GC właśnie na Remake i RE Zero. Nie wierzę, że to piszę, ale jeśli już to liczę na to, że skaszanią tę część, żeby oszczędzic mi wydatku :p Jakby nie patrzeć, jest to moja ulubiona część, więc jakby Remake im się udał to
Tyrantx pisze:niestety zmuszony bym był nabyć tą hybryde konsoli
zapewne ku uciesze mojej połówki, która w końcu miałaby jakąś konsolę dla siebie :p
Ostatnio zmieniony śr 03 wrz, 2008 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Tyrantx

Hmm właśnie to jakieś wariactwo żeby zmuszać ludzi do kupowania co i rusz nowych konsol dla 1-2 tytułów (japoński kompleks pokemona czyli zbierz je wszystkie!), ot żerowanie na fanach , a taki kąsek jak RE2 remake niestety wymusi zakup tego mutanta Wii , dobrze że człowiek jest dorosły i pracuje bo tak było by kiepściutko z graniem na swoich ulubionych tytułach. :zmiesz5:
STARSSss.......
Awatar użytkownika
cosiek

Post autor: cosiek »

Capcom ostatnio wydał oświadczenie, że nie będzie wydawał exlusivów - także jeśli jakiś remake wyjdzie, to raczej nie będzie zmuszał do zakupu jedynej słusznej konsoli.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

A masz jakieś potwierdzenie tej informacji?

Wiesz co grozi za rozpowszechnianie fałszywych informacji...
Awatar użytkownika
cosiek

Post autor: cosiek »

bodek pisze:A masz jakieś potwierdzenie tej informacji?
Wiesz co grozi za rozpowszechnianie fałszywych informacji...
Fałszywą informacją może być cały ten topic :P

http://www.gram.pl/news_8gzgJ,i4_Capcom ... zlosc.html

NEMESIS US: Treść tego news'a nie odwołuje się zasadniczo do głównej osi tematu, faktycznie było tam zdanie mówiące o tym, że "Capcom ma zamiar powiększyć katalog gier stawiając na te z zombie w roli głównej", ale to niczego nie dowodzi. Jesteś nowym użytkownikiem forum, więc jedynie kieruje prośbę, abyś zawsze starał się pisać zgodnie z tematem, ok?
Ostatnio zmieniony wt 16 wrz, 2008 przez cosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawlak92

Post autor: Pawlak92 »

Ja kupiłbym tę gre tylko z powodu chęci ujrzenia mutacji Birkina odnowionych graficznie i dzwiekowo (tamte ze zwykłej miały za mało odgłosów) , które już w zwykłej 2 zrobiły na mnie wrażenie. Chciałbym też zobaczyć co się z Adą stało na prawdę , jak wyglądała 6 lat wczesniej ( w 2 nie ma ani jednej cut scenki z nią) i zobaczyć scenę ich pocałunku (jeżeli taka będzie ,oczywiście w formie cut scenki). Moim zdaniem gdyby remake 2 wydać na te same platformy co remake 1 to byłby najlepiej sprzedającym się tytułem Re z całej serii ,zaś jeszcze jakby zrobili ją na ps3 to strach pomyśleć ile by zarobili...
Ostatnio zmieniony wt 07 paź, 2008 przez Pawlak92, łącznie zmieniany 2 razy.
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
Awatar użytkownika
Snake1944

Post autor: Snake1944 »

Capcom nieżle by zarobił na tej grze i był by to jeden z pięknych residentów jak tu nieuwielbiać posterunku policji mam nadzieje że wyjdzie ja posiadam 5 konsol w tym Wii więc czekam niecierpliwie.
matklein

Post autor: matklein »

Informacja studząca nieco zapał.

http://konsole.cdrinfo.pl/news/13325

Wychodzi na to że remake RE2 jeśli w ogóle jest w planach to ciągle nie pozostaje oficjalnie potwierdzony. Pozostaje nam liczyć że wypowiedz Jun Takeuchi to unikający pochopnych wypowiedzi dyplomacja ;-) Tak czy owak podejrzewam że przed premierą RE5 nie dowiemy się niczego nowego.

Osobiście pomysł remaku RE2 to jak dla mnie strzał w dziesiątkę, przy tej grze spędziłem najlepsze chwile ;-). Połączenie klasycznego RE z TTP w stylu RE4 jak dla mnie jest ciekawym wyjściem a z marketingowego punktu widzenia to raczej konieczność.
deek

Post autor: deek »

nie, ja chce klasyczny remake taki jak rebirth na gc ze statycznymi kamerami archaicznym sterowaniem i piękną miażdząca GRAFIKĄ :rad6:
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

A ja chcę 100 mln dolarów i Bentleya w garażu :D

Wszyscy by coś chcieli,ale jakby dawać wszystkim wszystko to nie byłoby nic.
Stwierdzam że nie będzie (przynajmniej na razie)co marzyć o re2:remake.
Przynajmniej nie do premiery re 5.
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Wydaje mi się, że jak na razie nie zrobią remake RE2. Możliwe, że kiedyś się za to zabiorą a to będzie jedna z lepszych wiadomości jaka by się pojawiła. Każdy chciałby remake tej części ale jak na razie uwaga skupiona jest na RE 5 więc nie ma siły aby coś jeszcze z gier wyszło.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Anne pisze: uwaga skupiona jest na RE 5 więc nie ma siły aby coś jeszcze z gier wyszło.
Nie wiem czy dobrze pamiętam,ale przy re 4 (nie jestem pewna)mówiono,że na razie tylko tę część robią.
Co się później okazało pracowano też chyba to był remeke albo re 0 (nie jestem pewna na 100%)

I jak tu jobla nie dostać?
Ostatnio zmieniony wt 25 lis, 2008 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 1 raz.
matklein

Post autor: matklein »

Capcom niemal zawsze miał w zanadrzu jakąś produkcje, rzadko kiedy czekało się tylko na jeden tytuł. Dlatego jestem pełen wiary i przekonania że na pewno są już jakieś projekty i jak halo po premierze RE5 ostygnie to na pewno się czymś pochwalą. Tylko czym? ;-) jestem za remake. Dlaczego? Bo po RE4 i zapowiedziach RE5 tęsknie za starymi dobrymi zombie. Niby odeszli od nich żeby podnieść dynamike akcji, żeby coś zmienić. A widziałem ostatnio ciekawy filmik z nowego Call Of Duty, jakiś dodatek czy coś, w każdym razie bardzo interesująca i dynamiczna walka z czymś w rodzaju zombie. No ale nie chce odbiegać od tematu ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Darkside Chronicles”