Wersja PC
Wersja PC
Czy wersja RE 2 PC ma wszystkie dodatki jakie dostały oddzielne wersje ? chodzi mi o tryb hard w normalnej grze ,head shoty ?(losowe rozwalanie zombiaka 1 strzałem , podobno re2 dreamcast miał taka możliwość)
Jak wygląda sprawa z rozdzielczością? oraz jak ogólnie wypadła konwersja.
Jak wygląda sprawa z rozdzielczością? oraz jak ogólnie wypadła konwersja.
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Rozdzielczość maksymalna to 640x480, nie pamiętam tylko, czy paleta kolorów jest 16-bitowa, czy 32. Konwersja ma lekkie problemy z FMV (u mnie dźwięk był baardzo niskiej jakości, a i miałem wybór - albo grafika na poziomie z przyspieszaniem sprzętowym, albo płynne FMV z trybem software'owym kosztem jakości grafy...) i rozpoznawaniem kart graficznych (no, w sumie się nie dziwię, to dosyć stara gra). No i jeśli nie zmienisz katalogu z save'ami na np. C:\RE2 save (tak naprawdę liczy się to, żeby katalog był "na wierzchu" dysku) to możesz mieć problemy z zapisywaniem gry. Konwersja mocno średniacka, ale jeśli nie masz innej alternatywy, możesz zaatokawać.Tyrantx pisze:Jak wygląda sprawa z rozdzielczością? oraz jak ogólnie wypadła konwersja.
Co do dodatków to nie pamiętam, czy był tryb hard, ale prawie na pewno nie było headów.
Jest tryb hard w wersji PC, wystarczyło przyczytać odpowiedni temat właśnie ten . A tak BTW - Tyrant, widzę, że się tam wypowiadałeś właśnie m.in. jeśli chodzi o losowe heady i tryb hard...nie wiem po co zakładasz nowy temat o tym samym. 
No fakt sorkiNecraria pisze:Jest tryb hard w wersji PC, wystarczyło przyczytać odpowiedni temat właśnie ten . A tak BTW - Tyrant, widzę, że się tam wypowiadałeś właśnie m.in. jeśli chodzi o losowe heady i tryb hard...nie wiem po co zakładasz nowy temat o tym samym.
Necraria: Ale o tym myku z save też jest na forum juz napisane - oczywiście w odpowiednim temacie
Ostatnio zmieniony pt 12 wrz, 2008 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Nie grałem na padzie, pykałem na klawie. Standardowe ustawienia są ok:
V-bieg
C-akcja
Z-menu
X-celowanie
Grało się dobrze.
EDIT: Co do dodatków to wiem że napewno jest HUNK i Extreme Battle. To-Fu niewiem bo nie odkryłem na PC. Masz jeszcze galerie z różnymi obrazkiami. No i jest okazja strzelić prosto w ekran.
V-bieg
C-akcja
Z-menu
X-celowanie
Grało się dobrze.
EDIT: Co do dodatków to wiem że napewno jest HUNK i Extreme Battle. To-Fu niewiem bo nie odkryłem na PC. Masz jeszcze galerie z różnymi obrazkiami. No i jest okazja strzelić prosto w ekran.
Ostatnio zmieniony pt 12 wrz, 2008 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
W wersji PC jest do odblokowania 4th Survivor Hunk i To-Fu oraz Extreme Battle, galeria artów, szkiców, filmików, postaci 3D co do losowych headshootów to mi się raczej rzadko zdarzały. Jest też "arrange mode", w którym mamy dostępne UZI, Minigun i bazooke z infinite ammo. 3 poziomy trudności taksamo w "Original Mode" jak i "Arrange Mode". Jak jest na innych platformach to niewiem.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Zupełnie inne rozłożenie przedmiotów. Strasznie to mylące jeżeli po sesji na ARRANGE NORMAL próbujesz pobić rekord (gra na czas) w trybie ORIGINAL NORMAL. Fabuła jest w zasadzie identyczna, ale np. w tym małym pokoiku (przyległym do korytarza w którym po raz pierwszy spotyka się lickera) gdzie trzeba podsunąć małe schodki pod szafkę w głębi pomieszczenia w jednym trybie masz tam lewar do opuszczenia drewnianych schodów prowadzących do zegara a w drugim zwykły item, bodajże spray albo pudełko naboi.St. Paul pisze:W Arrange mode masz uzi tylko na poziomie easy. Więc czym arrange mode na normalu różni się od oryginala?
EASY ARRANGE jest dobry dla osób niepełnozręcznych które chcą się zapoznać z grą i sterowaniem. Praktycznie zero strachu gdy wszystko kładzie się serią z MAC'a-10. Lickery też kucają a stopowanie MR. X to spacerek.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Witam! Nie chciałem zakładać nowego tematu więc wrzucam to tutaj. Otóż mam pytanie odnośnie tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=JWlI-oKI ... r_embedded Ktoś mnie pytał czy to jest sekret w grze na konsoli PlayStation, i ja także pytam się was czy to rzeczywiście jest jakiś tam sekret na konsoli czy tylko zabawa z kodem gry na PC?
PS: Jeśli nie pasuje ten post tutaj proszę przenieść.
PS: Jeśli nie pasuje ten post tutaj proszę przenieść.
To żaden sekret... Owy klucz daje możliwość wskoczenia w dodatkowe ciuszki w pokoju z ciemnią... W wersji na konsole aby zdobyć ten klucz trzeba rozpocząć grę na poziomie Normal i dojść pod posterunek R.P.D bez zbieranie jakichkolwiek przedmiotów po drodze... Tam ubijamy Brada i zabieramy mu kluczyk... Owy sposób działa również na PC...
Ostatnio zmieniony pn 31 sty, 2011 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.
O ile dobrze pamiętam to za pierwszym razem kiedy tylko zagrałem na Normal udało mi się spotkać Brada przy posterunku...
Dysponujesz może jakimś gameplay'em by Mnie ewentualnie wyprowadzić z błędu czy mam Ci po prostu uwierzyć na słowo...
Dysponujesz może jakimś gameplay'em by Mnie ewentualnie wyprowadzić z błędu czy mam Ci po prostu uwierzyć na słowo...
Ostatnio zmieniony pn 31 sty, 2011 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.