Wersja PC

Awatar użytkownika
Tyrantx

Wersja PC

Post autor: Tyrantx »

Czy wersja RE 2 PC ma wszystkie dodatki jakie dostały oddzielne wersje ? chodzi mi o tryb hard w normalnej grze ,head shoty ?(losowe rozwalanie zombiaka 1 strzałem , podobno re2 dreamcast miał taka możliwość)
Jak wygląda sprawa z rozdzielczością? oraz jak ogólnie wypadła konwersja.
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Tyrantx pisze:Jak wygląda sprawa z rozdzielczością? oraz jak ogólnie wypadła konwersja.
Rozdzielczość maksymalna to 640x480, nie pamiętam tylko, czy paleta kolorów jest 16-bitowa, czy 32. Konwersja ma lekkie problemy z FMV (u mnie dźwięk był baardzo niskiej jakości, a i miałem wybór - albo grafika na poziomie z przyspieszaniem sprzętowym, albo płynne FMV z trybem software'owym kosztem jakości grafy...) i rozpoznawaniem kart graficznych (no, w sumie się nie dziwię, to dosyć stara gra). No i jeśli nie zmienisz katalogu z save'ami na np. C:\RE2 save (tak naprawdę liczy się to, żeby katalog był "na wierzchu" dysku) to możesz mieć problemy z zapisywaniem gry. Konwersja mocno średniacka, ale jeśli nie masz innej alternatywy, możesz zaatokawać.

Co do dodatków to nie pamiętam, czy był tryb hard, ale prawie na pewno nie było headów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Jest tryb hard w wersji PC, wystarczyło przyczytać odpowiedni temat właśnie ten . A tak BTW - Tyrant, widzę, że się tam wypowiadałeś właśnie m.in. jeśli chodzi o losowe heady i tryb hard...nie wiem po co zakładasz nowy temat o tym samym. :zmiesz8:
Awatar użytkownika
Tyrantx

Necraria pisze:Jest tryb hard w wersji PC, wystarczyło przyczytać odpowiedni temat właśnie ten . A tak BTW - Tyrant, widzę, że się tam wypowiadałeś właśnie m.in. jeśli chodzi o losowe heady i tryb hard...nie wiem po co zakładasz nowy temat o tym samym. :zmiesz8:
No fakt sorki :rad2: , ale przynajmniej się dowiedziałem od Bzdurskiego o innych aspektach na pc , np. o save.....

Necraria: Ale o tym myku z save też jest na forum juz napisane - oczywiście w odpowiednim temacie :P
Ostatnio zmieniony pt 12 wrz, 2008 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Ja posiadałem kiedyś wersje na PC i miałem tryb hard oraz losowe head shoty.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Ja posiadałem kiedyś wersje na PC i miałem tryb hard oraz losowe head shoty.
:rad5: oki thx za pełne info , a jak współpraca re 2 pc z padem?
STARSSss.......
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Nie grałem na padzie, pykałem na klawie. Standardowe ustawienia są ok:
V-bieg
C-akcja
Z-menu
X-celowanie
Grało się dobrze.

EDIT: Co do dodatków to wiem że napewno jest HUNK i Extreme Battle. To-Fu niewiem bo nie odkryłem na PC. Masz jeszcze galerie z różnymi obrazkiami. No i jest okazja strzelić prosto w ekran.
Ostatnio zmieniony pt 12 wrz, 2008 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamilos

Post autor: Kamilos »

Tyrantx pisze:oki thx za pełne info , a jak współpraca re 2 pc z padem?
Da się korzystać z pada, sam grałem w tę część na Padzie,(oczywiście mówię o PC :) ) ale osobiście lepiej gra mi się na klawie, lecz to już zależy od upodobań...
Stoker

Post autor: Stoker »

W wersji PC jest do odblokowania 4th Survivor Hunk i To-Fu oraz Extreme Battle, galeria artów, szkiców, filmików, postaci 3D co do losowych headshootów to mi się raczej rzadko zdarzały. Jest też "arrange mode", w którym mamy dostępne UZI, Minigun i bazooke z infinite ammo. 3 poziomy trudności taksamo w "Original Mode" jak i "Arrange Mode". Jak jest na innych platformach to niewiem.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

W Arrange mode masz uzi tylko na poziomie easy. Więc czym arrange mode na normalu różni się od oryginala?
Stay Punk
Awatar użytkownika
Tyrantx

Wstawki filmowe podczas gry są podobno ostro zwalone ale nie wiem jak jest z długością tych filmików bo w wersji na dreamcast re2 miał przedłużone filmy.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

St. Paul pisze:W Arrange mode masz uzi tylko na poziomie easy. Więc czym arrange mode na normalu różni się od oryginala?
Zupełnie inne rozłożenie przedmiotów. Strasznie to mylące jeżeli po sesji na ARRANGE NORMAL próbujesz pobić rekord (gra na czas) w trybie ORIGINAL NORMAL. Fabuła jest w zasadzie identyczna, ale np. w tym małym pokoiku (przyległym do korytarza w którym po raz pierwszy spotyka się lickera) gdzie trzeba podsunąć małe schodki pod szafkę w głębi pomieszczenia w jednym trybie masz tam lewar do opuszczenia drewnianych schodów prowadzących do zegara a w drugim zwykły item, bodajże spray albo pudełko naboi.

EASY ARRANGE jest dobry dla osób niepełnozręcznych które chcą się zapoznać z grą i sterowaniem. Praktycznie zero strachu gdy wszystko kładzie się serią z MAC'a-10. Lickery też kucają a stopowanie MR. X to spacerek.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Kamilos

Arrange Mode (Original dla Biohazard) ma też inne ustawienie Przeciwników. I jeszcze wyróżnia go to ze jest auto Aim, a MAC'a RL i Gattling'a Dostajemy tylko na Easy, a na Normalu i Hardzie już nie.
Kusmierz

Post autor: Kusmierz »

Mam pytanie, jak zmienić w RE2 na PC lokalizacje save-ów bo po wyłączeniu znika ma dany save :(
Degras

Post autor: Degras »

Przeniesc seyva do folderu glownego z gra :) i zmienic na starcie gry jego lokalizacje : ) Albo tam gdzie masz obraz gry ^^
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Witam! Nie chciałem zakładać nowego tematu więc wrzucam to tutaj. Otóż mam pytanie odnośnie tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=JWlI-oKI ... r_embedded Ktoś mnie pytał czy to jest sekret w grze na konsoli PlayStation, i ja także pytam się was czy to rzeczywiście jest jakiś tam sekret na konsoli czy tylko zabawa z kodem gry na PC?

PS: Jeśli nie pasuje ten post tutaj proszę przenieść.
REfan

Post autor: REfan »

To żaden sekret... Owy klucz daje możliwość wskoczenia w dodatkowe ciuszki w pokoju z ciemnią... W wersji na konsole aby zdobyć ten klucz trzeba rozpocząć grę na poziomie Normal i dojść pod posterunek R.P.D bez zbieranie jakichkolwiek przedmiotów po drodze... Tam ubijamy Brada i zabieramy mu kluczyk... Owy sposób działa również na PC...
Ostatnio zmieniony pn 31 sty, 2011 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Zapomniałeś dodać, że najpierw trzeba co najmniej raz przejść grę :rad10: .
Złe oko moderacji czuwa.
REfan

Post autor: REfan »

O ile dobrze pamiętam to za pierwszym razem kiedy tylko zagrałem na Normal udało mi się spotkać Brada przy posterunku...
Dysponujesz może jakimś gameplay'em by Mnie ewentualnie wyprowadzić z błędu czy mam Ci po prostu uwierzyć na słowo... :rad10:
Ostatnio zmieniony pn 31 sty, 2011 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamilos

Akurat przejście choć raz gry na normalu nie jest wymagane, sam sprawdzałem jakiś czas temu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”