Najtrudniejsza zagadka w serii RE.

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
Awatar użytkownika
Urbi

Najtrudniejsza zagadka w serii RE.

Post autor: Urbi »

Jak wiadomo w serii RE jest mnóstwo zagadek, i niektóre sprawiały mi problemy.
Moja największa zmora to RE3 i próbka wody, KOSZMAR! :szok7:

A wam, która zagadka sprawiła najwięcej problemu?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Obrazy w CV i zwierzęta w RE0
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Ja najwięcej miałem problemów z zagadkami w CV. Chodzi mi o te obrazy i jeszcze jedna, ale to już na Antarktydzie ( Chrisem ). W REO faktycznie zwierzęta były wymagające. A w trójce dobija mnie ta zagadka z próbką wody... W Remake'u były proste, w dwójce i czwórce również.
Ostatnio zmieniony sob 08 lis, 2008 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

W RE 0 - zwierzaki - zmylona byłam przez WDL'a, który powiedział, że to łańcuch pokarmowy - -'

RE:Remake - ta jedna, co trzeba szybko przebiec za przesuwającą się ścianą i wsunąć figurkę - teoria prosta, ale czasem się nie wyrabiałam...:P Chyba jedyna zagadka w serii na szybkość - -'

Tak poza tym to reszta była mniej lub bardziej trudna, ale nie miałam problemów. O RE4 nie wspominam, bo tam "zagadki" były na poziomie przedszkolaka.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Dla mnie najtrudniejszą zagadką były obrazy w RE:CV. Przy niej trochę posiedziałem.
Ogólnie ta część była dla mnie najtrudniejsza pod względem zagadek.
Veronica

Post autor: Veronica »

Dla mnie najtrudniejsze były rzeźby zwierzątek w RE0
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

W RE 0 - zwierzaki - zmylona byłam przez WDL'a, który powiedział, że to łańcuch pokarmowy - -'
Dokładnie :D kompletnie zbiło mnie to z tropu. Ale powiem szczerze, że znając rozwiązanie zagadki nadal nie wiem skąd ono wynika. Po prostu wskazówka w stosunku do rozwiązania jest zbyt ogólna i wieloznaczna. Dużo zamieszania może tu zrobić zwykła różnica w myśleniu.

Co do próbki wody to jedna z moich ulubionych zagadek. Jest trudna, ale przyjemna. Za każdym razem rozwiązanie jest inne, więc i frajdy więcej.
Tak poza tym to reszta była mniej lub bardziej trudna, ale nie miałam problemów. O RE4 nie wspominam, bo tam "zagadki" były na poziomie przedszkolaka.
Niby tak, ale nie lubiłem zagadki z układaniem 9 klocków w etapie z Ashley i zbrojami. Ale system (prawdopodobnie wymyślony przez WDLa - w każdym razie on mi ten patent sprzedał) sprawia, że można rozwiązać ją w 3 sekundy. Gdyby nie to nadal bym się z nia męczył - za każdym razem...
Fluid Project
Calm Down People!
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Hmm w swojej przygodzie z serią miałem nie jeden problem to te największe: :D

1) RE3 - ułożyć wzór "klocków" by wyglądał do tego jaki jest pokazany, końcówka gry - zawsze się przy tym męczę
2) RE Code Veronica - kiedy Steve jest zatrzaśnięty w pokoju z lugerami a my mamy go wypuścić
3) RE Code Veronica - z ustaleniem daty jaką otrzymujemy po zabawie z zegarem
4) RE Zero - i łańcuch pokarmowy
5) RE4 - za pierwszym razem zagadka Sherry z ułożeniem herbu rodu Salazar w pokoju ze zbrojami
Ostatnio zmieniony sob 08 lis, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
RedrumV

Post autor: RedrumV »

Sherry w RE4? A nie chodziło Ci o układankę Ashley?
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

RedrumV pisze:Sherry w RE4? A nie chodziło Ci o układankę Ashley?
Pewnie tak ale one są podobne :D.

Co do tej układanki, już kiedyś pisałem o tym, że twórcy ją skopali, bo jest bardzo łatwa do ułożenia.

Nie umniejszając zasług i umiejętności Weskera - Dark Life, nie jest to żaden jego patent, wystarczy rozgarniętemu graczowi kilka prób, by odkryć banalny algorytm, prowadzący do ułożenia tych puzzli. A WDL po prostu szybko na niego wpadł i podzielił się tą wiedzą :).
Awatar użytkownika
Urbi

Post autor: Urbi »

Udało mi się ostatni zdobyć NGC, do tego RE0 i CV.
Niestety muszę się zgodzić z innymi, zagadki ze zwierzętami (RE0) i obrazami (CV) są tak trudne że, dla tych zagadek musiałem sięgnąć po solucje...

Te dwie zagadki wpadły mi niestety na konto zagadek dla których musiałem sięgnąć po solucje. :smut8:
Ostatnio zmieniony ndz 09 lis, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Sherry w RE4? A nie chodziło Ci o układankę Ashley?
Raaacja Ashley za pierwszym razem miałem zonka bo nie wiedziałem co to w ogóle przedstawia, teraz zaś czasem zrobię to w 5 sekund a innymi razami męczę się z tym ze 20 min, tak już mam :D :D :D

No i też zapomniałem dodać motyw z obrazami w RE:CV choć to jest całkiem fajna zagadka :D
RedrumV

Post autor: RedrumV »

Necraria grała w RE4 całą noc i też się męczyliśmy z tą układanką, ale się w końcu udało. :D
Awatar użytkownika
Farrell

Post autor: Farrell »

Nom ta układanka za pierwszym razem była dla mnie najtrudniejsza nie mogłem zniesć że nie udaje mi się jej ułożyć. Po kilkudziesięciu podejsciach chciałem odstawić Residenta bo uważałem że nie podołam.Dobrze że spróbowałem ostatni raz. :rad6:
6 lat.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Żadna zagadka nie sprawiła mi tyle problemu co nieszczęsny medalion w RE1 !
Pamiętam, że utknęłam wtedy z grą na kilka tygodni :P
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Taaa :) Nie tyle zagadka jako zagadka, tylko miejsce, w którym schowany jest medalion. Nie miałem pojęcia, że można takie rzeczy w ekwipunku robić ;p Też przesiedziałem nad tym blisko miesiąc.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Popieram :)
Zagadka z medalionem w oryginalnym RE1 to było coś... To był jedyny przypadek kiedy rozwiązania musiałem szukać w necie.
Pewnie nie jedną osobę ta zagadka wkurzyła, bo biegał po całej rezydencji szukając medalionu, a on był pod ręką :D
Awatar użytkownika
19gaara10

Post autor: 19gaara10 »

Diadem pisze:Popieram :)
Zagadka z medalionem w oryginalnym RE1 to było coś... To był jedyny przypadek kiedy rozwiązania musiałem szukać w necie.
Pewnie nie jedną osobę ta zagadka wkurzyła, bo biegał po całej rezydencji szukając medalionu, a on był pod ręką :D
Diadem: Najlepiej od razu powiedz jak przejść całą grę :pff6:
Ostrzegaj wcześniej, jak podajesz rozwiązanie zagadki z gry, tak by inni mieli przyjemność odkryć to sami
No pewnoze tak bylo przez przypadek odkrylem ze trzeba je z ksiazki wziac...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez 19gaara10, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

A ta układaneczka w RE4... No cóż niby to proste i faktycznie zrobi się w 5 sekund, ale czasami to mnie, aż przy tym skręcało...
Stoker

Post autor: Stoker »

Fakt, układaneczka to chyba jedna z "najtrudniejszych" zagadek w RE4 (raz się zamieszałem to półgodziny się bawiłem :P ). No jeszcze zagadka w RE1 był też irytująca. W części konsolowe nie grałem, no raczej pare razy tylko odpaliłem CV na emulatorze to krew mnie zalewała przy obrazach i jak miałem wypuścić Steva z ukrytego pokoju z Lugerami.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”