Klasyczny styl gry czy ten z RE:4?
Remake Na PC!!!
A ja bym chciał się doczekać Remaka RE1 na pc i pozostałych jakby wyszły też. Bo narazie to pozostaje mi emulator 
- Leon. KennedY
- GhostOfTheSunX
ja na klasyczny styl fajnie było by jakby było w RE5 zmiana w opcjach kamera statyczna i kamera dynamiczna
.
QTE też rzeby było jak najbadziej
.
ale też zagadek dużo i tak żeby poziom trudności tym trudniejsza zagadka.
Na easy dośc średnio naboi a na normal/hard mało,może nawet jakąś silną broń wywalic na normal/hard np.granatnik chociaż ja słaby/średin gracz na hard może szybko bym nieskończył ale...trzeba się uczyc i trenowac aż w końcu wyjdzie.
QTE też rzeby było jak najbadziej
ale też zagadek dużo i tak żeby poziom trudności tym trudniejsza zagadka.
Na easy dośc średnio naboi a na normal/hard mało,może nawet jakąś silną broń wywalic na normal/hard np.granatnik chociaż ja słaby/średin gracz na hard może szybko bym nieskończył ale...trzeba się uczyc i trenowac aż w końcu wyjdzie.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
- Nemesis US
- Bravo Team
Ewidentnie klasyczna, statyczna kamera bardziej mi się podoba. Czasem trzeba jednak zwolnić, żeby nie wpakować się na gromadę zombiaków i lepszy klimat to tworzy. Poza tym wolę widzieć całą postać a nie jedynie głowę. Chociaż w RE4 przy nowym systemie celowania i takich żywotnych przeciwnikach jak najbardziej taka kamera niewątpliwie się lepiej sprawdza.
- Nemesis US
Ja raczej jestem fanem dobrych gier (nie mam tu na mysli oczywiście, że stara trylogia jest zła - co to, to nie), a eksploatowanie tej samej formuły prowadziłoby do śmierci serii. Spójrzcie na Silent Hill - pierwsze trzy części są świetne, potem mamy tendencję spadkową aż do czasu SH: Homecoming, które z hukiem walnęło o dno, a od spodu puka tylko Sylwan Wielki. Odświeżenie formuły dało niesamowitego kopa grywalności przy jednoczesnym zatraceni części klimatu serii, wynikającego właśnie ze starych rozwiązań. RE z zombiakami, Raccoon City, Umbrellą (ellą-ellą, e, e, e) i w systemie rodem z RE4/5? Wciągam to z miejsca.NEMESIS US pisze:Ta tendencja jest charakterystyczna dla osób, które wcześniej mało interesowały się serią (nie mam tutaj na myśli konkretnie Ciebie), ale to zjawisko dało i wciąż daje się zauważyć, to dlatego sporo Graczy oczekuje też na RE5, gdyż RE4 okazał się jedną z najlepszych gier ever.
Zgadzam się z tym. Mój brat jest tego przykładem. Na pierwsze części nie może nawet patrzeć a RE4 przeszedł nawet na normal. Ale jak Bzdursky napisał są też tacy co...Ta tendencja jest charakterystyczna dla osób, które wcześniej mało interesowały się serią (nie mam tutaj na myśli konkretnie Ciebie), ale to zjawisko dało i wciąż daje się zauważyć, to dlatego sporo Graczy oczekuje też na RE5, gdyż RE4 okazał się jedną z najlepszych gier ever.
Ja jestem za klasycznymi resami. Chyba najbardziej dlatego że przez te kamery gra jest trudniejsza, dało się odczuć że nie ma wyjścia z miasta, posterunku czy innych lokacji. Mrok i klimat klasycznych resów dawał nam jednak niezłego kopa. Nie mówię że RE4 stracił na klimacie. Klimat jest ale jest go mało i jest taki...taki inny.Bzdursky pisze:jestem fanem dobrych gier (nie mam tu na myśli oczywiście, że stara trylogia jest zła - co to, to nie)
Tak jak już gdzieś pisałem mamy dwie grupy graczy RE - zarażeni virusem T i Plagasem.
Zdecydowanie wole klasyczny styl kamery Residenta. Bardzo mi się to podoba ponieważ gra staje się bardziej klimatyczna i nigdy nie wiadomo co na Ciebie wyskoczy za kolejnym rogiem. Gra jest trudniejsza i trzeba czasami zdecydowanie zwolnić aby nie napadło na gracza stado zombie czy jakieś inne kreatury. Lubie Re 4 jednak wolałabym aby w tej części zastosowano klasyczny styl gry.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
-
nemesisdestro
Osobiście...to zależy. RE4 jest grą dynamiczną, która stawia większy nacisk na tzw: poczucie "zaszczucia" i osaczenia, przy dużym stopniu adrenaliny, toteż ten sposób gry spełnia swoje wymagania i "klasyczny" gameplay gry po prostu by się nie sprawdził. Tak samo w drugą stronę: starsze RE stawiają na bardziej mroczną otoczkę i klaustrofobiczny klimat toteż dla pozycji jak RE, RE Remake, RE2 itp spełnia się znakomicie. Lubię oba style - 4kowy i klasyczny, jednak z powodu tego że o wiele bardziej preferuję klimat grozy z dodatkiem akcji niż akcje z dodatkiem "grozy" toteż stawiam na klasyczny styl 
Ostatnio zmieniony sob 24 sty, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również stawiam na klasyke
ponieważ jak to już Nemesisdestro powiedział
A Re 4 Przeszedł bardziej w strzelanke nie w horror ..... Niedoświadczylem w nim niczego strasznego.... Ale w zamian dostalem miodzio sterowanie.... I pakowane hedow kiedy tylko chcialem:D
Za co ubóstwiam Re klaszyczne ..... Że był strach w każdym pomiesczeniu przed wejściem do drzwi i przed pzed przeszukanie jakiejkolwiek lokacji:)stawiają na bardziej mroczną otoczkę i klaustrofobiczny klimat
A Re 4 Przeszedł bardziej w strzelanke nie w horror ..... Niedoświadczylem w nim niczego strasznego.... Ale w zamian dostalem miodzio sterowanie.... I pakowane hedow kiedy tylko chcialem:D