Jill

Awatar użytkownika
Yvel

Jill

Post autor: Yvel »

Witam wszystkich na forum . Ostatnio szukajac na you tube czegos na temat re natrafilem na ciekawy filmik co o tym sadzicie ?? http://www.youtube.com/watch?v=3MkQMkUk ... re=related
Ostatnio zmieniony sob 13 cze, 2009 przez Yvel, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Ten filmik to jedynie przypuszczenie jego autora. Przecież w opisie nawet robi głosowanie - kim sądzisz, że jest Birdwoman. Oczywiście wykluczyć się nie da, że to Jill, a temat filmiku sugeruje, że są tam dowody na to, ale to jedynie chwyt marketingowy, jeśli mogę użyć takiego szumnego określenia ;)
Awatar użytkownika
Yvel

ale zastanawia mnie ten nagrobek gdy chris kleka nad nim jest tam napisane Jill Valentine (niby gdzie ona zginela)
Ostatnio zmieniony pt 20 lut, 2009 przez Yvel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

No to co Jill wstała z grobu jak normalny zombie :smiech6:

Ale tak na serio to myślę że Birdwoman to Jill nawet Wesker na końcu nowego trailera mówi Coś w stylu
Wesker:"Myślałem ze będziesz bardziej szczęśliwy widząc NAS!"
Chris:"NAS!?"
Wesker:"Taki wolny :zmiesz5: "

Więc TO na 99% Jill
1%Claire(W sumie po co by przyjechała?)
Ostatnio zmieniony pt 20 lut, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 2 razy.
Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Yvel pisze:ale zastanawia mnie ten nagrobek gdy chris kleka nad nim jest tam napisane Jill Valentine (niby gdzie ona zginela)
Nie jest dokładnie powiedziane, że ona zginęła akurat tam. Moim zdaniem, to albo chwyt marketingowy, albo po jeden z flashbacków Chrisa. Wydaje mi się, że owa Birdwoman okaże się kimś pokroju prawej ręki salazara :P
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Wiecie, jeżeli do RE5 wcisną Claire to ja się pochlastam chyba... jej przygoda w świecie zombie i wirusa T powinna skończyć się na RE2. A mam nadzieję, że panna Valentine pojawi się w ten czy inny sposób w nowym RE - ta postać ma potencjał i praktycznie jest nieeksploatowana przez twórców. Nie to, co dziewka z wielką kit... a zresztą, Sami-Wiecie-Kto.
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A czy ktoś pamięta jeszcze o Sherry? Może to ta blond lachona, a może i Birdwoman. W sumie sam nie do końca w to wierzę ;p
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Yvel

no to bedzie albo sherry lub Jill chyba ze capcom znow nas zaskoczy i wcisna Ade :rad12:
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Skoro Wesker sugeruje Chrisowi, że jest tępy nie wiedząc, z kim ma do czynienia to Sherry raczej odpada. Krzysiek przecież nawet o niej nie słyszał, a co dopiero spotaknie po latach... Jakich latach? Pierwszy raz by się zobaczyli.
Obrazek
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Moja teoria jest taka:
-motywy nagrobka to flashback
-Jill tak naprawdę żyję i przeszła na ciemną stronę mocy a Chris jest przekonany że nie żyje, przypomina sobie jej pogrzeb we wspomnieniach
-Dlatego Chris jest zaszokowany widząc Jill i Weskera razem, był przekonany że był na jej pogrzebie
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Jill pracująca z Weskerem? Capcom musiałby wymyślić naprawdę konkretny powód zmiany frontu. Za dużo wycierpiała przez Alberta żeby z nim współpracować.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Yvel

Mi sie wydaje że Jill pracuje w agenci rzadowej o ktorej na Chris nie wie ma wykrasc wirus i uciec . Wykiwa i Alberta i Chrissa
Awatar użytkownika
bodek

Saladyn pisze:Jill pracująca z Weskerem? Capcom musiałby wymyślić naprawdę konkretny powód zmiany frontu. Za dużo wycierpiała przez Alberta żeby z nim współpracować.
Była taka piosenka - Wszystko się może zdazyć... :D

A dlaczego nie? Seria serwuje nam zmiany, więc może ;) Szykuje się nam konkretna fabuła.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Capcom kopie sobie grób jeżeli postacie czyste jak łza zamierza znów wrzucić do serii i upaprać. To się staje głupie. I nudne. Czemu nie wymyślą kogoś nowego?
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

A może Rebbeca? ;> Nie oglądałam trailerów, w sumie ta Birdwoman trochę za wysoka jak na Becky, ale to postać, którą Chris zna, w końcu była w STARS, a też była mało eksploatowana i chyba wolałabym, żeby to nie była Jill - przecież Jill to wrażliwa, troskliwa kobieta, nie wierzę, że mogłaby się wpechnąć w taką intrygę (nie wiem w sumie jaką, ale jakaś musi być, skoro jest z Weskerem)
Ostatnio zmieniony pt 20 lut, 2009 przez Necraria, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Rebecca zdecydowanie jest pozytywna postacią. Ach ten Capcom - wszędzie tylko znajomi, rodzeństwo itp.

A może po prostu ładują nas w ciula? Leon w RE4 też "znał" Krausera rzekomo od lat, ale gracze zobaczyl go dopiero w połowie gry. Czas pokaże.
Awatar użytkownika
Yvel

No wiesz w re 2 Leon bez obrazy dla innych dla mnie byl lamusem a w 4 jaki kozak sie zrobil wiec Jill moze tez przezyla reinkarnacje w super niezmordowana <cut> :p

Necraria: Hamuj się ze słownictwem.
Ostatnio zmieniony pt 20 lut, 2009 przez Yvel, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Becca też jest zbyt dobrą dziewuchą. Poza tym jakaś wzmianka o niej wyciekła by już do tej pory do netu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
bodek

Saladyn pisze:Capcom kopie sobie grób jeżeli postacie czyste jak łza zamierza znów wrzucić do serii i upaprać.
To nie Shinji Mikami stworzył tę grę i to trzeba brać pod uwagę. Więc takie cuda mogą się zdarzyć.
Stoker

Post autor: Stoker »

Ale motyw z Jill trochę mi się skojarzył z Krauserem. Narazie mamy 99% pewności że to Jill dlatego jeśli już byśmy zdecydowanie przyjęli że TO ONA to można by było że wywnioskować Wesker w jakiś sposób musiał ją albo przekonać albo zmusić siłą żeby stanęła po jego stronie np. podając jakiegoś pasożyta wywołującego całkowitą podległość a w następstwie upozorować jej śmierć. Jill równie dobrze mogła sama dobrowolnie przyłączyć się do Weskera aby upozorować podległość aby rozpracować go od środka. Jill dla Weskera mogła się okazać wartościowa z racji tego że skoro udało się jej uciec z rezydencji Spencera oraz uciec z łap Nemesisa to równie dobrze jej umiejętności mogłyby być wykorzystane w inny sposób.
Cóż, narazie to tylko domysły
Więc takie cuda mogą się zdarzyć.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”