Zdecydowanie stawiałbym na klasyczne prerenderowane 2D; zdaję sobie sprawę z ograniczeń i zacofania tej opcji, ale klimat pierwszych części był jednak niesamowity i wielu to przyzna; grałem w RE 1,2,3, a później w Code Veronica i RE4 (który niestety zamula strasznie akurat na moim cienkim kompie:( Screeny i video z RE5 mnie zastrzeliły, ale to już jest bardziej jakiś szybkie i wybuchowe TPP a'la Half-Life XXX a nie Resident...Zero miejsca na zagadki, kombinowania i robienia w gacie przed otwarciem kolejnych drzwi. Wiecie o co chodzi...? Dla mnie prawdziwy RE to ten z 2D + zombiaki. Skrzypienie podłóg...wycie zombie z oddali, ech...
Klasyczny styl gry czy ten z RE:4?
No, ja akurat jestem tradycjonalistą;)
Zdecydowanie stawiałbym na klasyczne prerenderowane 2D; zdaję sobie sprawę z ograniczeń i zacofania tej opcji, ale klimat pierwszych części był jednak niesamowity i wielu to przyzna; grałem w RE 1,2,3, a później w Code Veronica i RE4 (który niestety zamula strasznie akurat na moim cienkim kompie:( Screeny i video z RE5 mnie zastrzeliły, ale to już jest bardziej jakiś szybkie i wybuchowe TPP a'la Half-Life XXX a nie Resident...Zero miejsca na zagadki, kombinowania i robienia w gacie przed otwarciem kolejnych drzwi. Wiecie o co chodzi...? Dla mnie prawdziwy RE to ten z 2D + zombiaki. Skrzypienie podłóg...wycie zombie z oddali, ech...
Moje marzenie to zagrać w RE 1,5 , ale wątpię że to się zdarzy.
Prepare for your worst nightmare...
Ja generalnie wypowiedziałem się już w tym temacie, a nawet jeśli tylko pobieżnie, to i tak nic nowego nie odkryję. Chciałbym tylko wtrącić odnośnie:
Otóż twórcy RE5 zapowiedzieli w tejże właśnie części (w dalszych etapach gry) nacisk (po skargach fanów po RE4) właśnie na klimat i zagadki. Oby dotrzymali słowa...jarof40 pisze:Zero miejsca na zagadki, kombinowania i robienia w gacie przed otwarciem kolejnych drzwi.
Z tego, co czytałem (a czytałem dużo - jak czegoś nie czytałem to to nie istniejeRecoil pisze:Otóż twórcy RE5 zapowiedzieli w tejże właśnie części (w dalszych etapach gry) nacisk (po skargach fanów po RE4) właśnie na klimat i zagadki. Oby dotrzymali słowa...
Ostatnio zmieniony wt 24 lut, 2009 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
- zombikmichal
Klasyczny styl gry jest najlepszy!!!! Dużo zagadek i ten klimacik cudo !!!!!!!!!!!!!!!!
Nowy z RE4 niby lepszy ale to nie klasyk mało zagadek klimat jaki taki ! Bez sensaci
Klasyk żądzi

Necraria: Nie zrozumiałeś - chodzi o ustawienie kamery - statyczna, czy znad ramienia
Nowy z RE4 niby lepszy ale to nie klasyk mało zagadek klimat jaki taki ! Bez sensaci
Klasyk żądzi
Necraria: Nie zrozumiałeś - chodzi o ustawienie kamery - statyczna, czy znad ramienia
Ostatnio zmieniony sob 18 kwie, 2009 przez zombikmichal, łącznie zmieniany 1 raz.
RE żądzi
Postaram się wypowiedzieć sensownie
,Mi osobiście najbardziej odpowiada kamera statyczna ponieważ najbardziej pasuję do horroru,Nie wyobrażam sobie pierwszych części RE z kamerą znad ramienia.Jeśli chodzi o kamerę znad ramienia to ona jak najbardziej pasuję do najnowszych odsłon RE,ponieważ najnowsze są shooterami tak więc innej kamery sobie dla tych części nie wyobrażam.
TAK czy siak,to kamera statyczna jest moim zdaniem lepsza,tylko ma jeden minus:czasami jest ta kamera daleko i nie widać czy coś cię atakuje czy nie,a tak to wszystko ok
.
TAK czy siak,to kamera statyczna jest moim zdaniem lepsza,tylko ma jeden minus:czasami jest ta kamera daleko i nie widać czy coś cię atakuje czy nie,a tak to wszystko ok
Ps3Centerbloog.pl
-
Jill Valentine
Na tym to właśnie polega,nigdy nie wiesz co jest za rogiemArek pisze:tylko ma jeden minus:czasami jest ta kamera daleko i nie widać czy coś cię atakuje czy nie,a tak to wszystko ok.
Ja również stawiam na klasyk.
W klasycznej kamerze jest nutka tajemniczości czy jest coś za rogiem czy nie.
Z nad ramienia tej niepewności niestety już nie ma,a szkoda bo było świetnie...