Ogólne dyskusje
- Nemesis US
- Jakem Gozdek
A ja mam prośbę z innej beczki: Znajdzie mi ktoś trailer RE5, jeden z tych nowszych, w tle leciała muzyka "Pray"? Szukałem, szukałem i ni wuja nie mogę tego znaleźć, a kiedyś było tego na każdym kroku 
EDIT: nieaktualne ;p
EDIT: nieaktualne ;p
Ostatnio zmieniony sob 13 cze, 2009 przez Jakem Gozdek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzis pojawił się Patch, który między innymi pozwala na skopiowanie sejwa do przeniesienia (np. do kolegi)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Cóż, dzięki Bzdurasowi, udało mi się spędzić parę chwil nad RE 5, ukończyłem chapter - 2- 1
I moje wrażenia są takie, że zbieram gębę z podłogi. Grywalność jest świetna, grafika mnie masakruje i choć to już nie jest survival horror, to nadal uważam, że gra jest bardzo dobra. Póki co, pokuszę się o stwierdzenie, że gra jest lepsza od czwartej części - gra się w nią bardziej dynamicznie i ma znacznie bardziej odpowiadającą mi akcję i fabułę. Bohaterowie też jakoś bardziej przypadli mi do gustu. Gra ma wszystko to co miała czwórka, tylko lepiej dobrane. Jedynie tęsknię za QTE, bo miałem dopiero... dwa
Niestety, musiałem przejść z weterana na normal, bo dostawałem wciry przez Shevę, która cały czas błądzi lub stanowczo za szybko zużywa amunicję. Na normalu jest już znacznie lepiej i to chyba jedyny poziom, na którym da się grać z komputerowym pomocnikiem.
Minusy jakie wykryłem do tej pory:
Inwentarz... Ja wiem, że chciało się zrobić realistycznie, cudownie i w ogóle. Ale wyszło dennie. Amunicja zajmuje tyle samo co pistolet, a kiedy zbierze się amunicję do trzech broni, które się posiada, zostają tylko 3 miejsca w ekwipunku... Sheva nadaje się znakomicie na tragarza, ale i jej miejsce się kończy
Sheva nie jest źle zaprogramowanym botem, jeśli gra się na normalu. Wyżej miałem problemy
I teraz pytanie... Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje? oO
P.S Naprawdę chciałbym z kimś pograć kooperacyjnie...
I moje wrażenia są takie, że zbieram gębę z podłogi. Grywalność jest świetna, grafika mnie masakruje i choć to już nie jest survival horror, to nadal uważam, że gra jest bardzo dobra. Póki co, pokuszę się o stwierdzenie, że gra jest lepsza od czwartej części - gra się w nią bardziej dynamicznie i ma znacznie bardziej odpowiadającą mi akcję i fabułę. Bohaterowie też jakoś bardziej przypadli mi do gustu. Gra ma wszystko to co miała czwórka, tylko lepiej dobrane. Jedynie tęsknię za QTE, bo miałem dopiero... dwa
Niestety, musiałem przejść z weterana na normal, bo dostawałem wciry przez Shevę, która cały czas błądzi lub stanowczo za szybko zużywa amunicję. Na normalu jest już znacznie lepiej i to chyba jedyny poziom, na którym da się grać z komputerowym pomocnikiem.
Minusy jakie wykryłem do tej pory:
Inwentarz... Ja wiem, że chciało się zrobić realistycznie, cudownie i w ogóle. Ale wyszło dennie. Amunicja zajmuje tyle samo co pistolet, a kiedy zbierze się amunicję do trzech broni, które się posiada, zostają tylko 3 miejsca w ekwipunku... Sheva nadaje się znakomicie na tragarza, ale i jej miejsce się kończy
Sheva nie jest źle zaprogramowanym botem, jeśli gra się na normalu. Wyżej miałem problemy
I teraz pytanie... Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje? oO
P.S Naprawdę chciałbym z kimś pograć kooperacyjnie...
Ostatnio zmieniony pn 13 lip, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
Jesteś pewny? Grałeś na Xboxie czy PS3? Jest porównanie obu wersji, co prawda z dema, ale widać, że wersja PS3 jest w bardziej naturalnych kolorach, za to Xboxowa ewidentnie jest zazieleniona. LINKRecoil pisze:Chyba masz coś z monitorem... Na tym etapie jest przewaga żółtegoAT pisze:Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje?
A tak z innej beczki, to od polowania na emblemy (mam 25 ^^) już mam jakieś schizy. Wczoraj na chwilę oderwałam się od monitora, spojrzałam na panoramę miasta i chciałam szukać emblemu za oknem
EDIT: O, tu jeszcze są screeny LINK
Ostatnio zmieniony wt 14 lip, 2009 przez Necraria, łącznie zmieniany 1 raz.
-
WeskerS
Szkoda tylko, że tak beznadziejnie ekran jest pomniejszony na wyższej rozdziałce 
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
http://ps3center.bloog.pl/id,4840427,ti ... index.html
Capcom chwali sie świetnym wynikiem sprzedaży najnowszej części Resident Evil, która na całym świecie rozeszła się w nakładzie 5 mln egzemplarzy do 30 Lipca 2009 roku. Firma Żółto-Niebieskich zakłada również sprzedaż 800.000 tys. do końca bieżącego roku. No cóż nie ma sie co dziwić gdyż tytuł ma wyrobioną markę i jest dopracowany, a niedługo dojdzie jeszcze wersja na Komputery PC, życzymy kolejnych sukcesów aby kolejne części mogły powstać.
Capcom chwali sie świetnym wynikiem sprzedaży najnowszej części Resident Evil, która na całym świecie rozeszła się w nakładzie 5 mln egzemplarzy do 30 Lipca 2009 roku. Firma Żółto-Niebieskich zakłada również sprzedaż 800.000 tys. do końca bieżącego roku. No cóż nie ma sie co dziwić gdyż tytuł ma wyrobioną markę i jest dopracowany, a niedługo dojdzie jeszcze wersja na Komputery PC, życzymy kolejnych sukcesów aby kolejne części mogły powstać.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
Wsiąkło mi pościka, no ale dobra 
Wprawdzie tekstury nadal wyglądają dobrze, ale krawędzie są strasznie poszarpane. Na szczęście zwraca się na to uwagę tylko na początku. Później człowiek pochłania się w rozgrywce

Wprawdzie tekstury nadal wyglądają dobrze, ale krawędzie są strasznie poszarpane. Na szczęście zwraca się na to uwagę tylko na początku. Później człowiek pochłania się w rozgrywce
To racja.WESKER-DL pisze:tytuł ma wyrobioną markę
A to już niestety kompletna bzdura...WESKER-DL pisze:jest dopracowany
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż, do tego się nie przyłożyli, to fakt, ale jak pogrzebałam w rozdziałkach, to na jakiejś niższej jest to już prawie normalny split screen. Wiadomo - grafika jest trochę gorsza jakościowo, ale przynajmniej wielkość postaci jest normalna.AT pisze:Szkoda tylko, że tak beznadziejnie ekran jest pomniejszony na wyższej rozdziałce
W ogóle granie na split screenie mi się tu nie podoba od strony technicznej. Takie Girsy to od razu w menu mają wybór czy single czy split screen, a tu trzeba załączyć grę, potem drugi gracz wciska start, wybiera miejsce zapisu...Jak brykałam z współlokatorem po rozdziałach szukając emblemów, to było naprawdę wkurzające.