Ogólne dyskusje

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

http://konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=984 - prawie 5mln sprzedanych kopii RE5. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale chyba żaden z "klasycznych" RE nie sprzedał się tak dobrze w dwa miesiące od premiery?
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zgadza się, ale zawsze należy pamiętać o fakcie, że te 5 mln egzemplarzy to wszystko to, co trafiło do sklepów na całym globie. Faktyczna ilość potencjalnych odbiorców nie jest do końca znana.
Awatar użytkownika
Bzduras

Interesujący jest fakt, że 4,4 miliona gier rozeszło się w ciągu pierwszego miesiąca od premiery
"Rozeszło się" = "sprzedano". Czytam PE parę lat, znam tamtejsze zwroty i powiedzonka ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakem Gozdek

Post autor: Jakem Gozdek »

A ja mam prośbę z innej beczki: Znajdzie mi ktoś trailer RE5, jeden z tych nowszych, w tle leciała muzyka "Pray"? Szukałem, szukałem i ni wuja nie mogę tego znaleźć, a kiedyś było tego na każdym kroku :D

EDIT: nieaktualne ;p
Ostatnio zmieniony sob 13 cze, 2009 przez Jakem Gozdek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dzis pojawił się Patch, który między innymi pozwala na skopiowanie sejwa do przeniesienia (np. do kolegi)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Cóż, dzięki Bzdurasowi, udało mi się spędzić parę chwil nad RE 5, ukończyłem chapter - 2- 1
I moje wrażenia są takie, że zbieram gębę z podłogi. Grywalność jest świetna, grafika mnie masakruje i choć to już nie jest survival horror, to nadal uważam, że gra jest bardzo dobra. Póki co, pokuszę się o stwierdzenie, że gra jest lepsza od czwartej części - gra się w nią bardziej dynamicznie i ma znacznie bardziej odpowiadającą mi akcję i fabułę. Bohaterowie też jakoś bardziej przypadli mi do gustu. Gra ma wszystko to co miała czwórka, tylko lepiej dobrane. Jedynie tęsknię za QTE, bo miałem dopiero... dwa :(

Niestety, musiałem przejść z weterana na normal, bo dostawałem wciry przez Shevę, która cały czas błądzi lub stanowczo za szybko zużywa amunicję. Na normalu jest już znacznie lepiej i to chyba jedyny poziom, na którym da się grać z komputerowym pomocnikiem.

Minusy jakie wykryłem do tej pory:
Inwentarz... Ja wiem, że chciało się zrobić realistycznie, cudownie i w ogóle. Ale wyszło dennie. Amunicja zajmuje tyle samo co pistolet, a kiedy zbierze się amunicję do trzech broni, które się posiada, zostają tylko 3 miejsca w ekwipunku... Sheva nadaje się znakomicie na tragarza, ale i jej miejsce się kończy :(

Sheva nie jest źle zaprogramowanym botem, jeśli gra się na normalu. Wyżej miałem problemy :/

I teraz pytanie... Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje? oO

P.S Naprawdę chciałbym z kimś pograć kooperacyjnie...
Ostatnio zmieniony pn 13 lip, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

AT pisze:Jedynie tęsknię za QTE, bo miałem dopiero... dwa
Możesz być spokojny ;)
AT pisze:Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje?
Chyba masz coś z monitorem... Na tym etapie jest przewaga żółtego ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Recoil pisze:
AT pisze:Czy w grze jest tak silny odcień zieleni, czy to mi się monitor psuje?
Chyba masz coś z monitorem... Na tym etapie jest przewaga żółtego ;)
Jesteś pewny? Grałeś na Xboxie czy PS3? Jest porównanie obu wersji, co prawda z dema, ale widać, że wersja PS3 jest w bardziej naturalnych kolorach, za to Xboxowa ewidentnie jest zazieleniona. LINK

A tak z innej beczki, to od polowania na emblemy (mam 25 ^^) już mam jakieś schizy. Wczoraj na chwilę oderwałam się od monitora, spojrzałam na panoramę miasta i chciałam szukać emblemu za oknem :szok2: W sumie ciekawie by wyglądał Pałac Kultury z emblemem przy zegarze :P Chyba powinnam iść na odwyk...

EDIT: O, tu jeszcze są screeny LINK
Ostatnio zmieniony wt 14 lip, 2009 przez Necraria, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Tak to prawda Wersja PS3 ma takie jak by dużo bardziej ostre kolory,a wersja Xklocka jest taka jak by trochę ciemniejsza.
Ps3Centerbloog.pl
WeskerS

Post autor: WeskerS »

A ja mam takie pytanie i mam nadzieję że znajdzie się ktoś uprzejmy i pomoże;) bo chcę z bratem pograc we dwóch, ale czy da sie grac na podzielonym ekranie? Na youTube widziałem że ktoś grał na podzielonym(w Mercenaries). Czekam na odpowiedz
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Da się. Właśnie dziś grałem w co-op z moją dziewuchą ;D To zupełnie inny wymiar rozrywki ;D
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Szkoda tylko, że tak beznadziejnie ekran jest pomniejszony na wyższej rozdziałce :(
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Dokładnie - wolałbym system z Resistance the Fall Of Man. Ale daliśmy ze szwagrem radę na trzech poziomach trudności, chociaż ciężko czasem przyuważyc wroga na tak małych ekranikach.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

http://ps3center.bloog.pl/id,4840427,ti ... index.html

Capcom chwali sie świetnym wynikiem sprzedaży najnowszej części Resident Evil, która na całym świecie rozeszła się w nakładzie 5 mln egzemplarzy do 30 Lipca 2009 roku. Firma Żółto-Niebieskich zakłada również sprzedaż 800.000 tys. do końca bieżącego roku. No cóż nie ma sie co dziwić gdyż tytuł ma wyrobioną markę i jest dopracowany, a niedługo dojdzie jeszcze wersja na Komputery PC, życzymy kolejnych sukcesów aby kolejne części mogły powstać.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wsiąkło mi pościka, no ale dobra ;)

Wprawdzie tekstury nadal wyglądają dobrze, ale krawędzie są strasznie poszarpane. Na szczęście zwraca się na to uwagę tylko na początku. Później człowiek pochłania się w rozgrywce ;)
WESKER-DL pisze:tytuł ma wyrobioną markę
To racja.
WESKER-DL pisze:jest dopracowany
A to już niestety kompletna bzdura... :(
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

AT pisze:Szkoda tylko, że tak beznadziejnie ekran jest pomniejszony na wyższej rozdziałce :(
Cóż, do tego się nie przyłożyli, to fakt, ale jak pogrzebałam w rozdziałkach, to na jakiejś niższej jest to już prawie normalny split screen. Wiadomo - grafika jest trochę gorsza jakościowo, ale przynajmniej wielkość postaci jest normalna.

W ogóle granie na split screenie mi się tu nie podoba od strony technicznej. Takie Girsy to od razu w menu mają wybór czy single czy split screen, a tu trzeba załączyć grę, potem drugi gracz wciska start, wybiera miejsce zapisu...Jak brykałam z współlokatorem po rozdziałach szukając emblemów, to było naprawdę wkurzające.
Awatar użytkownika
Bzduras

Recoil pisze:Wprawdzie tekstury nadal wyglądają dobrze, ale krawędzie są strasznie poszarpane.
Gdzie w RE5 nie ma antialiasingu? Może na PC, ale na konsolach - nic z tych rzeczy, wszystko jest gładkie jak pupa niemowlęcia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nie mam pojęcia co napisałeś bo nie interesują mnie te techniczne bzdury. Odbieram grę tak jak widzę, a widzę poszarpane krawędzie.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Bzduras

Poszarpane krawędzie to efekt braku antialiasingu. Ja tam u siebie żadnych poszarpanych krawędzi nie zauważyłem, tymtyrymtym :rad5:
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

A ja u siebie tak, więc nie wmawiaj mi, że nie. Umcy umcy cimci rymci...
Fluid Project
Calm Down People!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”