Wolelibyście pracować dla R.P.D. czy może dla Umbrella Inc.

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for

Kim chciałbyś być

policjant R.P.D.
7
14%
członek S.T.A.R.S.
15
29%
pracownik Umbrella Inc
13
25%
U.B.C.S.
11
22%
a ja wolałbym być zombie
5
10%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
Kelchesse beta

Post autor: Kelchesse beta »

SlayerPL pisze: sile jak Krauser
Tu by było nieco trudniej.W raporcie Ady jest cytat "Jack Krauser był obiektem badań i eksperymentów umbrelli".Byś musiał się poddać eksperymentom, badaniom przeprowadzanych przez umbrelle. [Kto wie co dawali Krauserowi że zrobił się taki skoczny i silny.]Mutacja "rączki" Krausera to wynik Las Plagas nie umbrelli.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jednostki specjalne Umbrella Inc. (Hunk Team) czyli ogólnie dla Umbrelli ale nie jako naukowiec.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
PaLa

Post autor: PaLa »

Jeżeli miałabym taką możliwość to chętnie zostałabym członkiem S.T.A.R.S pod warunkiem, że miałabym podobny strój do Jill (oczywiście do tego mega beret xD) :D
"Umowy nie było, forsy też nie będzie"
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Zwykły policjant z komisariatu w Raccoon City. Dlaczego? Wydawało mi się, że właśnie tam było by moje miejsce. Prawda jest taka, że jestem zwykłym człowiekiem, który nie potrafi swoim umysłem objąć przedmiotów ścisłych, więc nie nadaje się na naukowca. Chyba, że mówimy tutaj o pracowniku Umbrelli, który tam sprząta, bo ktoś chyba musiał :P (a że taka praca by mi nie odpowiadała, to już inna sprawa ;) )

Do UBCS trafiłbym, gdybym nie musiał wykazać się jakimiś specjalnymi umiejętnościami, których, niestety, nie posiadam, więc odpada. Do tego moja kondycja fizyczna nie jest zła, ale na pewno byłaby niewystarczająca ;)

STARS? Wydaje mi się, że ta jednostka była raczej zamknięta i rzadko przyjmowano kogoś nowego. Gdyby jednak była taka opcja, na pewno bym startował do nich, pisząc podanie w moim radiowozie :P
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
pinek

Post autor: pinek »

Zmieniłem zdanie.
Chciałbym być....każdym po trochu.....
Zobaczyć jak to jest być policjantem/najemnikiem/... w mieście w którym śmierć chodzi po ulicach.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Kimiko

Post autor: Kimiko »

Ja bym chciała należeć do STARS
Spotkać takiego HUNK'a w akcji i jemu samemu towarzyszyć to zaszczyt :D
Po za tym zawszę chciałam być najemnikiem.
To znaczy kiedyś... Teraz mam zamiar należeć do GROMu - o ile będą istnieć w przyszłości :D :smiech5:
Ostatnio zmieniony pt 27 lis, 2009 przez Kimiko, łącznie zmieniany 1 raz.
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Tylko, że Hunk nie należał do U.B.S.C.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Dinool

Post autor: Dinool »

Członek S.T.A.R.S. (jakbym sie rozmyślił zawsze mogę zostać Zombie :rad12: )
Let's split up.
pinek

Post autor: pinek »

Dinool pisze: (jakbym sie rozmyślił zawsze mogę zostać Zombie :rad12: )
Albo jak Wesker, pracować dla wszystkich naraz.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Prawdopodobnie chciałbym zostać naukowcem Ubrella Inc.
Są korporacją i mają możliwości, środki, pieniądze, aby prowadzić badania.
Jako biotechnolog bym miał możlowosci aby genetycznie zmodyfikować DNA ziemniaków, aby rosły bez skrobii i był by idealnym materiałem do produkcji kleju.
Ponieważ produkcja kleju z ziemniaków wymaga oddzielenia skrobi co jest duzym kosztem produkcji kleju i w tym momencie takowa produkcja zmniejszyła by swoje koszta o połowę.
Ubrella w tym momencie zbiła by kolosalne pieniądze ze pod ich bandera opracowano takie coś. Firma by miała duże zyski, ja nagrody, dyplomy kupę kasy i wczesną emeryturę :D. :smiech3: :smiech2:

Ewentualnie wolałbym zostać bezmyślnym zombie. Prowadzić beztroską eksploatacje(bo żywotem tego nazwać nie można). O nic się nie martwić, nie myśleć chodzić bezwładnie, wydawać pojedyncze dźwięki, prowadzony po świecie podstawowymi instynktami albo instynktem JEEŚĆ.
Do póki nie odstrzeliłby mnie jakiś członek S.T.A.R.S. albo inny glina, lub komandos :D :smiech5:
Ostatnio zmieniony czw 26 lis, 2009 przez KaMoL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Jakbym miał wybierać to pewnie wybrałbym STARS. "Najbezpieczniejsza" profesja w tej ankiecie ;) Zwykłe RPD odpada. Jakoś nie mam zbyt dużego szacunku do policji, obojętnie czy to polska policja czy jakakolwiek inna. A jednostka specjalna to zawsze jednostka specjalna.

Ewentualnie mógłbym być zombie, ale atakowałbym tylko kobiety... Szczególnie partie ciała, gdzie łatwo można się wgryźć :smiech1:
KaMoL pisze:Prawdopodobnie chciałbym zostać naukowcem Ubrella Inc.
Są korporacją i mają możliwości, środki, pieniądze, aby prowadzić badania.
Jako biotechnolog bym miał możlowosci aby genetycznie zmodyfikować DNA ziemniaków, aby rosły bez skrobii i był by idealnym materiałem do produkcji kleju.
Ponieważ produkcja kleju z ziemniaków wymaga oddzielenia skrobi co jest duzym kosztem produkcji kleju i w tym momencie takowa produkcja zmniejszyła by swoje koszta o połowę.
Ubrella w tym momencie zbiła by kolosalne pieniądze ze pod ich bandera opracowano takie coś. Firma by miała duże zyski, ja nagrody, dyplomy kupę kasy i wczesną emeryturę :D . :smiech3: :smiech2:
Nie polecam :rad12: Poczytaj to:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1581
Ostatnio zmieniony czw 26 lis, 2009 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Kimiko pisze:Ja bym chciała należeć do STARS
Spotkać takiego HUNK'a w akcji i jemu samemu towarzyszyć to zaszczyt :D
Po za tym zawszę chciałam być najemnikiem.
To znaczy kiedyś... Teraz mam zamiar należeć do GROMu - o ile będą istnieć w przyszłości :D :smiech5:
Recoil pisze:Tylko, że Hunk nie należał do U.B.S.C.
... ani tym bardziej do jednostki STARS, co Kimiko poprawiła w swoim poście.

HUNK należał do jednostki USF, czyli Umbrella Special Forces (lub USS - Umbrella Special Service), oddziału Alfa. Oddział Delta znamy z RE Zero. Warto wiedzieć coś więcej o swojej ulubionej postaci :). Jest na ten temat dużo na forum.
Ostatnio zmieniony wt 01 gru, 2009 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rebecca95

Post autor: Rebecca95 »

Ja wybrałam S.T.A.R.S ponieważ jego członkiem jest moja ulubiona postać Rebecca Chambers oraz dlatego bo S.T.A.R.S stoją po stronie prawa i ludzkiego bezpieczeństwa.Wybrałabym jeszcze: pracownik Umbrella Inc dlatego że jest to korporacja która może wiele zrobić bo ma tak jakby więcej wpływów i kusi swoją potęgą i możliwościami.Jednak pozostaję przy S.T.A.R.S
My first mission and I've already disobeyed orders. So much for my great law enforcement career.
Awatar użytkownika
Kimiko

Post autor: Kimiko »

Ja tego nie zmieniłam ! Samo się zmieniło
Na początku napisałam, że chciałabym należeć do U.S.F.
Wygląda na to, że znowu jakiś haker mnie dorwał :/

by Deus Ex: Koleżanko droga, nie wymyślaj na drugi raz takich rzeczy, bo raz - nikt w nie nie uwierzy, dwa - jeżeli będziesz kłamać też w innych sprawach może się to zakończyć ostem dla Ciebie. Nie ma takiej możliwości ingerencji w czyjś post, o ile nie ma się stosownych uprawnień.
Ostatnio zmieniony pt 04 gru, 2009 przez Kimiko, łącznie zmieniany 2 razy.
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi
Awatar użytkownika
r123x

Post autor: r123x »

Z uwagi na rzeczywistość, to pewnie bym był Zombiakiem...
Chociaż nie wykluczone, że zgłosiłbym się jako królik doświadczalny do Umbrelli. :]
Następnie wyposażony w wirusa i wachlarz nowych skilli, zostałbym tajniakiem Umbrelli. :]

Czyli "pracownik Umbrella Inc" :]
Ether

Post autor: Ether »

Stary temat...ale też się wypowiem :P Oczywiście Umbrella. Dlaczego? O ile miało się łeb na karku (i umiało go tam utrzymać) to praca dla Umbrelli była bardzo ciekawa. Zwłaszcza jeśli było się na tyle dobrym żeby odkryć nowego wirusa etc. i przymknąć oczy na to co się robi ;)
Ether
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Idąc śladami Leona chciałbym zostać policjantem R.P.D. :rad6:. Ale tylko dla tego, aby później spróbować swych sił jako Zombie, a ze będą do mnie strzelać, to ja ich będę zjadał na umór :rad11: .
Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Heh, no to widzę daleko sięgasz :smiech2: Ja jeśli miałbym wybierać, to chciałbym pracować dla S.T.A.R.S (byłbym bliżej Jill :rad5: ), ale tylko pod warunkiem, że jednocześnie byłbym agentem Umbrelli (no cóż, jak widać mam zdradziecko dwulicową naturę, ale nic na to nie poradzę :smiech2: ). Jak dla mnie, to byłoby bardzo ciekawie infiltrować swoich kolegów, żeby na końcu z nimi skończyć, ale byłoby też fajnie porozwalać łby zombiakom (oraz ewentualnie kilku członkom S.T.A.R.S :fies: )
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Praca w rządzie mnie nie interesuje :smiech1:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”