Ciekawostki

Awatar użytkownika
Mr.Kennedy

Post autor: Mr.Kennedy »

Zobaczyć bramę ze strony tej rozwalonej ulicy można w grze zobaczy tylko raz tak mi się wydaję! Tak samo jest z widokiem zza okna kiedy wchodzimy do tego korytarza w którym licker skacze na nas z sufitu i jest filmik!
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Mr.Kennedy pisze:Tak samo jest z widokiem zza okna kiedy wchodzimy do tego korytarza w którym licker skacze na nas z sufitu i jest filmik!
Nie, to jest inna sprawa. Nowo rozpoczęta gra i widok zza okna będzie bo to być musi i tyle. A widok bramy zapisywany jest w jakimś rejestrze i koniec. Drugi raz się nie pokaże.

Ps. Czego krzyczysz?
Ostatnio zmieniony ndz 06 gru, 2009 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

Grałem na playstation 2 , grałem na new game , nie zadziałało . Może wie ktoś jak tego dokonać ?
Ostatnio zmieniony śr 09 gru, 2009 przez stefan, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój tata to Nemesis.
A gdzie mama ?
Awatar użytkownika
Mr.Kennedy

Bodek ja nie krzyczę tylko już tak z przyzwyczajenia jakoś stawiam wykrzykniki. Nie miałem pojęcia że stary REs 2 będzie na PS2 no ale. Ja to za bardzo się tym widokiem zza bramy jakoś nie przejmowałem. Zawsze jak go oglądałem to potem próbowałem zrobić tak jeszcze raz ale za bardzo to i tak mi na tym nie zależało.
Awatar użytkownika
stefan

Skoro go ogladales , podziel sie jak uzyskac ten widok , bo jestem bardzo ciekaw , niby nic a jednak smaczek , ktorego nigdy nie widzialem ;)

PS : Re 2 mozna odpalic na Playstation 2 bez problemu tak jak inne gry z psx.
Mój tata to Nemesis.
A gdzie mama ?
Awatar użytkownika
Mr.Kennedy

Widziałem go ale jak już pisałem tylko raz jak zaczynałem nową grę. Próbowałem tam go jeszcze powtórzyć ale nic z tego nie było to dałem sobie z tym spokój to w końcu tylko widok z kamerki. Co do Re2 na Ps2 to tak myślałem w końcu to normalne bo kilka gier z PSX tez odpalałem na dwójeczce.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ten widok możesz uzyskac tylko i wyłacznie raz!. Ustaw się frontem pod same drzwi RPD a nastepnie cofaj sie aż do bramy, pod odpoiwednim kątem pod koniec kamera powinna zrobić obrót i ukazać zombiaki za bramą.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ostatnio podawałeś inną metodę. Widziałem tę bramę, ale nigdy w życiu nie szedłem do niej tyłem...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
stefan

Hm , metoda z ruchem do tyłu nie działa , próbowałem właśnie teraz 2 razy , metoda z X+D tez nie zadzialala.
Wiem ze ta brame widzi sie tylko raz , kurde narobiliscie mi smaku :D
Mój tata to Nemesis.
A gdzie mama ?
Awatar użytkownika
Łodzianin
Kontakt:

Post autor: Łodzianin »

temat z pajęczynką przewinął sie widziałem na początku. Mozna go zrobić w pomieszczeniu z Tygrysem w pokoju obok gdzie siedzi Chef. stań obok tygrysa i wyceluj w ekran z shota. Działa.

a motyw z bramą pojawił mi się jak omijałem wszystkie zombie wchodząc na posterunek (nie zabijając ich) i nie podnosząc żadnego przediomtu by zdobyć Special Key. Może to ten sposób jak grałem normalnie wykańczając zombiaki nie przypominam sobie zeby była brama. ale to tylko moje dywagacje.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Recoil pisze:Ostatnio podawałeś inną metodę. Widziałem tę bramę, ale nigdy w życiu nie szedłem do niej tyłem...
Swoją drogą,ja przechodząc dzisiaj całe RE2 pierwszy raz u siebie zobaczyłem ten motyw.Zbierałem po drodze rzeczy więc może nie do końca ma to jakieś znaczenie.Albo też możliwe że za pierwszym razem mamy ten widok.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Seweryn

Post autor: Seweryn »

To bzdura że można zobaczyć tę brame tylko raz, albo że trzeba instalować gre na nowo, owszem na każdy scenariusz A przypada tylko 1 odsłona widoku bramy z 3 zombie, nie trzeba nie podnosić niczego w drodze do komisariatu (to akurat nie ma tu żadnego wpływu) warunkiem jest jednak fakt że żeby zobaczyć bramę trzeba się pozbyć 2 zombiaków bąć Brada przed komisariatem, wtedy się podchodzi do niej (przodem) albo jak kto woli i wystarczy wcisnąć na padzie X albo klawiaturze C (przycisk akcji) i powinna się ukazać. U mnie zawsze się to sprawdza :rad2: jednak to nie cieszy aż tak bo nigdy nie udało mi się przez nią przejść :zmiesz2:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Seweryn pisze:jednak to nie cieszy aż tak bo nigdy nie udało mi się przez nią przejść :zmiesz2:
Bo to jest niemożliwe.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

Ostatnio odkryłem coś ciekawego. Oglądaliście filmik o RE 1.5? Tam po strzale z shotguna zombiaka przecinało na pół. To samo udało mi się zrobić pzed chwilą w RE 2!
Zamieszczam screena:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aae ... 80230.html

Widać, że jest przepołowiony na pół. Nie wiem jak tego dokonałem, poprostu strzeliłem z shotguna i zonk!
PS: Ktoś na forum wspominał, że to jest możliwe i widział na jakimś filmiku
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

W RE2 możliwe jest rozczłonkowanie zombiaka na różne sposoby: odstrzelenie łba, odstrzelenie nóg, przestrzelenie na pół a przy większej eksplozji tors zombiaka rozrywa "po przekątnej". Możliwe jest też oderwanie ręki, ale to chyba dzieje się losowo i nie mamy na to wpływu. Kiedy zombiak nas złapie i się wyrywamy zdarza się, że zostaje na nas jego ręka. Nie możemy jej jednak sami odstrzelić.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Możemy . Wystarczy celować normalnie " w klatę " i czasem słyszymy taki "prysk" a ręka odpada . Tak jak mówiłeś, dzieje się to losowo . Pozdrawiam .
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

To chyba jest losowo. Wczytałem zapis przed przecięciem zombiaka na pół, doszedłem tam, strzeliłem z shotguna i znowu sie zombie "złamał" :rad5:
PS: Tak samo udało mi się przeciąć Marvina :okulary3:
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
tysiok

Post autor: tysiok »

Recoil pisze:Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości nakręciłem filmik ukazujący przegnanie aligatora. Twardy był skurczybyk ;)

http://www.youtube.com/watch?v=R8ouFe-xpAU
Należy pamiętać ,że jeśli się go przegoni w scenariuszu A to trzeba z nim znowu walczyć odpowiednio w B...
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Przeczytałam cały temat, ale nie znalazłam nic o Marvinie jako zombie.
Otóż, jak nie zabijemy go w scenariuszu A, to pojawia się on w B. Nie wiem, czy kogoś to zachwyci, ale dręczyło mnie to od jakiegoś czasu i chciałam to napisać. ;)
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Łasy pisze: Możemy . Wystarczy celować normalnie " w klatę " i czasem słyszymy taki "prysk" a ręka odpada . Tak jak mówiłeś, dzieje się to losowo . Pozdrawiam .
Tak jeszcze mi się nie udało :).
Patriko6b pisze:To chyba jest losowo. Wczytałem zapis przed przecięciem zombiaka na pół, doszedłem tam, strzeliłem z shotguna i znowu sie zombie "złamał" :rad5:
W sumie to nic nadzwyczajnego,mam tak często,trzeba tylko strzelić z shotgunka :smiech7: .Da się rozczłonkować jakoś konkretnie nożem ?
Ps3Centerbloog.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”