Ciekawostki
- Mr.Kennedy
Nie, to jest inna sprawa. Nowo rozpoczęta gra i widok zza okna będzie bo to być musi i tyle. A widok bramy zapisywany jest w jakimś rejestrze i koniec. Drugi raz się nie pokaże.Mr.Kennedy pisze:Tak samo jest z widokiem zza okna kiedy wchodzimy do tego korytarza w którym licker skacze na nas z sufitu i jest filmik!
Ps. Czego krzyczysz?
Ostatnio zmieniony ndz 06 gru, 2009 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Kennedy
Bodek ja nie krzyczę tylko już tak z przyzwyczajenia jakoś stawiam wykrzykniki. Nie miałem pojęcia że stary REs 2 będzie na PS2 no ale. Ja to za bardzo się tym widokiem zza bramy jakoś nie przejmowałem. Zawsze jak go oglądałem to potem próbowałem zrobić tak jeszcze raz ale za bardzo to i tak mi na tym nie zależało.
- Mr.Kennedy
Ten widok możesz uzyskac tylko i wyłacznie raz!. Ustaw się frontem pod same drzwi RPD a nastepnie cofaj sie aż do bramy, pod odpoiwednim kątem pod koniec kamera powinna zrobić obrót i ukazać zombiaki za bramą.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
temat z pajęczynką przewinął sie widziałem na początku. Mozna go zrobić w pomieszczeniu z Tygrysem w pokoju obok gdzie siedzi Chef. stań obok tygrysa i wyceluj w ekran z shota. Działa.
a motyw z bramą pojawił mi się jak omijałem wszystkie zombie wchodząc na posterunek (nie zabijając ich) i nie podnosząc żadnego przediomtu by zdobyć Special Key. Może to ten sposób jak grałem normalnie wykańczając zombiaki nie przypominam sobie zeby była brama. ale to tylko moje dywagacje.
a motyw z bramą pojawił mi się jak omijałem wszystkie zombie wchodząc na posterunek (nie zabijając ich) i nie podnosząc żadnego przediomtu by zdobyć Special Key. Może to ten sposób jak grałem normalnie wykańczając zombiaki nie przypominam sobie zeby była brama. ale to tylko moje dywagacje.
Swoją drogą,ja przechodząc dzisiaj całe RE2 pierwszy raz u siebie zobaczyłem ten motyw.Zbierałem po drodze rzeczy więc może nie do końca ma to jakieś znaczenie.Albo też możliwe że za pierwszym razem mamy ten widok.Recoil pisze:Ostatnio podawałeś inną metodę. Widziałem tę bramę, ale nigdy w życiu nie szedłem do niej tyłem...
Ps3Centerbloog.pl
To bzdura że można zobaczyć tę brame tylko raz, albo że trzeba instalować gre na nowo, owszem na każdy scenariusz A przypada tylko 1 odsłona widoku bramy z 3 zombie, nie trzeba nie podnosić niczego w drodze do komisariatu (to akurat nie ma tu żadnego wpływu) warunkiem jest jednak fakt że żeby zobaczyć bramę trzeba się pozbyć 2 zombiaków bąć Brada przed komisariatem, wtedy się podchodzi do niej (przodem) albo jak kto woli i wystarczy wcisnąć na padzie X albo klawiaturze C (przycisk akcji) i powinna się ukazać. U mnie zawsze się to sprawdza
jednak to nie cieszy aż tak bo nigdy nie udało mi się przez nią przejść 
Ostatnio odkryłem coś ciekawego. Oglądaliście filmik o RE 1.5? Tam po strzale z shotguna zombiaka przecinało na pół. To samo udało mi się zrobić pzed chwilą w RE 2!
Zamieszczam screena:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aae ... 80230.html
Widać, że jest przepołowiony na pół. Nie wiem jak tego dokonałem, poprostu strzeliłem z shotguna i zonk!
PS: Ktoś na forum wspominał, że to jest możliwe i widział na jakimś filmiku
Zamieszczam screena:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aae ... 80230.html
Widać, że jest przepołowiony na pół. Nie wiem jak tego dokonałem, poprostu strzeliłem z shotguna i zonk!
PS: Ktoś na forum wspominał, że to jest możliwe i widział na jakimś filmiku
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
- Że zakup trzeba opić !
W RE2 możliwe jest rozczłonkowanie zombiaka na różne sposoby: odstrzelenie łba, odstrzelenie nóg, przestrzelenie na pół a przy większej eksplozji tors zombiaka rozrywa "po przekątnej". Możliwe jest też oderwanie ręki, ale to chyba dzieje się losowo i nie mamy na to wpływu. Kiedy zombiak nas złapie i się wyrywamy zdarza się, że zostaje na nas jego ręka. Nie możemy jej jednak sami odstrzelić.
To chyba jest losowo. Wczytałem zapis przed przecięciem zombiaka na pół, doszedłem tam, strzeliłem z shotguna i znowu sie zombie "złamał"
PS: Tak samo udało mi się przeciąć Marvina
PS: Tak samo udało mi się przeciąć Marvina
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
- Że zakup trzeba opić !
Należy pamiętać ,że jeśli się go przegoni w scenariuszu A to trzeba z nim znowu walczyć odpowiednio w B...Recoil pisze:Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości nakręciłem filmik ukazujący przegnanie aligatora. Twardy był skurczybyk
http://www.youtube.com/watch?v=R8ouFe-xpAU
Tak jeszcze mi się nie udałoŁasy pisze: Możemy . Wystarczy celować normalnie " w klatę " i czasem słyszymy taki "prysk" a ręka odpada . Tak jak mówiłeś, dzieje się to losowo . Pozdrawiam .
W sumie to nic nadzwyczajnego,mam tak często,trzeba tylko strzelić z shotgunkaPatriko6b pisze:To chyba jest losowo. Wczytałem zapis przed przecięciem zombiaka na pół, doszedłem tam, strzeliłem z shotguna i znowu sie zombie "złamał"
Ps3Centerbloog.pl