[Forum] Przejście na phpBB by Przemo + aktualizacje

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Awatar użytkownika
Garnet

Post autor: Garnet »

no teraz wyglada bardziej profesjonalnie;)

...jednak proponowałabym tez dodanie - w miare możliwosci - opcji szybkiej odpowiedzi (nie trzeba klikac na Odpowiedz, tylko pod postami mamy od razu kwadracik) oraz opcja cytowania selektywnego (małe cos, ale jak umila życie :) )

szkoda, ze avki dalej stoja na 100x100...no ale :rad12:

btw. pomarańczowa czcionka juz chyba zawsze bedzie mi sie z RE kojarzyć :D

hmm..cos jest nie tak w opcji Szukaj - można tylko wyszukać użtkowników, nie ma opcji do wpisania jakiegokolwiek wyrażenia
Ostatnio zmieniony sob 07 kwie, 2007 przez Garnet, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

FurryPiter pisze:Czy na górze jak jest FAQ itp. Mam w 2 paskach. Da się to zmienić :)? Jakoś dziwnie to wygląda :P
Mnie tez sie do nie widzi, dlatego niebawem zostanie to zmienione :)

Garnet pisze:...jednak proponowałabym tez dodanie - w miare możliwosci - opcji szybkiej odpowiedzi(...)
No ok :) Niech Wam bedzie :P
Ostatnio zmieniony sob 07 kwie, 2007 przez MiGoo, łącznie zmieniany 2 razy.
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Ja prosiłbym tylko w tym stylu czarnym o podrasowanie ikony "Nowe Posty" tak żeby była bardziej widoczna :D .
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dark Prince pisze:Ja prosiłbym tylko w tym stylu czarnym o podrasowanie ikony "Nowe Posty" tak żeby była bardziej widoczna :D .

Bedzie razem z poprawkami stylu...
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Mogę jeszcze o coś poprosić? Jak nie to olejcie tego posta :P . Czy jest możliwość dodania opisu tematu?
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dark Prince pisze:Czy jest możliwość dodania opisu tematu?

A po co? Sam tytul tematu winien mowic wszystko co w nim sie znajduje, po co jeszcze jakies opisy? Poza tym klikniecie w temat i zobaczenie juz normalnego jego opisu, duzo czasu i checi nie zabiera? :P
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dzis dokonalem aktualizacji forum do jego najnowszej wersji oznaczonej numerkiem 1.12.6 (lepiej pozno niz wcale :P)... :rad12:

Jak bedzie cos nie tak dzialac, prosze o informowanie o tym nas jak najszybciej. Z gory dzieki :)
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Zainstalowałem wszystkie poprawki do wersji 1.12.6 jakie się ukazały. W przypadku pojawienia się jakichkolwiek problemów, proszę dać znać.

PS. Zabezpieczenie antyspamowe będzie wgrane niebawem...
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Już jakiś czas temu (z 2 tygodnie pewnie) skończyłem wprowadzać różne poprawki na forum, jednakże z braku chęci/czasu nie napisałem raportu na temat. Warto jednak wiedzieć co się zmieniło, co zostało dodane, gdyż te zmiany są w sumie dla Was, drodzy Forumowicze :) Oto lista zmian:

- instalacja moda Textual Confirmation zabezpieczającego forum przed rejestracją się na nim spambotów (wymyślne pytania ułożył, o ile się nie mylę, Deus Ex, za co należą mu się podziękowania i ewentualnie ochrzany, jeśli ktoś nie umie sobie z nimi poradzić ;) :P);

- wyśrodkowano logo forum;

- w stopce forum została dodana informacja o czasie istnienia forum, wyświetlana obok liczby jego odwiedzin (przykład z chwili obecnej: "Forum istnieje już 1489 dni, odwiedzono je 335436 razy");

- również w stopce zostały dodane statystyki forum z ostatnich 24h, tj. informacja o ilości napisanych postów, utworzonych tematach oraz zarejestrowanych Użytkownikach (przykład: "Statystyki z ostatnich 24h: Napisanych postów: 77, nowych tematów: 0, zarejestrowanych Użytkowników: 1");

- utworzony został kanał RSS z którego możecie w łatwy i szybki sposób dowiedzieć się o najnowszych postach i tematach na forum poprzez dodanie go do czytnika RSS (adres: Kanał RSS Forum MWRC: RE HQ);

- dodanie pewnych elementów ułatwiających indeksowanie i pozycjonowanie forum w wyszukiwarkach takich, jak zabezpieczenie przed duplikowaniem treści umieszczanych na forum (dostęp do strony jedynie poprzez domenę www.mwrc.pl, dodanie meta tagu canonical), dodanie opisów w meta tagu description (początek treści posta) oraz poprawienie tytułów wyświetlanych przy przeglądaniu tematów oraz postów (wyrzucenie fraz "Zobacz temat" oraz "Zobacz forum");

- zwiększenie szybkości wgrywania się forum poprzez włączenie cachowania grafik, arkuszy CSS (tutaj także doszła kompresja gzip pliku) oraz skryptów w JavaScripcie.

Mam nadzieję, że wprowadzone zmiany ułatwią Wam korzystanie z forum i będziecie z nich zadowoleni :)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Dziękujemy za wszystkie poprawki :up: . Zwłaszcza za to zabezpieczenie przed botami. To był ostatnimi czasy największy problem.

Pytania potwierdzające faktycznie przygotowałem ja i jak dotąd (odpukać) nie przepuściły żadnego bota, ale jednocześnie problemów z rejestracją też (mam nadzieję), nikt nie miał, więc spoko. Jeżeli boty je rozkminią to albo ruszę mózgownicą nieco mocniej albo zwrócimy się o pomoc do mensy polskiej :rad12: .

Statystyki z 24 h też bardzo przydatne, pod koniec dnia można sobie zobaczyć dzisiaj panował duży ruch - tego typu info nigdy za wiele :).
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
milkus123

Post autor: milkus123 »

Witam.

Mam niecodzienną sprawę do administracji. W szczególności do MiGoo, który już się tym zajmował... Mianowicie chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje techniczna możliwość, nakłonienia Was, by zrobić update tego forum. Do wersji powyżej phpbb 3.0? Chodzi mi o wygranie pluginu tapatalk.

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam.

[ Dodano: 07 Sie 2012 10:02 ]
Czy ktoś mnie słyszy?

[ Dodano: 15 Sie 2012 11:50 ]
puk puk
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

milkus123 pisze:Witam.

Mam niecodzienną sprawę do administracji. W szczególności do MiGoo, który już się tym zajmował... Mianowicie chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje techniczna możliwość, nakłonienia Was, by zrobić update tego forum. Do wersji powyżej phpbb 3.0? Chodzi mi o wygranie pluginu tapatalk.
A po co?
Wszystko działa dobrze, to dlaczego miałoby być zmieniane?
Niestety (dla Ciebie) nie planuję żadnych, przynajmniej tak drastycznych, zmian na forum w najbliższym czasie...
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dziś zainstalowałem 2 modyfikacje forum:

jedną, zgłaszaną już bardzo dawno temu i oczekiwaną zarówno przez zwykłych Użytkowników jak i Moderatorów oraz Administratorów (spoiler tag) jak również, w ramach wynagrodzenia za tak długie oczekiwanie na pierwszą wymienioną aktualizację, tag youtube.

Od teraz, każda treść zawierająca jakiekolwiek spoilery, powinna być zawarta pomiędzy tagami spoiler, a filmiki z YouTube'a, jeśli macie taką ochotę, pomiędzy tagami youtube, dzięki czemu będą wyświetlane bezpośrednio w postach Wasze filmiki.

Przykłady zastosowań:

1. spoiler:
Spoiler!
2. film YT: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BsD2vVq-rYA[/youtube]

Mam nadzieję, że zmiany Wam się spodobają :) :rad12:

PS. Wkrótce kolejne zmiany, czekajcie cierpliwie :)
Ostatnio zmieniony czw 27 wrz, 2012 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

[Forum] Aktualizacja

Witam wszystkich z zaświatów ;)

Uprzejmie informuję, wszem i wobec, iż dokonałem aktualizacji forum z wersji phpBB3 3.2.5 do najnowszej wersji 3.3.7 (włącznie z aktualizacją stylu Hexagon i moich korekt w nim). Mam nadzieję, że wszystko będzie śmigać jak należy :)

PS. Zmiany wymusiła aktualizacja MySQL (do wersji 8.x) na hostingu (która ma dziś właśnie nastąpić), więc nie wyobrażajcie sobie za wiele :rad12: :pff1: :smiech5:
Deus Ex
Zarząd

Re: [Forum] Aktualizacja

O, fajnie :)

Za wszystkie usprawnienia dzięki :) Ruch na Forum jest śladowy ale istniejemy już ponad 15 lat, co jest fenomenem w necie rzadko spotykanym, jak chodzi o monotematyczne fora w starym stylu ;) Wszystkie inne fora o RE nie istnieją już od wielu lat. Poza RCSem nie pamiętam jak się nazywały :)

MWRC może i odstrasza "oldskulem", ma też swoje bolączki, ale się trzyma... To jest piękny kawał historii. Kawał historii, która połączyła nas, osoby 30+, 35+, i wyżej :)

A, byłbym zapomniał, jako że nie jest to aktualizacja na miarę tej ze stycznia 2019, scaliłem wątek z już istniejącym, jako że obaj lubimy porządek, bez urazy :P
PSKING

Re: [Forum] Przejście na phpBB by Przemo + aktualizacje

Post autor: PSKING »

Bez urazy dziadki, ja mam dopiero ćwierć wieku. ;P
Ostatnio zmieniony czw 21 kwie, 2022 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Re: [Forum] Aktualizacja

Deus Ex pisze: śr 20 kwie, 2022 O, fajnie :)

Za wszystkie usprawnienia dzięki :) Ruch na Forum jest śladowy ale istniejemy już ponad 15 lat, co jest fenomenem w necie rzadko spotykanym, jak chodzi o monotematyczne fora w starym stylu ;) Wszystkie inne fora o RE nie istnieją już od wielu lat. Poza RCSem nie pamiętam jak się nazywały :)

MWRC może i odstrasza "oldskulem", ma też swoje bolączki, ale się trzyma... To jest piękny kawał historii. Kawał historii, która połączyła nas, osoby 30+, 35+, i wyżej :)

A, byłbym zapomniał, jako że nie jest to aktualizacja na miarę tej ze stycznia 2019, scaliłem wątek z już istniejącym, jako że obaj lubimy porządek, bez urazy :P
A ja szukam swojego posta :zmiesz8:
Ano się trzyma, usuwać zamiaru nie mam, jak widać :rad12:

PS. No ja już w tej wyższej kategorii...
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dokonałem aktualizacji forum z wersji 3.3.7 do (najnowszej) 3.3.15 :rad12:

Przy okazji poprawiłem kilka rzeczy w wyglądzie, o czym wspomniałem w temacie dotyczącym rekonstrukcji forum -> viewtopic.php?p=105988#p105988
Deus Ex
Zarząd

Post będzie chaotyczny i trochę mało spójny, bo mam natłok myśli i chciałem zbyt wiele przekazać :)

:smiech3: No i muszę złamać deklarację o tym, że już nigdy nic tu nie napiszę.

Nie piszę, ale często zaglądam na Forum. Nie piszę dlatego, bo nie mam już nic ciekawego do powiedzenia. Ale dzisiaj, na okoliczność aktualizacji, podjętych prac naprawczych jest chyba dobry moment, żeby przypomnieć, że nie umarłem a mwrc jest częścią mojego życia.

MiGoo robisz to tyle lat, że jeszcze Ci się chce. Może nie ma to dla Ciebie znaczenia, ale jeżeli wciąż znajdujesz czas dla Forum, niech Cię chociaż jeszcze przez chwilę zmotywuje to co Ci napiszę.

To co napiszę, myślę, że mam prawo napisać w imieniu wszystkich byłych i obecnych kolorowych. Wszyscy "funkcyjni" byliśmy i jesteśmy niesamowicie dumni z możliwości robienia czegokolwiek dla mwrc i z rang jakimi nas honorowałeś. Te rangi to nie były tylko wyróżnienia - to były przede wszystkim obowiązki i wielka odpowiedzialność. Nikt z nas nie traktował rangi jako powodu do wywyższania się - byliśmy już wtedy wszyscy dojrzałymi, chociaż młodszymi sporo ludźmi, którzy chcieli robić coś dla innych. Nikt nie uważał się za ważniejszego. Nikt nie gnębił nikogo, bo czuwali nad tym admini, ludzie obiektywni, rozsądni, opanowani. Cała społeczność jest Ci wdzięczna, za chwile towarzyskie, chwile twórcze, jak to powiedział kiedyś Grechuta bodajże na benefisie Pawluśkiewicza ;).

Uhonorowałeś mnie najwyższą rangą - tylko Mr_Zombie miał ten "kolorek", jednak ja nie śmiem się z Maćkiem równać :) Jego wiedza i zasługi dla stron o RE dalece przewyższają moje. Nadto, przez lata przewinęło się przez forum kilka osób wybitniejszych ode mnie (oczywiście, mowa przede wszystkim o Wielkiej Trójce ;)), no ale uznajmy, że może coś mi się tam udało, więc wierzę, iż było warto :)

Moja ranga jest dziś wyłącznie honorowa (od dawna nie mam uprawnień administratora, de facto jestem szarym użytkownikiem :smiech1: ), miałem je jednak, gdy forum tego potrzebowało. Głęboko ufam, bardzo chciałbym wierzyć, że używałem ich wyłącznie w najlepszym interesie tego miejsca ;)

MiGoo jeżeli zamkniesz mwrc, wydaje mi się, że nie masz tego w planach, ale gdyby nawet, to nikt nie będzie miał pretensji, niemniej, postaraj się proszę jeszcze jakiś czas kierować tą stroną ;)

Było warto. Nigdy w to nie wątpiłem i nie żałuję ani minuty spędzonej tutaj :).

Mamy rok 2025. Jako osoba dobrze znająca Forum, mogę spokojnie napisać, że Forum zaczęło umierać ok 2012 roku. Wyobrażacie sobie ile to jest czasu? Forum dobrze prosperowało, w sensie aktywności przez ok 4-5 lat. A istnieje... 18? Czy samo to nie jest już powodem do refleksji i wniosku, że takie oldskulowe miejsca miały i mają rację bytu.

Włożyliśmy wszyscy dużo serca w to forum. Nie wszystko się udało, ale od 2007 roku świat internetu bardzo się zmienił :).

Pamiętam czasy świetności. 50 postów dziennie po powrocie z uczelni. 2007-2009 ;) Pamiętam debaty w ukrytych kategoriach, kwasy itp ;)

Muszę przy tym przyznać, że fakt wygasania Forum był dla mnie zaskoczeniem. Wynikało to pewnie z mojego oporu na social media, tego jak się rozwinął YT i inne kanały - po prostu, mojej niskiej świadomości, że internet zmierza w kierunku szybkiego dostępu do informacji. Porzuciłem tą postawę wprawdzie z przyczyn zawodowych, ale to był imperatyw, z którym się nie pogodziłem. Ze ludzie chcą mieć wiedzę już tu i teraz, na tacy, najlepiej w postaci zwięzłego komunikatu, bowiem nie potrafią jej znaleźć. Bardzo celnie opisał to kiedyś Diadem, ale nie pamiętam w jakim temacie :P. W każdym razie, łatwy dostęp do wiedzy nigdy nie był, że się tak wyrażę w moim klimacie. Zawsze lubiłem "ściany tekstu", bo lubię książki trudne, z przypisami, takie nie bardzo, o ironio, do czytania. Takie które czyta się powoli.

Ot, timeline, wszystke arty na głównej stronie portalu, to istotnie ściany tekstu. Ale kto z nas się nie jarał Timeline? Kto z nas nie czekał na kontynuację i opis kolejnych lat?

To było słuszne.

Administratorzy i moderacja - wszystko co robiliśmy było słuszne. Słuszne i piękne. Słuszne, bo sprawiedliwe. Piękne, bo podparte ideałami.

Pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 :smiech3: No i muszę złamać deklarację o tym, że już nigdy nic tu nie napiszę.
Widzisz, nigdy nie mów nigdy :smiech7:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Nie piszę, ale często zaglądam na Forum. Nie piszę dlatego, bo nie mam już nic ciekawego do powiedzenia. Ale dzisiaj, na okoliczność aktualizacji, podjętych prac naprawczych jest chyba dobry moment, żeby przypomnieć, że nie umarłem a mwrc jest częścią mojego życia.
O, i to jest największe tego wszystkiego zaskoczenie :szok8:
Szczerze myślałem, że już dawno olałeś to totalnie do kwadratu, ale jednak widać, nie do końca :rad4:

To co, przyjeżdzasz na zlot w marcu? :rad12:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 MiGoo robisz to tyle lat, że jeszcze Ci się chce. Może nie ma to dla Ciebie znaczenia, ale jeżeli wciąż znajdujesz czas dla Forum, niech Cię chociaż jeszcze przez chwilę zmotywuje to co Ci napiszę.
Tak się złożyło, że na laptopie na nowo odtwarzam sobie lokalnie środowisko programistyczne i postanowiłem, że i MWRC sobie znów postawie, poprawie, zaktualizuje, przywrócę do stanu, gdzie można łatwo i szybko tu coś ogarnąć (jak to było na przełomie 2018 i 2019 roku gdy działałem nad rekonstrukcją serwisu i forum, po czym rok później padł mi laptop i tego już lokalnie nie postawiłem sobie na nowo z braku czasu i chęci). A jako że nie mam obecnie za dużo zadań programistycznych w związku z przerwą w karierze, to zabawa z takimi projektami to miód na serce obecnie :rad2:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 To co napiszę, myślę, że mam prawo napisać w imieniu wszystkich byłych i obecnych kolorowych. Wszyscy "funkcyjni" byliśmy i jesteśmy niesamowicie dumni z możliwości robienia czegokolwiek dla mwrc i z rang jakimi nas honorowałeś. Te rangi to nie były tylko wyróżnienia - to były przede wszystkim obowiązki i wielka odpowiedzialność. Nikt z nas nie traktował rangi jako powodu do wywyższania się - byliśmy już wtedy wszyscy dojrzałymi, chociaż młodszymi sporo ludźmi, którzy chcieli robić coś dla innych. Nikt nie uważał się za ważniejszego. Nikt nie gnębił nikogo, bo czuwali nad tym admini, ludzie obiektywni, rozsądni, opanowani. Cała społeczność jest Ci wdzięczna, za chwile towarzyskie, chwile twórcze, jak to powiedział kiedyś Grechuta bodajże na benefisie Pawluśkiewicza ;).
Ja Wam jestem bardziej - w końcu to Wy ciągnęliście ten wózek przez lata, kiedy ja miałem zupełnie inne priorytety :rad11:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Uhonorowałeś mnie najwyższą rangą - tylko Mr_Zombie miał ten "kolorek", jednak ja nie śmiem się z Maćkiem równać :) Jego wiedza i zasługi dla stron o RE dalece przewyższają moje. Nadto, przez lata przewinęło się przez forum kilka osób wybitniejszych ode mnie (oczywiście, mowa przede wszystkim o Wielkiej Trójce ;)), no ale uznajmy, że może coś mi się tam udało, więc wierzę, iż było warto :)
Za skromny jesteś :rad3:

Btw, marzy mi się zobaczyć i CIebie (tu się powtórzę) i resztę tzw. Wielkiej Trójki na zlocie - ostatnie dwa spotkania pokazały, że na nowo możemy się super dobrze bawić, a pewne stare starcia, urazy, czy nieporozumienia (jeśli takowe się pojawiały), to przeszłość i mało (jeśli w ogóle) znaczące dyrdymały :rad6:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Moja ranga jest dziś wyłącznie honorowa (od dawna nie mam uprawnień administratora, de facto jestem szarym użytkownikiem :smiech1: ), miałem je jednak, gdy forum tego potrzebowało. Głęboko ufam, bardzo chciałbym wierzyć, że używałem ich wyłącznie w najlepszym interesie tego miejsca ;)
Zawsze CI mogę przywrócić admina, mówisz i masz :rad12:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 MiGoo jeżeli zamkniesz mwrc, wydaje mi się, że nie masz tego w planach, ale gdyby nawet, to nikt nie będzie miał pretensji, niemniej, postaraj się proszę jeszcze jakiś czas kierować tą stroną ;)
Nie mam póki co, totalnie :rad10:
Dopiero co przedłużyłem domenę na kolejny rok, serwer też jest ogarnięty prawie do końca przyszłego roku.

Oczywiście to, że wersja lokalnie u mnie na kompie działa jak ta lala teraz mogłaby mi wystarczyć za pamiątkę, ale wiem, że sporo osób dalej mimo wszystko darzy to miejsce niesamowitym sentymentem i nikomu nie chcę tych uczuć odbierać :rad11:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Było warto. Nigdy w to nie wątpiłem i nie żałuję ani minuty spędzonej tutaj :).
Cieszy to niezmiernie :rad12:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Mamy rok 2025. Jako osoba dobrze znająca Forum, mogę spokojnie napisać, że Forum zaczęło umierać ok 2012 roku. Wyobrażacie sobie ile to jest czasu? Forum dobrze prosperowało, w sensie aktywności przez ok 4-5 lat. A istnieje... 18? Czy samo to nie jest już powodem do refleksji i wniosku, że takie oldskulowe miejsca miały i mają rację bytu.

Włożyliśmy wszyscy dużo serca w to forum. Nie wszystko się udało, ale od 2007 roku świat internetu bardzo się zmienił :).

Pamiętam czasy świetności. 50 postów dziennie po powrocie z uczelni. 2007-2009 ;) Pamiętam debaty w ukrytych kategoriach, kwasy itp ;)
Okres po rekonstrukcji i premiera remake RE2 wywróciła ten trend trochę do góry nogami, ale niestety po tym czasie tendencja spadkowa wróciła do normy... :zmiesz3:

Deus Ex pisze: pn 15 wrz, 2025 Muszę przy tym przyznać, że fakt wygasania Forum był dla mnie zaskoczeniem. Wynikało to pewnie z mojego oporu na social media, tego jak się rozwinął YT i inne kanały - po prostu, mojej niskiej świadomości, że internet zmierza w kierunku szybkiego dostępu do informacji. Porzuciłem tą postawę wprawdzie z przyczyn zawodowych, ale to był imperatyw, z którym się nie pogodziłem. Ze ludzie chcą mieć wiedzę już tu i teraz, na tacy, najlepiej w postaci zwięzłego komunikatu, bowiem nie potrafią jej znaleźć. Bardzo celnie opisał to kiedyś Diadem, ale nie pamiętam w jakim temacie :P. W każdym razie, łatwy dostęp do wiedzy nigdy nie był, że się tak wyrażę w moim klimacie. Zawsze lubiłem "ściany tekstu", bo lubię książki trudne, z przypisami, takie nie bardzo, o ironio, do czytania. Takie które czyta się powoli.

Ot, timeline, wszystke arty na głównej stronie portalu, to istotnie ściany tekstu. Ale kto z nas się nie jarał Timeline? Kto z nas nie czekał na kontynuację i opis kolejnych lat?
No cóż, ja też przespałem, nie ma co ukrywać.
Chociaż jakieś próby czyniłem, czy na YT czy też na FB, ale nie okazały się one sukcesem.
A dziś, tak jak piszesz, szybkie, krótkie info i koniec, mało kto na więcej ma ochotę (czy może i czas również)...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”