@Salvin-mnie osobiście przerażają te historie jak ktoś załatwia np Nemezisa z RE3 samym nożem, mnie by na taki wyczyn nerwów nie starczyło
[Pomoc] Problem z przejściem gry
- kal3jdoskop
No, koniec końców nie wyszedłem tak źle na powtórzeniu tego rozdziału, bo udało mi się oszczędzić masę amunicji na samym początku-kiedy wchodzi się do tego małego obozu, wystarczało wejść po jednej drabince i ciachać nożem każdego kto próbował wejść, żyć nie umierać
A propos tego co napisał Recoil-nie wiem czy o to chodzi, ale wydaje mi się że problem może dotyczyć tej "kolczastej" odmiany regeneratora (Iron Maiden?), bo ta ma zazwyczaj aż 5 pasożytów, z czego jeden siedzi na plecach, przez co nie obejdzie się bez odstrzelenia nogi. A tak normalnie na "termowizji" to faktycznie, każdy pasożyt powinien zginąć od jednego celnego strzału.
@Salvin-mnie osobiście przerażają te historie jak ktoś załatwia np Nemezisa z RE3 samym nożem, mnie by na taki wyczyn nerwów nie starczyło
A to dlatego ja ciachałem Regeneratory nożem, bo musiałem
. Jak pierwszy raz grałem w RE4 to jak kompletnie nic o tej grze nie wiedziałem, również nie miałem pojęcia, że jest ta luneta na podczerwień, po prostu ominąłem to pomieszczenie. Po zmianie karty wyszedłem stamtąd. Co prawda jest wzmianka o lunecie w jednej z notatek Luisa, ale jakoś zapomniałem o tym. Przy pierwszym podejściu jak wiadomo na nadmiar amunicji nie możemy liczyć, a widząc ile trzeba ołowiu wpakować z konwencjonalnej broni w Regeneratora wolałem go kroić nożem
. Do tej pory jest tylko jeden boss, którego nie wiem jak pokonać nożem, to Mendez bez nóg, jakaś masakra
. Verdugo przechodzę nożem no damage, bez sposobu z drzwiami, a szefa wieśniaków jakoś nie mogę.
Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
http://www.youtube.com/watch?v=gDh32vIbF7Y
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Nie, wszystko nosisz przy sobie, nie ma żadnych skrzynek jak to było w poprzednich częściach.
---->www.pajacyk.pl<----
Te przejście to jest albo na easy, albo na normal. Na professional Leon nie może mieć kamizelki. Ale sposób jest ok.Finka pisze:Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
W wersji NTSC Leon może kupić kamizelkę na pro. Myślę jednak, że to była wersja PAL ale tutaj nie chodzi o poziom, jest pokazany jeden ze sposobów pokonania Mendeza nożem.mentos pisze:Te przejście to jest albo na easy, albo na normal. Na professional Leon nie może mieć kamizelki. Ale sposób jest ok.Finka pisze:Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Widziałem na JuTUBE jak koleszka bije Verdugo nożem sposobem "slow open door" http://www.youtube.com/watch?v=-_p-BGfA ... re=related filmik robi wrażenie. Może kiedyś zachce mi sie kozaczenia w RE
One man forced to seek REVENGE
Jak pokonac przerosnieta kijanke xD ? (Del Long)
Witam
Powiedzcie mi jaka wy mieliscie technike na tego stwora bo ja sie trudze i trudze i ciagle nie moge go pokonać tymi harpunami ;/
Powiedzcie mi jaka wy mieliscie technike na tego stwora bo ja sie trudze i trudze i ciagle nie moge go pokonać tymi harpunami ;/
Mam kilka uwag:
1) nie zakładaj do każdego swojego pytania nowego tematu, jest jeden główny temat w którym zadaje się pytania.
2) on nazywa się Del Lago
(naprawdę masz 21 lat
)
A odpowiedź na pytanie brzmi: rzucaj w niego tymi włóczniami i po którymś razie padnie, INNEGO SPOSOBU NIE MA
1) nie zakładaj do każdego swojego pytania nowego tematu, jest jeden główny temat w którym zadaje się pytania.
2) on nazywa się Del Lago
(naprawdę masz 21 lat
A odpowiedź na pytanie brzmi: rzucaj w niego tymi włóczniami i po którymś razie padnie, INNEGO SPOSOBU NIE MA
Ostatnio zmieniony ndz 27 cze, 2010 przez Slayer, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Tu fragment solucji autorstwa Singleplayera:
.
Recoil: Poniższe 3 posty były albo parafrazą, albo pozbawione sensu, albo w ogóle nie na temat. Usunąłem. I proszę trzymać się tematu, który nie brzmi "ogólne ględzenie o wszystkim w RE4"
Możesz też obejrzeć jakiś gameplay na YTSingleplayer pisze:DEL LAGO- TAKTYKA WALKI
Walczysz z wielką, holującą cię rybą. Twoją bronią są niekończące się harpuny. Bardzo ważna sprawa- łódką nadal można sterować. Walka jest bardzo prosta- omijaj śmieci na wodzie i pakuj harpuny w cielsko potwora. Jeśli Lago zniknie pod wodą- odpływaj na bok. Jeśli wypadniesz z łódki- płyń do niej z powrotem. Czasem Leon zatrzymuje sie i trzyma harpun w dłoni. Wtedy odwracaj się tam, gdzie pokazuje strzałka i rzucaj. Po walce jest jeszcze QTE i animacja. Chapter End.
Recoil: Poniższe 3 posty były albo parafrazą, albo pozbawione sensu, albo w ogóle nie na temat. Usunąłem. I proszę trzymać się tematu, który nie brzmi "ogólne ględzenie o wszystkim w RE4"
Ostatnio zmieniony wt 29 cze, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie do tych co przeszli lub przechodzą grę w trybie professional.
Otóż mam taki problem że za nic nie mogę uciec przed pierwszym głazem. Naciskam tak szybko enter że po kilku razach muszę brać sobie przerwę. W końcu wycwaniłem się tak że podłączyłem sobie drugą klawiaturę i niby trochę lepiej jest (raz udało mi się dobiec do momentu gdzie trzeba oba shift'y wcisnąć, ale nie zdążyłem
).
Nie wiem , może podłącze jeszcze trzecią klawiaturę i poproszę drugą osobę do pomocy
lub może lepiej będzie grając padem uciec przed tym głazem...
Wiadomo że to professional łatwo nie będzie, ale że aż tak? Miał ktoś jeszcze z tym taki problem?
Otóż mam taki problem że za nic nie mogę uciec przed pierwszym głazem. Naciskam tak szybko enter że po kilku razach muszę brać sobie przerwę. W końcu wycwaniłem się tak że podłączyłem sobie drugą klawiaturę i niby trochę lepiej jest (raz udało mi się dobiec do momentu gdzie trzeba oba shift'y wcisnąć, ale nie zdążyłem
Nie wiem , może podłącze jeszcze trzecią klawiaturę i poproszę drugą osobę do pomocy
Wiadomo że to professional łatwo nie będzie, ale że aż tak? Miał ktoś jeszcze z tym taki problem?
- Barry Norris
Niestety - na QTE nie ma innej rady, jak próbować do skutku, aż się uda. 
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
Na pewno nie jedna osobammxx pisze:Miał ktoś jeszcze z tym taki problem?
Może naciskaj enter z mniejszą trochę częstością ale za to regularniej? To może spowodować, że Leon będzie biegł szybciej i zyskasz ułamek sekundy na reakcję aby nacisnąć dwa klawisze naraz.
Spróbuj też tego rozwiązania z padem.
- DoubleFace
Ja nie wiem, jak co poniektórzy mają z tym głazem problem na klawiaturze
Kwestia odpowiedniego i przede wszystkim wygodnego ustawienia klawiszy i idzie jak z płatka. Nawet chyba nie ma różnicy czy to normal czy professional. W każdym razie ja nie odczułem żadnej. Znacznie bardziej irytujące QTE jest w RE5.