[Pomoc] Problem z przejściem gry

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

No, koniec końców nie wyszedłem tak źle na powtórzeniu tego rozdziału, bo udało mi się oszczędzić masę amunicji na samym początku-kiedy wchodzi się do tego małego obozu, wystarczało wejść po jednej drabince i ciachać nożem każdego kto próbował wejść, żyć nie umierać :) A propos tego co napisał Recoil-nie wiem czy o to chodzi, ale wydaje mi się że problem może dotyczyć tej "kolczastej" odmiany regeneratora (Iron Maiden?), bo ta ma zazwyczaj aż 5 pasożytów, z czego jeden siedzi na plecach, przez co nie obejdzie się bez odstrzelenia nogi. A tak normalnie na "termowizji" to faktycznie, każdy pasożyt powinien zginąć od jednego celnego strzału.

@Salvin-mnie osobiście przerażają te historie jak ktoś załatwia np Nemezisa z RE3 samym nożem, mnie by na taki wyczyn nerwów nie starczyło ;)
Salvin

Post autor: Salvin »

A to dlatego ja ciachałem Regeneratory nożem, bo musiałem :rad13: . Jak pierwszy raz grałem w RE4 to jak kompletnie nic o tej grze nie wiedziałem, również nie miałem pojęcia, że jest ta luneta na podczerwień, po prostu ominąłem to pomieszczenie. Po zmianie karty wyszedłem stamtąd. Co prawda jest wzmianka o lunecie w jednej z notatek Luisa, ale jakoś zapomniałem o tym. Przy pierwszym podejściu jak wiadomo na nadmiar amunicji nie możemy liczyć, a widząc ile trzeba ołowiu wpakować z konwencjonalnej broni w Regeneratora wolałem go kroić nożem :rad10: . Do tej pory jest tylko jeden boss, którego nie wiem jak pokonać nożem, to Mendez bez nóg, jakaś masakra :zmiesz9:. Verdugo przechodzę nożem no damage, bez sposobu z drzwiami, a szefa wieśniaków jakoś nie mogę.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
http://www.youtube.com/watch?v=gDh32vIbF7Y
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Salvin

Ja już widziałem ten filmik i tak robiłem. Do momentu jak się złamie to było ok, ale później łajdak nie chciał mi się tak zawieszać jak na filmiku, cały czas obrywałem. U mnie w praktyce to wyglądało zupełnie inaczej.
Quchikim

Pomoc

Post autor: Quchikim »

Mam pytanie, czy w RE4 da się przechowywać bronie gdzieś???
pinek

Post autor: pinek »

Nie, wszystko nosisz przy sobie, nie ma żadnych skrzynek jak to było w poprzednich częściach.
---->www.pajacyk.pl<----
Quchikim

Post autor: Quchikim »

Ciężko wtedy, bo muszę się jakieś broni pozbyć, żeby następną mieć...zresztą mi amunicji brakuje nawet, przy oszczędzaniu....w 5 części dobrze pomyśleli z tym przechowywaniem,.
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Finka pisze:Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
Te przejście to jest albo na easy, albo na normal. Na professional Leon nie może mieć kamizelki. Ale sposób jest ok.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

mentos pisze:
Finka pisze:Tutaj jest film naszego kolegi El Gigante, polecam
Te przejście to jest albo na easy, albo na normal. Na professional Leon nie może mieć kamizelki. Ale sposób jest ok.
W wersji NTSC Leon może kupić kamizelkę na pro. Myślę jednak, że to była wersja PAL ale tutaj nie chodzi o poziom, jest pokazany jeden ze sposobów pokonania Mendeza nożem.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Quchikim pisze:Ciężko wtedy, bo muszę się jakieś broni pozbyć, żeby następną mieć
A jak wygląda Twoja walizka? Czego chcesz się pozbyć?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Widziałem na JuTUBE jak koleszka bije Verdugo nożem sposobem "slow open door" http://www.youtube.com/watch?v=-_p-BGfA ... re=related filmik robi wrażenie. Może kiedyś zachce mi sie kozaczenia w RE
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Serenity

Jak pokonac przerosnieta kijanke xD ? (Del Long)

Post autor: Serenity »

Witam
Powiedzcie mi jaka wy mieliscie technike na tego stwora bo ja sie trudze i trudze i ciagle nie moge go pokonać tymi harpunami ;/
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Mam kilka uwag:
1) nie zakładaj do każdego swojego pytania nowego tematu, jest jeden główny temat w którym zadaje się pytania.
2) on nazywa się Del Lago :rad12:
(naprawdę masz 21 lat :szok2: )

A odpowiedź na pytanie brzmi: rzucaj w niego tymi włóczniami i po którymś razie padnie, INNEGO SPOSOBU NIE MA
Ostatnio zmieniony ndz 27 cze, 2010 przez Slayer, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Tu fragment solucji autorstwa Singleplayera:
Singleplayer pisze:DEL LAGO- TAKTYKA WALKI
Walczysz z wielką, holującą cię rybą. Twoją bronią są niekończące się harpuny. Bardzo ważna sprawa- łódką nadal można sterować. Walka jest bardzo prosta- omijaj śmieci na wodzie i pakuj harpuny w cielsko potwora. Jeśli Lago zniknie pod wodą- odpływaj na bok. Jeśli wypadniesz z łódki- płyń do niej z powrotem. Czasem Leon zatrzymuje sie i trzyma harpun w dłoni. Wtedy odwracaj się tam, gdzie pokazuje strzałka i rzucaj. Po walce jest jeszcze QTE i animacja. Chapter End.
Możesz też obejrzeć jakiś gameplay na YT ;).

Recoil: Poniższe 3 posty były albo parafrazą, albo pozbawione sensu, albo w ogóle nie na temat. Usunąłem. I proszę trzymać się tematu, który nie brzmi "ogólne ględzenie o wszystkim w RE4"
Ostatnio zmieniony wt 29 cze, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
mmxx

Post autor: mmxx »

Mam pytanie do tych co przeszli lub przechodzą grę w trybie professional.
Otóż mam taki problem że za nic nie mogę uciec przed pierwszym głazem. Naciskam tak szybko enter że po kilku razach muszę brać sobie przerwę. W końcu wycwaniłem się tak że podłączyłem sobie drugą klawiaturę i niby trochę lepiej jest (raz udało mi się dobiec do momentu gdzie trzeba oba shift'y wcisnąć, ale nie zdążyłem :zmiesz2: ).
Nie wiem , może podłącze jeszcze trzecią klawiaturę i poproszę drugą osobę do pomocy :rad2: lub może lepiej będzie grając padem uciec przed tym głazem...
Wiadomo że to professional łatwo nie będzie, ale że aż tak? Miał ktoś jeszcze z tym taki problem?
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

Niestety - na QTE nie ma innej rady, jak próbować do skutku, aż się uda. :rad10:
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

mmxx pisze:Miał ktoś jeszcze z tym taki problem?
Na pewno nie jedna osoba ;). I chociaż szczerze mówiąc, na forum o RE 4 powiedzieliśmy chyba wszystko co się dało nadal nie wiem czy ważniejsze w tym QTE jest wciskać "na pałę" jak najwięcej razy czy może wciskać po prostu rytmicznie.

Może naciskaj enter z mniejszą trochę częstością ale za to regularniej? To może spowodować, że Leon będzie biegł szybciej i zyskasz ułamek sekundy na reakcję aby nacisnąć dwa klawisze naraz.

Spróbuj też tego rozwiązania z padem.
Awatar użytkownika
DoubleFace

Post autor: DoubleFace »

Męczyłem się dobrą godzinę z tym, zginąłem z 200 razy. Pożyczyłem od kolegi pada z funkcją turbo- problem rozwiązany.
Salvin

Ja nie wiem, jak co poniektórzy mają z tym głazem problem na klawiaturze :rad10: Kwestia odpowiedniego i przede wszystkim wygodnego ustawienia klawiszy i idzie jak z płatka. Nawet chyba nie ma różnicy czy to normal czy professional. W każdym razie ja nie odczułem żadnej. Znacznie bardziej irytujące QTE jest w RE5.
mmxx

Post autor: mmxx »

W końcu udało się :rad1: . Użyłem tego drugiego enter'a na numerycznej (może ten główny enter jest już trochę zajechany i nie zawsze reaguje :rad2: ). Co prawda od razu nie udało mi się przejść, ale tym razem miałem więcej sytuacji że dobiegłem do momentu gdzie trzeba odskoczyć na bok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”