Marvin Branagh

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)
Awatar użytkownika
Remix

Marvin Branagh

Post autor: Remix »

Witam postanowiłem założyć temat o Marvinie Branagh . Jego samego poznajemy w RE2 , a to jak się tam znalazł w RE Outbreak file 2 . Jest nieco interesującą osobą gdyż w RE Outbreak widzimy jak zostaje ranny i że zaczołgał się do biura , w RE2 sami go zabijamy :smiech3: gdyż stał się zombie a w RE3 leży trupem . Dziwne że Capcom wziął taką poboczną postać do 3 części . Piszcie co o tym sądzicie :rad12:
Awatar użytkownika
Master Miller

Post autor: Master Miller »

Jest to równie dziwne, że go wzięli do 3 części jak dziwne jest to, że w 4 sterujemy Leonem. Capcom po prostu lubi powracać do starych "znajomych".
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

A to Marvin nie leży w biurze dlatego, że akcja RE3 rozgrywa się dzień przed RE2? Gość trzyma w ręku raport, którego nie miał, gdy wpadaliśmy z wizytą w drugiej części, tak więc domyślam się, że w trójeczce widzimy go jeszcze żywego, ale po prostu nieprzytomnego... Dopiero później, jako Leon/Claire spotykamy rzeczonego jegomościa, ale wiadomo, jak to spotkanie się kończy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Remix

Nie , nie to było tak że najpierw jego historia zaczyna się w RE O file 2 , widzimy jak walczy z zombie i woła pomoc i wgl potem gdy przyjeżdża wózek policyjny po niego jego partnerkę i ludzi z RE O to nie wsiadł gdyż był ugryziony . W RE2 Jeszcze żyje jednak potem zamienia się w zombie a potem my go zabijamy i RE3 leży trupem . Dziwi mnie również fakt że w RE2 nie było zabarykadowane drzwi deskami i były te pomniki co było trzeba przesuwać by zdobyć kamień a RE3 zniknęły a drzwi były zabarykadowane to tak wychodzi że Marvin to zrobił :szok2:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ile już postów o tym pisałem... :pff1: Sceny z komisariatu w RE3 rozgrywają się przed RE2. Dlatego też - jak słusznie pisze Bzduras - Marv w RE3 jest nieprzytomny. Tak jest oficjalnie. A to, że będąc śmiertelnie rannym włóczył się po komisariacie, że w RE2 komisariat nie jest zabarykadowany i drzwi nie są zabite dechami to czysty błąd (nie pierwszy i nie ostatni) ludzików z Capcomu, którzy (jak powszechnie wiadomo) w poważaniu mają fakty i robią rzeczy tak, jak im jest wygodnie a nie tak, jak powinny być zrobione.

Reasumując - podczas zwiedzania komisariatu w RE2, Jill już go opuściła, a komisariat jako taki "cofnął się w czasie" usuwając barykady, deski z drzwi, i sprzątając wszystko na przybycie Leona i Claire :p
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Remix

Ja sądzę że wydarzenia z RE2 są jednak przed tymi z RE3 bo jeśli już by leżał nie przytomny no to trochę byłoby to bezsensu i by był jakiś filmik ( tak sądzę ) że gadają czy coś tego typu . A poza tym zdziwiły mnie zwłoki pewnego bossa z RE2 w RE3 na końcu jak walczy się ze zmutowanym nemesisem który to karmi się tymi zwłokami co dziwne bo w RE2 scenariusz Claire B go rozsadziła na strzępy bazooką od Ady Wong . A jeszcze coś jak możliwe że wydarzenia z RE3 są przed RE2 jak była czystka? :rad11: To raczej Claire nie zdążyła by uciec z Leonem i Sherry z Raccoon City
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Remix pisze:A poza tym zdziwiły mnie zwłoki pewnego bossa z RE2 w RE3 na końcu jak walczy się ze zmutowanym nemesisem który to karmi się tymi zwłokami co dziwne bo w RE2 scenariusz Claire B go rozsadziła na strzępy bazooką od Ady Wong . A jeszcze coś jak możliwe że wydarzenia z RE3 są przed RE2 jak była czystka? To raczej Claire nie zdążyła by uciec z Leonem i Sherry z Raccoon City
Bo widzisz, RE3 to taka sprytna część, gdy akcja dzieje się i przed, i po RE2 ;) Do czasu, gdy Nemesis zatruwa naszą dzielną pannę Valentine gramy dzień przed drugą częścią, czyli 28 września. Po wydarzeniach pod katedrą Jill budzi się pierwszego października - a wtedy Leon i Claire już dawno byli poza miastem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Remix pisze:A jeszcze coś jak możliwe że wydarzenia z RE3 są przed RE2 jak była czystka? :rad11: To raczej Claire nie zdążyła by uciec z Leonem i Sherry z Raccoon City
Nie wszystkie wydarzenia z RE3 są przed RE2. Tylko do czasu zapadnięcia Jill w śpiączkę w kaplicy.
Ja sądzę że wydarzenia z RE2 są jednak przed tymi z RE3 bo jeśli już by leżał nie przytomny no to trochę byłoby to bezsensu i by był jakiś filmik ( tak sądzę ) że gadają czy coś tego typu .
Ty tak sądzisz. Capcom niekoniecznie. Czyli po staremu ;D Poza tym pamiętaj o jednej rzeczy: Tworząc RE2 Capcom nie miał przecież jeszcze planów odnoście RE3. Dopiero tworząc RE3 musiał dopasować się do fabuły RE2. I o ile fabularnie jakoś trzyma się to kupy, o tyle "wystrój wnętrz" został spartolony dokumentnie - w ogóle nie przejęli się tym co było wcześniej tylko zrobili tak, jak im to pasuje.

Poczytaj sobie Artykuł Diadema http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1177 . Wiele Ci to wyjaśni. Poza tym ciekawa na ten temat dyskusja toczyła się na RCS, ale nie wiem, czy mogę podać link :smiech3: TU
Remix pisze:A poza tym zdziwiły mnie zwłoki pewnego bossa z RE2 w RE3 na końcu jak walczy się ze zmutowanym nemesisem który to karmi się tymi zwłokami co dziwne bo w RE2 scenariusz Claire B go rozsadziła na strzępy bazooką od Ady Wong
Tyrantów było więcej. To wcale nie musi być ten z RE2.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Remix

Bardzo dziękuje za objaśnienie :rad1:

Bzdursky: nie ma sprawy, ale podziękować mogłeś przez PM...

[ Dodano: 21 Lut 2010 15:37 ]
No dobrze źle napisałem ale jednak może porozmawiajmy o samym Marvinie ?
Ostatnio zmieniony ndz 21 lut, 2010 przez Remix, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”