[Pomoc] Kilka pytań o dodatkowe tryby gry

Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Recoil,
Nareszcie ktoś jasno wszystko wytłumaczył ;)

by Deus Ex: Tymczasem proszę zakończyć ten wątek, niejasności są już chyba rozwiane i tylko w przypadku nowych i uzasadnionych wątpliwości co do trybu To-Fu - pytać dalej :)
Ostatnio zmieniony śr 24 lut, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 1 raz.
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Alex

Post autor: Alex »

Witam.
Wprawdzie tylko częściowo mam problemy z przejściem, ale myślę, że do tego tematu moje pytanie nadaje się idealnie. Mianowicie: Co trzeba konkretnie zrobić by odblokować Tofu? Wiem, że tu chodzi o przejście gry 6 razy: AB AB AB, ale chodzi mi o konkrety i detale. Także chciałbym się dowiedzieć, jak trzeba robić save'y - po każdej ukończonej grze robić w nowym slocie, czy wszystko robić na jednym (każdy scenariusz, bez HUNKa)? Chciałbym się dowiedzieć, bo przeszedłem właśnie grę 7 razy i Tofu nie było.
Pozdrawiam.

Deus Ex: Post przeniesiony z innego tematu.
Ostatnio zmieniony sob 06 mar, 2010 przez Alex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Postaraj się zaliczyć wszystkie scenariusze na rangę A, wtedy po zaliczeniu rozgrywki Hunk'iem powinieneś odblokować Tofu. Gdybyś jeszcze czegoś nie wiedział to pytaj śmiało. :smiech6:
Alex

Nemesis US pisze:Postaraj się zaliczyć wszystkie scenariusze na rangę A, wtedy po zaliczeniu rozgrywki Hunk'iem powinieneś odblokować Tofu. Gdybyś jeszcze czegoś nie wiedział to pytaj śmiało. :smiech6:
No właśnie chodzi o to, że ja w RE2 jestem mistrzem i wszystkie scenariusze przeszedłem z rangą A (HUNK również zaliczony na A). Dlatego pytam się tu na forum, bo wiem, że coś jednak jest nie tak ;)
Awatar użytkownika
Łasy

Alex,
Na nowym slocie savy rób, AB AB AB na ocenę A ( chyba że B wystarczy ) i powinien być, ot cała filozofia . :)
jestem mistrzem

Zarzuć screeny z czasem ^^
Alex

Łasy pisze:Alex, Na nowym slocie savy rób, AB AB AB na ocenę A ( chyba że B wystarczy ) i powinien być, ot cała filozofia . :)
No właśnie chciałbym znać zdanie kogoś, kto ten tryb zdobył, bo nie chciałbym znów na darmo przechodzić grę 6 razy (bo wtedy w sumie będzie z 14 razy :D). Sprawa wygląda tak - wkładam płytę CA, przechodzę grę, mam save'a LB. Wkładam płytę z Leonem, i wczytuję save'a. Kończę grę i odblokowuję CA, co zapisuję na nowym savie. Potem zaczynam grać LA, kończę grę, zapisuję CB, wkładam drugą płytę, kończę CB i zapisuję na nowym slocie LA. Troszeczkę masło maślane, ale dobrze myślę, że tak to działa?
Łasy pisze:Zarzuć screeny z czasem ^^
Nie ufasz mi ;) Screeny mogę zarzucić o ile nie zapomnę, nie wiem w sumie czy będę się zabierał za ponowne granie w RE2.
Awatar użytkownika
Łasy

Alex,
Masło maślane - cała ta motanina ze scenariuszami to masło maślane :D Ale myślisz dobrze - mi po przechodzeniu Twoim sposobem serek się odblokował ^^
Nie ufasz mi

Nie ufam nikomu ;)
Alex

Łasy pisze:Alex, Masło maślane - cała ta motanina ze scenariuszami to masło maślane :D Ale myślisz dobrze - mi po przechodzeniu Twoim sposobem serek się odblokował ^^
To dobrze :) Mam jednak nadzieję, że odezwie się ktoś w sprawie zapisywania save'ów, i jak ma wyglądać granie pod rząd AB AB AB. To mnie tylko gryzie.
Łasy pisze:Nie ufam nikomu ;)
Oto dowód na deser, żeby nie było że zmyślam ;) (To mój najlepszy czas xD)
Awatar użytkownika
Łasy

Alex,
Ulala ... nieźle nieźle ;) Pisałem o savach - staraj się robić każdy na innym miejscu .
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Miejsce zapisu nie ma znaczenia. Znaczenie ma kolejność.

PS. Natomiast nie czas świadczy o tym, czy jesteśmy dobrzy ;) No, przynajmniej nie tylko czas :p
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Alex

Łasy pisze:staraj się robić każdy na innym miejscu .
Recoil pisze:Miejsce zapisu nie ma znaczenia. Znaczenie ma kolejność.
No skoro tak, to wierzę na słowo - chyba wezmę się od nowa :) Tylko czy grając od nowa, będę mógł nadpisywać na już zapisane save'y i nie będzie to miało żadnego znaczenia?
Recoil pisze:PS. Natomiast nie czas świadczy o tym, czy jesteśmy dobrzy ;) No, przynajmniej nie tylko czas :p
Ale tylko Łasemu udowodniłem, że potrafię bezproblemowo A w jakimkolwiek rankingu zdobyć ;) No to tak przy okazji - co świadczy o tym, że jesteśmy dobrzy? :D
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Ja mam małe pytanie o Extreme Battle.
Wiem, że trzeba przejść oba scenariusze u Claire i Leona, ale nie jestem pewna, czy jeden raz, czy może więcej, zrobiłam to tak: Claire A, Leon B, Leon A, Claire B, ale nie pojawił się Extreme. Niedawno zaczęłam ponownie od scenariusza A u Leona, po czym Claire B, Claire A, niedługo będę zaczynać scenariusz B u Leona, nie jestem pewna, czy tym razem będzie. Co mam zrobić, żeby odblokować ten tryb? Jakby co, to mam wersję na Psx.
Awatar użytkownika
Łasy

AB AB . Na jakakolwiek ocenę, wersja Dualshock . np. LeonA ClaireB ClaireA LeonB .
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No skoro tak, to wierzę na słowo - chyba wezmę się od nowa :) Tylko czy grając od nowa, będę mógł nadpisywać na już zapisane save'y i nie będzie to miało żadnego znaczenia?
Będziesz mógł nadpisywać i nie będzie to miało znaczenia. Ważne jest, żeby wgrywać jak najaktualniejszy save, czyli ten, który "pamięta", że grę przeszedłeś już tyle, a tyle razy.
Alex pisze:Ale tylko Łasemu udowodniłem, że potrafię bezproblemowo A w jakimkolwiek rankingu zdobyć ;) No to tak przy okazji - co świadczy o tym, że jesteśmy dobrzy? :D
Nie neguję tego. Napisałem, że "nie tylko" czas. Chodzi też o ocenę, jakiej broni używasz, ile robisz saveów, ile razy obrywasz... Generalnie rzeczy, które niekoniecznie da się udowodnić ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Alex

Recoil pisze:Będziesz mógł nadpisywać i nie będzie to miało znaczenia. Ważne jest, żeby wgrywać jak najaktualniejszy save, czyli ten, który "pamięta", że grę przeszedłeś już tyle, a tyle razy.
Okey, czyli już dla mnie wszystko jasne.
Recoil pisze:Nie neguję tego. Napisałem, że "nie tylko" czas. Chodzi też o ocenę, jakiej broni używasz, ile robisz saveów, ile razy obrywasz... Generalnie rzeczy, które niekoniecznie da się udowodnić ;)
No skoro tak mówicie, to o ile będę miał możliwość, to zrobię screena z moich rankingów każdego scenariusza (bo może być tak, że będę miał wkrótce PSP i na niej będę grać). Bonusowych broni nie używam, robię jednego save'a lub czasami nie robię go w ogóle, mało obrywam bo wymijam potwory i nie walczę z nimi. Faktycznie, nie wszystko da się udowodnić, no ale dajcie spokój - RE2 po kilku razach nawet na Normalu staje się dość łatwy, zwłaszcza, jak się pamięta zagadki, lokacje, i inne bajery ;)
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Angela pisze:Co mam zrobić, żeby odblokować ten tryb? Jakby co, to mam wersję na Psx.
Identyczny mam problem.Łasy wyjaśnij sprawę,wersje Dual Shock musisz mieć bo ona została również o ten tryb wzbogacona.Tyle że ciężko ją zdobyć...
Alex pisze:RE2 po kilku razach nawet na Normalu staje się dość łatwy
Zgadzam się,zresztą jak każde RE ;).

Jak chodzi o to Tofu to bardzo ważne jest żeby save z Claire A nie nadpisać na Leon A.Bo to są tak jakby dwie różne gry i to musi być na oddzielnych miejscach,ale zapewne to wiesz.A może masz jakiś błąd czy coś bo trochę nie możliwe żebyś nie miał tego jak wszystko co potrzeba zrobiłeś.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Łasy

Arku, chodzi o to że mam wyjaśnić odblokowywanie EXBattle w RE2:DS ? Jeżeli tak, to jedziemy ;)

Zacznijmy od któregokolwiek dysku ( nie ma to znaczenia w odblokowywaniu ) i jak wcześniej pisałem przechodźmy wg. kolejności LeonA-ClaireB-ClaireA-LeonB ALBO ClaireA-LeonB-LeonA-ClaireB :) Po przejściu 4 scenariuszy wyżej wymienionym sposobem ( dowolnym ale dualshock ver. oczywiście ) pokaże Ci się tło z zombiakami i napis "You can play another scenario if you make a new save data" robisz save, który do załadowania jest w trybie Arrange .

Tak powinno to wyglądać po odblokowaniu

|
V

[[Load game - arrange data - ??? EX Battle 1 .]]

I to by było na tyle, jeżeli dalej nie ma to chyba nie macie RE2:DS, a bez niej nie ma ExBattle ^^ ( chyba że na gc )

@EDIT

Pozdrawiam, Łasy*

*i myślę, że chyba wszystko zostało Wam objaśnione ^^ Ewentualnie możecie tu pisać jeżeli moderatorzy tego nie zamkną :p

@EDIT2 Tak Arku, mam wersję DualShock, bo w sumie bez niej bym w EXbattle nie grał ;)
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 2 razy.
Alex

Łasy pisze:jeżeli dalej nie ma to chyba nie macie RE2:DS, a bez niej nie ma ExBattle ^^ ( chyba że na gc )
O ile oczywiście dobrze zrozumiałem - Czy przypadkiem to na N64 nie ma Extreme Battle? Bo wszystkie wersje gry - prócz zwykłej na PS1 i właśnie N64 - są zaopatrzone w Ex. Battle. I'm confused now :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Na GCN na 100% jest ten tryb ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Czy na zwykłej wersji RE2 jest ten tryb, czy raczej go brak? Ale chyba się domyślam, że go nie będzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”