Nareszcie ktoś jasno wszystko wytłumaczył
by Deus Ex: Tymczasem proszę zakończyć ten wątek, niejasności są już chyba rozwiane i tylko w przypadku nowych i uzasadnionych wątpliwości co do trybu To-Fu - pytać dalej
No właśnie chodzi o to, że ja w RE2 jestem mistrzem i wszystkie scenariusze przeszedłem z rangą A (HUNK również zaliczony na A). Dlatego pytam się tu na forum, bo wiem, że coś jednak jest nie takNemesis US pisze:Postaraj się zaliczyć wszystkie scenariusze na rangę A, wtedy po zaliczeniu rozgrywki Hunk'iem powinieneś odblokować Tofu. Gdybyś jeszcze czegoś nie wiedział to pytaj śmiało.
No właśnie chciałbym znać zdanie kogoś, kto ten tryb zdobył, bo nie chciałbym znów na darmo przechodzić grę 6 razy (bo wtedy w sumie będzie z 14 razyŁasy pisze:Alex, Na nowym slocie savy rób, AB AB AB na ocenę A ( chyba że B wystarczy ) i powinien być, ot cała filozofia .
Nie ufasz miŁasy pisze:Zarzuć screeny z czasem ^^
To dobrzeŁasy pisze:Alex, Masło maślane - cała ta motanina ze scenariuszami to masło maślaneAle myślisz dobrze - mi po przechodzeniu Twoim sposobem serek się odblokował ^^
Oto dowód na deser, żeby nie było że zmyślamŁasy pisze:Nie ufam nikomu
Łasy pisze:staraj się robić każdy na innym miejscu .
No skoro tak, to wierzę na słowo - chyba wezmę się od nowaRecoil pisze:Miejsce zapisu nie ma znaczenia. Znaczenie ma kolejność.
Ale tylko Łasemu udowodniłem, że potrafię bezproblemowo A w jakimkolwiek rankingu zdobyćRecoil pisze:PS. Natomiast nie czas świadczy o tym, czy jesteśmy dobrzyNo, przynajmniej nie tylko czas
Będziesz mógł nadpisywać i nie będzie to miało znaczenia. Ważne jest, żeby wgrywać jak najaktualniejszy save, czyli ten, który "pamięta", że grę przeszedłeś już tyle, a tyle razy.No skoro tak, to wierzę na słowo - chyba wezmę się od nowaTylko czy grając od nowa, będę mógł nadpisywać na już zapisane save'y i nie będzie to miało żadnego znaczenia?
Nie neguję tego. Napisałem, że "nie tylko" czas. Chodzi też o ocenę, jakiej broni używasz, ile robisz saveów, ile razy obrywasz... Generalnie rzeczy, które niekoniecznie da się udowodnićAlex pisze:Ale tylko Łasemu udowodniłem, że potrafię bezproblemowo A w jakimkolwiek rankingu zdobyćNo to tak przy okazji - co świadczy o tym, że jesteśmy dobrzy?
Okey, czyli już dla mnie wszystko jasne.Recoil pisze:Będziesz mógł nadpisywać i nie będzie to miało znaczenia. Ważne jest, żeby wgrywać jak najaktualniejszy save, czyli ten, który "pamięta", że grę przeszedłeś już tyle, a tyle razy.
No skoro tak mówicie, to o ile będę miał możliwość, to zrobię screena z moich rankingów każdego scenariusza (bo może być tak, że będę miał wkrótce PSP i na niej będę grać). Bonusowych broni nie używam, robię jednego save'a lub czasami nie robię go w ogóle, mało obrywam bo wymijam potwory i nie walczę z nimi. Faktycznie, nie wszystko da się udowodnić, no ale dajcie spokój - RE2 po kilku razach nawet na Normalu staje się dość łatwy, zwłaszcza, jak się pamięta zagadki, lokacje, i inne bajeryRecoil pisze:Nie neguję tego. Napisałem, że "nie tylko" czas. Chodzi też o ocenę, jakiej broni używasz, ile robisz saveów, ile razy obrywasz... Generalnie rzeczy, które niekoniecznie da się udowodnić
Identyczny mam problem.Łasy wyjaśnij sprawę,wersje Dual Shock musisz mieć bo ona została również o ten tryb wzbogacona.Tyle że ciężko ją zdobyć...Angela pisze:Co mam zrobić, żeby odblokować ten tryb? Jakby co, to mam wersję na Psx.
Zgadzam się,zresztą jak każde REAlex pisze:RE2 po kilku razach nawet na Normalu staje się dość łatwy
O ile oczywiście dobrze zrozumiałem - Czy przypadkiem to na N64 nie ma Extreme Battle? Bo wszystkie wersje gry - prócz zwykłej na PS1 i właśnie N64 - są zaopatrzone w Ex. Battle. I'm confused nowŁasy pisze:jeżeli dalej nie ma to chyba nie macie RE2:DS, a bez niej nie ma ExBattle ^^ ( chyba że na gc )