Moje typy:
1) Nicholai Ginovnef (RE3)- gość który po odpowiednim poprowadzeniu mógłby być łotrem na miarę Weskera, tymczasem widać go tylko w RE3 i przelotnie w którymś outbreaku o ile dobrze pamiętam. Wystarczy sobie pomyśleć historię, w której zdaje się, zwykły najemnik/zwiadowca pnie się po szczeblach kariery w górę a po wydarzeniach w RE5 udaje mu się przejąć schedę po albercie, tyle że najlepiej bez tych matrixowych gadżetów, jak czarne okulary, płaszcze i super szybkość...po prostu przydałby mu się nowy, własny styl w byciu czarnym charakterem
2) Alyssa Ashcroft/Kevin Ryman ( Outbreak, O File 2) - w przypadku zarówno dziennikarki jak i eks gliniarza r.p.d. istnieje sporo możliwości rozwoju charakterów postaci oraz ich pogłębienie, przy odpowiednich zabiegach byliby ciekawymi materiałami na protagonistów w serii, w końcu incydent w raccoon city jest zarówno datą do zapamiętania tak samo jak dla fanów serii co i w samym uniwersum gry.
3) Lisa Trevor (Remake) - to dość nietypowy wybór, w końcu mówimy o postaci zamienionej w niemal niezniszczalne monstrum, ale fajnie było by spojrzeć wstecz i móc samemu poznać wydarzenia której jej się przytrafiły, wątek fabularny w remaku z nią związany jest naprawdę spoko - domek w lesie, podziemna kryjówka, pamiętniki napisane w specyficzny sposób, przywołujący na myśl osobę, która została skrzywdzona nie tylko fizycznie ale i psychicznie itp itd. Lisa wcale nie musi być postacią grywalną jakiejś gry ale zdecydowanie miło było by poznać jej losy nieco przed jak i w trakcie eksperymentów dla niej.
To są moje typy, jakie Wy drodzy forumowicze macie zdanie?
PS celowo nie dałem ankiety ponieważ bohaterów jest naprawdę sporo a i tak na bank kogoś bym pominął