Resident hardcore-czyli wyciskanie ostatnich soków z gry

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

ja gram najczęciej na easy ( z tąd pewnie moje kulawe umiejętności :smiech6: )
lubię poprostu wczuć się w klimat bez jakhś nerwowych kików, od czasu do czasu odpalam
poziom normal albo hard tak z ciekawości, ale sporadycznie, niestety np przy ostatniej próbie przejścia RE4 na normalu spasowałem- nie dałem rady za mało amunicji no i zdeka się wkurzałem ( a tego nie lubię :rad6: )
Awatar użytkownika
tropheus

Post autor: tropheus »

ja tez gram przewaznie na easy. kilka razy zdazylo mi sie nawet przejsc pol re3 na hard(niesamowite jaki jestem zdolny). pewnie re przechodzilbym tylko na hardzie gdyby nie brak czasu na granie(pierwsza klasa liceum, a ja juz musze sie do matury przygotowywac :P, a bede zdawal z fizy, matmy(chyba jestem idiota ale coz :P :P :P),polaka i anglika, wiec trzeba sie uczyc sytematycznie teraz, a ie potem siedziec caly tydzien w ksiazkach)(sory za offtopa).
Ostatnio zmieniony pt 27 kwie, 2007 przez tropheus, łącznie zmieniany 1 raz.
Gimme fuel
Gimme fire
Gimme that which I desire
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

Ja zawsze na normal, ale nah ardzie już rzadko sie uda przejśc, na PS2 np. Residenta 4 nie przeszedłem (hard), skończyłem na walce z Krauserem :)
nemesisdestro

taki trudny?! do licha pamiętam jak mi dał popalić gdy grałem pierwszy raz.....brrr!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

hehe no z początku wydawało się trudno ale później ;) wystarczy dorze używać na Ganadosów noża a ammo zaoszczędzi się nieco ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

cóż panowie ,jeśli normal i easy to już raczej nie hardcore....
STARSSss.......
nemesisdestro

Wesker - Dark Life pisze:hehe no z początku wydawało się trudno ale później ;) wystarczy dorze używać na Ganadosów noża a ammo zaoszczędzi się nieco ;)
qurcze a ten znowu o tych nożach, dobra stary, wiemy że wszystkich ( zwłaszcza bossów- hello Salazar :smiech3: ) sztyletujesz ale nie wprowadzaj ludzi w kompleksy :smiech1:, teraz musisz zdobyć następny poziom wtajemniczenia i załatwić wszystkich wrogów samymi kickami :rad6: albo rzucając jajkami (kurzymi ofkoz :smiech2: ) good luck, aha nagraj to i póść w youtube R E S P E C T A stary
Awatar użytkownika
Tyrantx

jeśli chodzi harcore czyli bez save i first aid to najgorszy jest Re:CV ,jest cholernie długi i w niektórych momentach wręcz trzeba mieć stalowe nerwy ,np Alexia złapie konkretnie i dead (jakieś 3 h idą w piach),o RE4 nie mówię bo to nie jest klasyczny re ,przejście go bez save..heh, któś się odważył?
STARSSss.......
Linki

Post autor: Linki »

Tyrantx pisze:jeśli chodzi harcore czyli bez save i first aid to najgorszy jest Re:CV ,jest cholernie długi i w niektórych momentach wręcz trzeba mieć stalowe nerwy ,np Alexia złapie konkretnie i dead (jakieś 3 h idą w piach),o RE4 nie mówię bo to nie jest klasyczny re ,przejście go bez save..heh, któś się odważył?
Możesz zrobic sejva przy zmianie płytek - nie wlicza się on do punktacji i nawet jeśli go wykonasz (oczywiście nie sejvójąc nigdzie indziej) to będziesz miał zero sejwów na koniec gry :rad3:

EDIT:Btw co ta za problem przejść re 4 bez sejva ?

EDIT 2: czemu mam małe literki oO - by MiGoo: Bo zle zamknales znacznik pogrubionego tekstu :P
Ostatnio zmieniony pt 04 maja, 2007 przez Linki, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Tyrantx

hyh...,nie wiedziałem ,a tak się pociłem przy bosach,cóż a więc był total hardcore :pff1:
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

No utrudniłeś sobie, pamiętam jak ja zaliczałem na czas aby zdobyć Rocket'a zabrakło mi za pierwszym razem 3 min. :rad1:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Linki pisze:EDIT:Btw co ta za problem przejść re 4 bez sejva ?
sorki chodziło mi o przejście bez zgonu a nie bez save...
Wesker - Dark Life pisze:No utrudniłeś sobie, pamiętam jak ja zaliczałem na czas aby zdobyć Rocket'a zabrakło mi za pierwszym razem 3 min.
heh 3 minut powiadasz,no to u mnie już by był cios w konsolę :smiech6:
STARSSss.......
Linki

Post autor: Linki »

Tyrantx pisze:
Linki pisze:EDIT:Btw co ta za problem przejść re 4 bez sejva ?
sorki chodziło mi o przejście bez zgonu a nie bez save...
Bez zgonu to też nie jest problem....choć za to nic sie nie dostanie :P
Awatar użytkownika
Tyrantx

Linki pisze:Bez zgonu to też nie jest problem....choć za to nic sie nie dostanie
to podziwiam ,gdyż sama gra nawet na profesional nie sprawia mi trudu ale diabeł tkwi w scenkach qick-time(czy jakoś tak ,no wiesz wciskanie butonów takich jakie ci pokazuje),jeśli nie pomyliłeś się ani razu szczególnie przy walce na noże to gratuluję...
STARSSss.......
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Walka na noże jest dosyc prosta :)
Ale ten jechany Krauser :okulary3:
nemesisdestro

no czy walka na noże jest prosta....różnie bywa, czasem można to zrobić bez powtórzeń, a czasem......np zdarzyło mi się ostatnio że i tak zginąłem nawet po naciśnięciu dobrej kombinacji, tak sądzę albo za słabo nacisnąłem jeden z klawiszy :zmiesz8:, tak swoją drogą mam pytanie poziom hard odblokowuje się po przejściu gry na normalu? ( mam na myśli wersję na PS2 bo nie wiem czy tak samo jest z NGC)
Tyrantx pisze:sama gra nawet na profesional nie sprawia mi trudu
do licha stary, ja na normalu dałem sobiej spokój w 3-1 chapterze, widać nie jestem taki harcore boy RESPECTA
Ostatnio zmieniony pt 04 maja, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Nie no na normal nie jest wygórowany poziom trudności, na profesional można się pomęczyc, ale Krauser :P to już wiecie :P

Jest dużo trudniejszych gierek np. Metal Gear Solid 3 :) Albo Final Fantasy (podobno 300 godzin gry) :)
nemesisdestro

taaaa MGS3 świetny tytuł.........miejscami trudny, ale za to sytyyyy przez duże S
Ok ale nie zbaczajmy z tematu..... mnie w Residencie na normalu dobił fakt tracenie amunicji: oszczędzałem jak można grzejąc gonadosom po nogach, kickując ich lub waląc nożem gdy było trzeba, ale qrcze jak dotarłem do zamku to poprostu miałem tak mało ammo że nie wiedziałem co zrobić, a potem nie sejwonołem gry po walce z tym ślepym szponiastym gościem i zresetowałem grę w akcie zaćmienia umysłu :szok7: :szok7: :szok7: no i się wkurzyłem, spasowałem i przeszedłem jeszcze raz na easy :smiech5:
zastanawiam się tylko jak będę przechodził następnym razem :smiech6: rzeby se to i owo urozmaicić....uhahaha
RE_Fan

Post autor: RE_Fan »

Ja przechodzę grę najpierw na normalu. I tak było z re remake przeszedłem najpierw jill na normalu a teraz przechodze chrisem. hardcorowy tryb to ten invisble enemy czy jakoś.Będe musiał się z nim zmierzyć, jeśli starczy sił. :rad1:
Resident evil
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

jeśli chodzi harcore czyli bez save i first aid to najgorszy jest Re:CV ,jest cholernie długi i w niektórych momentach wręcz trzeba mieć stalowe nerwy ,np Alexia złapie konkretnie i dead (jakieś 3 h idą w piach),o RE4 nie mówię bo to nie jest klasyczny re ,przejście go bez save..heh, któś się odważył?
O RE:CV się jeszcze nie pokusiłem bez save ale RE4 tak i to nawet na PRO ale z karabinem bazukami i wogóle. I nie narzkajcie że RE4 jest trudną grą. Jak zaczynam grę to tylko na PRO. A Krauser to leszcz którego można zabić nożem i to jest nawet najlepszy sposób. Ciężej jest uniknąć ataków U3 w klatkach bo na PRO gdy Cię złapie to znika wtedy calusienkie życie(jak masz kamizelkę i pełen pasek zdrowia to też).

Co do grania to na początek Easy dla sprawdzenia lokacji, słuchania muzyki i takie tam. Potem już Normal aby odblokować Hard i jakieś bonusy. Ipotem jak najszybciej, jak najlepszy wynik. I na sam koniec gdy już znam grę to HARD i hardcore. :okulary2:

Lubię wykrzesać z gry wszystko co możliwe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”