Dziwne, zaskakujące....

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Don esteban

Post autor: Don esteban »

Ja grając Knife only w wagoniku nie wiem czemu ale nóż nabrał mocy (1 machnięcie i po głowie) ale później już zaczął ciąć normalnie
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Jam mam taką ciekawostkę otóż w miejscach gdzie są kury poczekaj kilka minut a zaczną znosić jajka choć do bólu a kura może znieść nawet złote jajko które odnawia całe życie i jest trochę warte u handlarza .
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

OK, a co dziwnego i zaskakującego jest w tym, że kury znoszą jajka? To żadna ciekawostka tylko standardowy element gry i gdybyś poświęcił chwilę na poczytanie forum wiedziałbyś, że to nic nadzwyczajnego, i nie pisałbyś tego tu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Dinool

Post autor: Dinool »

Na wstępie witam wszystkich.
Grałem HUNK'iem w wiosce. zostało mi 20 sekund do końca, a siedzę w stodole to pomyślałem, że granacik na ślepo rzucę. otwieram z kopa drzwi od stodoły (z granatem w dłoni)...
...jedyne co zdążyłem zobaczyć to piłę bella sister która odcięła mi głowę :rad1:
Biłem w takim szoku, że pad wypadł mi z rąk.
Przy okazji zastanawiam się dlaczego wykopanie drzwi jej nie odrzuciło? :rad6:
Let's split up.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Dinool pisze:...pomyślałem, że granacik na ślepo rzucę. otwieram z kopa drzwi od stodoły (z granatem w dłoni)...
...jedyne co zdążyłem zobaczyć to piłę bella sister która odcięła mi głowę :rad1:
Biłem w takim szoku, że pad wypadł mi z rąk.
To była nadprogramowa bella :pyt1: czy nie zabiłeś je wszystkie :pyt1:
Ostatnio zmieniony ndz 11 paź, 2009 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Dinool

Finka pisze:To była nadprogramowa bella :pyt1: czy nie zabiłeś je wszystkie :pyt1:
Zdziwiłem się wcześniej, że mi tylko jedna wpadła do stodoły (jakąś minutę wcześniej). Ta musiała się wtedy gdzieś zawieruszyć i oto przyszła albo...
... to była jej specjalna technika :P
Awatar użytkownika
Finka

Z siostrzyczkami trzeba bardzo uważać ;) kiedyś weszłam do stodoły a tam bella sisters stała odwrócona tyłem do drzwi, podeszłam i stanęłam tuż za nią....nie dała mi żadnych szans.... :D
Awatar użytkownika
Dinool

No cóż "ostra kobitka" :P
jak pierwszy raz zagrałem w Port i zobaczyłem tego ganados z torbą na głowie wściekle wymachującego (co on tam właściwie ma :pyt1: bo piła łańcuchowa to nie jest) osłupiałem ze zdziwienia.
Poprostu po mnie przeszedł :D
Ostatnio zmieniony ndz 11 paź, 2009 przez Dinool, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Dinool pisze:(co on tam właściwie ma bo piła łańcuchowa to nie jest)
To jest piła łańcuchowa, tyle że z dwoma ostrzami ;).

Co zaś się tyczy sióstr Bella - w grze jest błąd, który umożliwia odcięcie bohaterowi głowy przez zamknięte drzwi, trzeba uważać np w tej szopie z drabiną :).
Awatar użytkownika
Dinool

Czytając temat od początku zauważyłem to:
Deus Ex pisze:Co mnie jeszcze zdziwiło, dlaczego Ganados nie wdepną nigdy w sidła ale w swoje linki z dynamitami już włażą? Unoszą sie nad tą ziemią czy jak :rad11: ?
Barry Norris pisze:Są lżejsi od Leona i nawet od Ashley... Dlatego nie uruchamiają pułapek :smiech6:
Wygląda na to, że są lżejsi nawet od psa którego spotykamy na początku :D
Nie ma co, uczmy się od nich odchudzać. :rad6:

[ Dodano: 16 Paź 2009 22:01 ]
W wieży zamkowej na rusztowaniach zaszło mnie 2 mnichów (z obu stron rusztowania). Gdzieś tam wyżej chyba wybuch dynamit i Leon przykucnął. w tym momencie mnich przede mną rzuca kosą. Myślę sobie już po mnie, ale kosa przeleciała nad Leonem i zcięła głowę mnichowi za mną. :D
Awatar użytkownika
Kimiko

Post autor: Kimiko »

Hehe najlepsze jest to, kiedy odstrzeli się głowe ganadosom, to oni dalej chodzą - jeden to mnie gonił ciągle :D :D
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi
Awatar użytkownika
xXRayXx

Post autor: xXRayXx »

A widzieliście ten worek mniej, więcej pod koniec gry ?
Nikt nie wie co tam jest ale przypuszczam, że to był pies ( ten z początku gry ) :mrgreen:
Gdy usłyszysz dźwięk piły motorowej, masz 1 sekundę na ucieczkę :]
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

xXRayXx pisze:A widzieliście ten worek mniej, więcej pod koniec gry ?
Nikt nie wie co tam jest ale przypuszczam, że to był pies ( ten z początku gry ) :mrgreen:
To już stara bajka ;) jak na psa za szybko się ruszało i nie wydawało dźwięku jak pies. ;)
Awatar użytkownika
xXRayXx

Post autor: xXRayXx »

Hmmm... no to może zmutowany pies ?

Bzdursky: prosiłbym o trochę więcej treści w postach, mkay?

[ Dodano: 16 Lut 2010 19:55 ]
Gdy zostałem powiadomiony przez władze :smiech1: zrozumiałem, że napisze coś na temat, więc:

Mecenaries
Mapa: Wioska
Postać: Hunk

Strzelałem w głowy siostrzyczkom i gdy chciałem jednej skrecić kark ... a tu Zonk! Oberwały obie (były bardzo blisko siebie i skręciłem karki obydwóch sióstr) :okulary2:

Druga sytuacja:

Podczas grania w kampanię Leosia w zamku przy zagadce z mieczami (no nie wiem czy to można nazwać zagadką :smiech3:) wszedłem na góre, zacząłem eksterminacje a tu ... mnich zamiast mnie zaatakować poprostu gapił się na skrzynki :smiech3: . Odwrócił się na chwile w moją stronę, popatrzył chwilę na mnie i znowu wrócił do swojej rutynowej czynności (za taką zniewage zginął śmiercią tragiczną :axe: ).
Ostatnio zmieniony pn 15 lut, 2010 przez xXRayXx, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy usłyszysz dźwięk piły motorowej, masz 1 sekundę na ucieczkę :]
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

http://www.youtube.com/watch?v=sBkuxW5-Ouc - komuś się to wcześniej zdarzyło? Pierwszy raz widzę coś takiego...
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

W innym miejscu niż to na filimiku miałem nawet zrobionego screena jak Leon przebiega w wiosce na naszych oczach w SW :). To było bo przejściu ścieżką, która jest za stodołą tam gdzie w mercach jest drabina. Jak znajdę to wrzucę.
Widać jak Leon ucieka a ganados go gonią. Nawet zdążyłem strzelić w ich kierunku ;).
Awatar użytkownika
Finka

Ta "ucieczka" Leona jest cykliczna. Zawsze, kiedy zabijemy wszystkich (tak nam się przynajmniej wydaje ;) ) widzimy biegnącego Leona a za nim wieśniaków.
Nigdy mi się nie udało dogonić Leona - gra nie przewiduje spotkania Ady i Leona w wiosce ;)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Nie sądziłem, że to jakaś rewelacja. Wprawdzie nie zdarza się to ciągle ale dość często. Zwłaszcza jak ociągamy się Adą i szwendamy po wiosce. Najczęściej zdarzało mi się to jak łaziłem po dachach.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”