Ulubiona broń

Twoja ulubiona broń z RE3 to:

M92F (pistolet)
9
19%
Benelli M36 (shotgun)
6
13%
S&W M629C (magnum)
7
15%
HK-P Grenade Launcher
5
10%
STI EAGLE 6.0 (pistolet z lunetą)
1
2%
Western Custom M37 (shotgun)
5
10%
Mine Thrower
3
6%
M66 Rocket Launcher
1
2%
M4A 1 Assault Rifle
5
10%
Sigpro SP2009 (pistolet najemników)
1
2%
Gatling Gun
5
10%

Liczba głosów: 48

JillValentine

Ulubiona broń

Post autor: JillValentine »

Hej wszystkim :rad1: Piszcie tu jaka jest wasza ulubiona broń w grze,dlaczego ją lubicie lub jakie ma zalety/wady. :rad1:

Ja w grze najbardziej lubię magnum. Można je znaleźć w komisariacie policji prawdopodobnie na poziomie Easy a na Hard w elektrowni do której się zjeżdża windą. Lubię ją za to,że jest jest silna , zombie zabija jednym strzałem,huntery,psy i pająki też. Jednym małym minusikiem jest to,że strzelanie z niej nie jest szybkie. Jill z magnum to najlepsze co może być w grze :rad5:
Ostatnio zmieniony pn 29 paź, 2012 przez JillValentine, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
ClaireRedfield

Post autor: ClaireRedfield »

Zdecydowanie magnum ( nieźle się sprawdzała na zombiakach ) oraz luncher . Jedne z silniejszych broni w grze . :rad10:
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez ClaireRedfield, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Tu się nawet nie ma co zastanawiać - Mine Thrower i M4. Ten pierwszy za skuteczność i innowacyjność, ten drugi za to, że uwielbiam strzelać seriami/ogniem ciągłym do zombi i nemka (niezapomniana akcja Carlosa na stacji i pod Clock Tower xD)
REfan

Post autor: REfan »

Moje ulubione to:

STI Eagle 6.0... Uwielbiam ten pistolecik... Nie dość że niesamowicie szybkostrzelny to potrafi pokazać pazur rozwalić łeb przeciwnikowi jednym strzałem... A i jeszcze amunicja a mianowicie zwykłe Handgun ammo która w grze występuje w ilościach hurtowych...

M4A1 Assault Rifle... Świetna broń... Poza tym podoba Mi się sposób w jaki Jill / Carlos trzyma broń bo przestawieniu z AUTO na MANUAL...

Moje nie lubiane to:

Combat Knife ze względu na praktycznie 0-owe obrażenia...

Gatling Gun... Może i ma nie złego kopa ale strasznie długo się rozkręca...
Awatar użytkownika
Radom Wesker

Post autor: Radom Wesker »

Magnum - ze względu na skuteczność

Grenade launcher - ze względu na wszechstronność ( 4 rodzaje pocisków można dostosować do każdego przeciwnika )

M4A1 - za<cut>ie sprawdza się na większe grupy zombie a także psy, fajnie się nim bawi z nemkiem

Bzdursky: no i warnik też się dobrze sprawuje.
Ostatnio zmieniony wt 24 sie, 2010 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 2 razy.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...
Awatar użytkownika
be-was

Post autor: be-was »

M4 - załatwia szybko większość
magnum - załatwia szybko resztą (czyli całą "rodzinkę" hunterów)
Grenade launcher - na Nemka jak za bardzo fika...
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Strzelba - przyzwoite obrażenia, ładny rozrzut, siła stopująca i nie tak trudno o naboje jak w przypadku Magnuma.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Claire93

Post autor: Claire93 »

Moją ulubioną bronią jest shotgun, ponieważ zawsze zrobił spustoszenie wśród zombi ;)
Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Moją ulubioną bronią jest magnum ze względu na niesamowitą siłę rażenia, warto było tą broń oszczędzać na walkę z Nemesis w Clock Tower ;D.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Pod względem broni w RE3 jest bogato i mamy w czym wybierać, jak chodzi o ulubioną pukawkę :)

Zazwyczaj wybieram w każdej części shotguna. Ale tutaj mocno kopią przeciwników po tyłkach także magnum czy grenade launcher z różnymi wariatami nabojów.

Wybiorę Mine Thrower. Ciekawie prezentuje się eksplozja ciała zombiaka, gdy już przyczepi się do niego taki "dart" ;). No a po zdobyciu nieskończoności amunicji do tej broni, jeden nabój przebija jak bańki kilku przeciwników, samodzielnie namierzając cel i kierując się w jego stronę :)
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Rzeczywiście. Ale moim ulubieńcem jest zwykły pistolet (podobnie jak we wszystkich resach), niby to podstawa i jest mało przydatny na groźniejsze bestie, ale rzadko się z nim rozstawałem, bo mając go w rękach czułem się pewniej.

Ps. Mam tak od czasów Silent Hilla, tam amunicji do broni palnej nie było tak dużo i sporą część przeciwników trzeba było rozwalić bronią białą :rad10: .
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Krauser
Kontakt:

Post autor: Krauser »

Mi najbardziej przypadł do gustu zwykły karabinek, ten z początku gry. Po prostu od niego zaczyna się wymiatanie i jakoś tak się przywiązałem do tej giwery.
"If you be a legend, you must beat a legend"
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Zagraj na hard, też zaczniesz wymiatanie xD Ten karabinek całkiem dobrze sprawdza się w walce z Nemesisem, oczywiście, o ile stosujemy taktykę corner...
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
Awatar użytkownika
Krauser
Kontakt:

Post autor: Krauser »

Heh, no właśnie tym karabinkiem za pierwszym razem powaliłem to monstrum po serii strzałów w bebechy.
"If you be a legend, you must beat a legend"
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Kurde, ciężko coś wybrać. Po odblokowaniu wszystkiego najczęściej biegałem z shot-gunem i RL. Ulubiona broń? Hmm... Magnum i ten shotgun co wypada z Nemesisa. Shutgun dlatego bo ma fajne przeładowanie i siłę, a Magnum bo jak przywali to zabije od razu.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
(X)_CRAUSER_(X)

Post autor: (X)_CRAUSER_(X) »

Moje naj naj ulubieńsze pukawki to Ten pistolecik z lunetką co się go od nemka z części składa ( zapomniałem nazwy ) oraz nie zawodny combat knife bez nożyka bym nie pociągną no i oczywiście asasult rifle reszta do containera i tyle :smiech3:

Szakal: Interpunkcja nie boli, więc zacznij ją stosować.
Ostatnio zmieniony sob 20 lis, 2010 przez (X)_CRAUSER_(X), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Hehe ;) STI Eagle 6.0 jest bezkonkurencyjny - headshoty, ooo tak . Wahałem się pomiędzy Eaglem a M1887 (Western Custom), ale w ostateczności przeważyła ilość ammo do pistoletu i ww. headshoty ;) Szkoda tylko, że gra ma na tyle niski poziom trudności, iż można ją przejść z czymkolwiek, od noża po kupiony w mercach RL .
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Awatar użytkownika
daaaamin

Post autor: daaaamin »

A ja lubię... Berette! Tak, ten pistolet mamy od początku gry, a kiedy możemy do niego zrobić dozbrojone pociski to w ogóle wymiata ;)
Peace Through Power, Kids!
klon1

Post autor: klon1 »

Moja ulubiona broń magnum duża moc STI eagle 6.0 szybkostrzelna jak na pistolet western custom m37 zabójczy sposób przeadowania i to wszystko

Szakal: Stosuj interpunkcję, bo twoje posty są zbyt chaotyczne.
Ostatnio zmieniony pt 07 sty, 2011 przez klon1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Sonda by się zdała :rad12: Najbardziej zapadły mi w pamięć trzy gnaty: magnum, bo pewności i szybkość, Grenade launcher w gruncie rzeczy za to samo co Radom Wesker czyli wszechstronność i shotgun za to, że jest :rad10:

Diadem: Mówisz i masz ;)
Ostatnio zmieniony sob 08 sty, 2011 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”