Ocenzurowana wersja

Paco

Ocenzurowana wersja

Post autor: Paco »

Witam
Kupiłem sobie RE:remake ver. niemiecką (okładka niemiecka , jezyk w grze ang.)
Kiedy hunter ucina Crisowi głowe to głowa zostaje na miejscu krew tryska na boki ,a głowa
nie odpada czy w innych ver pal jest to samo. Chciałem kupic ver angielską ale nie wiem czy nie bedzie tego samego co w ver niem.(to samo mam w RE:0 też ver ang)
Ostatnio zmieniony wt 29 maja, 2007 przez Paco, łącznie zmieniany 1 raz.
Linki

Post autor: Linki »

Tak jest w wersji niemieckiej (wszechobecna cenzurka)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dodam tylko od siebie że RE4 wer. niemiecka jest okrojona chociażby z trybu Mercenaries :rad2:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Ja mam RE1:R i RE0 wersja PAL a język angielski (okładka, gra, instrukcja) i żadnej cenzury z ucinaniem głowy nie zauważyłem :rad11: najwidoczniej Niemcy nie lubią takich scen.
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Post autor: Niero »

Kolejny powód, dzięki któremu nienawidzę Niemców (kraju) i ich języka...
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

A ja polecam filmiki z RE Remake (beta) na MWRC w Multimediach - glowki ladnie sa odcinane ;)

http://www.mwrc.pl/Multimedia/Multimedi ... =RE1R#beta

PS. Od razu uprzedze pytania - w finalnej wersji jest identycznie :rad12:
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Paco

Post autor: Paco »

Dzięki za pomoc ,mam jeszcze jedno pytanko
Jestem ze Szczecina wiec sklepy sporowadzają gry głównie z niemiec.
Na moim RE0 który jest w całości po angielsku(okładka i instrukcja) ver player's choice na pudełku z tyłu jest napisane asssembled in germany
Czy to oznacza że gra jest przeznaczona na rynek niemiecki ,czy poprostu żę została wytłoczona w niemczech?
Możecie sprawdzic czy na waszych Residentach jest to samo oznaczenie?
W tej ver też nie odpadają głowy po ataku huntera (mimo że gra jest w całosci po angielsku).
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Mam identyczne wydanie a mimo tego żadnej cenzury nie posiadam w grze :rad11: pewnie gra została wytłoczona w niemczech ale na nasz rynek :rad11:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Paco pisze:Dzięki za pomoc ,mam jeszcze jedno pytanko
jest napisane asssembled in germany
Czy to oznacza że gra jest przeznaczona na rynek niemiecki ,czy poprostu żę została wytłoczona w niemczech?)
To wcale nie oznacza że gra jest przeznaczona wyłącznie na rynek niemiecki, wiele gier ma z tyłu na pudełku ten napis, poprostu gry są montowane na terenie Niemiec ;)

Paco pisze: Możecie sprawdzic czy na waszych Residentach jest to samo oznaczenie?
Owszem jest ;) ale jak pisałem wyżej nie zmienia to różnicy, wersja Only Deutsch jest przeznaczona na ich rynek my dostajemy full wersję
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Prisonbull

Post autor: Prisonbull »

Niemcy najwidoczniej brzydzą się takimi scenami. Przecież sami robili takie rzeczy... teraz się wstydzą
Veronica

Post autor: Veronica »

Też jestem właścicelką niemieckiej wersji, a także RE0 oraz Re4 (tylko okładki są w języku niemieckim i instrukcje gry). I nie widzę takiej wielkiej różnicy: wszędzie tryska się krew, pękają głowy, odpadają nogi czy ręce... nawet niewiedziałam, że wersja niemiecka jest ocenzurowana
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Wiem, że temat jest stary, ale ostatnio coś mnie zaintrygowało. Mam RE Remake w wersji PAL po angielsku, z angielską instrukcją, napisy na pudełku również są angielskie, ale z tyłu mam napis asssembled in germany i zdaje się, że gra jest ocenzurowana. Do tej pory nie zauważyłem tego, bo po headshocie głowy zombiaków, czy piesków ładnie eksplodują. Ale ostatnio wziąłem się za Real Survival i dałem się zaskoczyć hunterowi. Powinien mi oderwać głowę lecz mimo iż krew ładnie tryskała to ona sama została na miejscu.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nie musisz się o nic martwić, to nie jest niemiecka wersja gry, a jedynie została na jej terenie "złożona" ;). Nowe przepisy określają, iż towar made in japan, jest wyprodukowany na terenie Japoni natomiast, kiedy dodatkowo masz assembled in Germany, to jest w tym kraju składany. A to dwie inne bajki, sam mam taka wersję Remake'a ;), nie masz się co obawiać.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Z ciekawości zajrzałem ostatnio na pudełko owego RE,również mam taki napis i zacząłem się bać że mam z czegoś okrojoną wersja bo nawet takie spostrzeżenia miałem w niektórych chwilach jednak mój problem się już wyjaśnił i okazało się że jest wszystko ok,wszystko co możliwe mam po Angielsku tylko jest ten napis ale nie jest z niczego okrojona.
Ps3Centerbloog.pl
Przemek

Post autor: Przemek »

Ja też tak mam,że Hunter nie ścina głowy,i to chyba jedyna różnica,pomiędzy wersją 'ocenzurowaną' a ' nieocenzurowaną' choć to dla mnie jest bez sensu,bo łeb zombiakowi czy nogę albo ręke można odstrzelić,a z kolei Hunter głowy urwać bohaterowi nie może :rad1:
REAPER
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No ma to sens. Zombiak to istota nie do końca ludzka, a takie są kryteria oceniania podczas cenzury. Na tej samej zasadzie dobiera się PEGI.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Przemek

Post autor: Przemek »

a tam.... :smiech1:

Deus Ex: Może jakaś dłuższa wypowiedź?
Ostatnio zmieniony czw 03 cze, 2010 przez Przemek, łącznie zmieniany 5 razy.
REAPER
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

A niech będzie w tym temacie. Na tym trailerze wyraźnie widać, że da się zombiakowi odstrzelić nogę. Udało się to komuś? Bo ja pierwszy raz to widzę, a grałem w wersję angielską. :o

http://www.youtube.com/watch?v=mFhQrp5Bhhk
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Hmm, wydaje mi się, że jest to trailer prezentujący jeszcze wczesny silnik Remake'a. Takiego motywu z rozwaleniem nogi w ostatecznej wersji nie ma, nic mi o tym nie wiadomo.
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Heh, no to szkoda. Przy okazji to jest dopiero chamska cenzura, bo ten patent wyglądał przednio. Nie ma to jak zombiak zaliczający glebę po odstrzeleniu kończyny dolnej. Może Capcom w ostatniej chwili kapnął się, że przecież wydają grę na sprzęt ugrzecznionego Nintendo i usunęli ten bajer.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”