Ocenzurowana wersja
Ocenzurowana wersja
Witam
Kupiłem sobie RE:remake ver. niemiecką (okładka niemiecka , jezyk w grze ang.)
Kiedy hunter ucina Crisowi głowe to głowa zostaje na miejscu krew tryska na boki ,a głowa
nie odpada czy w innych ver pal jest to samo. Chciałem kupic ver angielską ale nie wiem czy nie bedzie tego samego co w ver niem.(to samo mam w RE:0 też ver ang)
Kupiłem sobie RE:remake ver. niemiecką (okładka niemiecka , jezyk w grze ang.)
Kiedy hunter ucina Crisowi głowe to głowa zostaje na miejscu krew tryska na boki ,a głowa
nie odpada czy w innych ver pal jest to samo. Chciałem kupic ver angielską ale nie wiem czy nie bedzie tego samego co w ver niem.(to samo mam w RE:0 też ver ang)
Ostatnio zmieniony wt 29 maja, 2007 przez Paco, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodam tylko od siebie że RE4 wer. niemiecka jest okrojona chociażby z trybu Mercenaries 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
A ja polecam filmiki z RE Remake (beta) na MWRC w Multimediach - glowki ladnie sa odcinane 
http://www.mwrc.pl/Multimedia/Multimedi ... =RE1R#beta
PS. Od razu uprzedze pytania - w finalnej wersji jest identycznie
http://www.mwrc.pl/Multimedia/Multimedi ... =RE1R#beta
PS. Od razu uprzedze pytania - w finalnej wersji jest identycznie
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za pomoc ,mam jeszcze jedno pytanko
Jestem ze Szczecina wiec sklepy sporowadzają gry głównie z niemiec.
Na moim RE0 który jest w całości po angielsku(okładka i instrukcja) ver player's choice na pudełku z tyłu jest napisane asssembled in germany
Czy to oznacza że gra jest przeznaczona na rynek niemiecki ,czy poprostu żę została wytłoczona w niemczech?
Możecie sprawdzic czy na waszych Residentach jest to samo oznaczenie?
W tej ver też nie odpadają głowy po ataku huntera (mimo że gra jest w całosci po angielsku).
Jestem ze Szczecina wiec sklepy sporowadzają gry głównie z niemiec.
Na moim RE0 który jest w całości po angielsku(okładka i instrukcja) ver player's choice na pudełku z tyłu jest napisane asssembled in germany
Czy to oznacza że gra jest przeznaczona na rynek niemiecki ,czy poprostu żę została wytłoczona w niemczech?
Możecie sprawdzic czy na waszych Residentach jest to samo oznaczenie?
W tej ver też nie odpadają głowy po ataku huntera (mimo że gra jest w całosci po angielsku).
To wcale nie oznacza że gra jest przeznaczona wyłącznie na rynek niemiecki, wiele gier ma z tyłu na pudełku ten napis, poprostu gry są montowane na terenie NiemiecPaco pisze:Dzięki za pomoc ,mam jeszcze jedno pytanko
jest napisane asssembled in germany
Czy to oznacza że gra jest przeznaczona na rynek niemiecki ,czy poprostu żę została wytłoczona w niemczech?)
Owszem jestPaco pisze: Możecie sprawdzic czy na waszych Residentach jest to samo oznaczenie?
- Prisonbull
Też jestem właścicelką niemieckiej wersji, a także RE0 oraz Re4 (tylko okładki są w języku niemieckim i instrukcje gry). I nie widzę takiej wielkiej różnicy: wszędzie tryska się krew, pękają głowy, odpadają nogi czy ręce... nawet niewiedziałam, że wersja niemiecka jest ocenzurowana
Resident Evil rządzi!!!
Wiem, że temat jest stary, ale ostatnio coś mnie zaintrygowało. Mam RE Remake w wersji PAL po angielsku, z angielską instrukcją, napisy na pudełku również są angielskie, ale z tyłu mam napis asssembled in germany i zdaje się, że gra jest ocenzurowana. Do tej pory nie zauważyłem tego, bo po headshocie głowy zombiaków, czy piesków ładnie eksplodują. Ale ostatnio wziąłem się za Real Survival i dałem się zaskoczyć hunterowi. Powinien mi oderwać głowę lecz mimo iż krew ładnie tryskała to ona sama została na miejscu.
Złe oko moderacji czuwa.
Nie musisz się o nic martwić, to nie jest niemiecka wersja gry, a jedynie została na jej terenie "złożona"
. Nowe przepisy określają, iż towar made in japan, jest wyprodukowany na terenie Japoni natomiast, kiedy dodatkowo masz assembled in Germany, to jest w tym kraju składany. A to dwie inne bajki, sam mam taka wersję Remake'a
, nie masz się co obawiać.
Z ciekawości zajrzałem ostatnio na pudełko owego RE,również mam taki napis i zacząłem się bać że mam z czegoś okrojoną wersja bo nawet takie spostrzeżenia miałem w niektórych chwilach jednak mój problem się już wyjaśnił i okazało się że jest wszystko ok,wszystko co możliwe mam po Angielsku tylko jest ten napis ale nie jest z niczego okrojona.
Ps3Centerbloog.pl
A niech będzie w tym temacie. Na tym trailerze wyraźnie widać, że da się zombiakowi odstrzelić nogę. Udało się to komuś? Bo ja pierwszy raz to widzę, a grałem w wersję angielską. 
http://www.youtube.com/watch?v=mFhQrp5Bhhk
http://www.youtube.com/watch?v=mFhQrp5Bhhk