Wersja na GameCube

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dokładnie, takie bzdury są świetnym dodatkiem do właściwej gry i urozmaicają co nieco ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Revi

Post autor: Revi »

Ja miałem okazje grać w RE 2 na psxa,pc i gamecuba,i właśnie wersja na GC jest "najlepsza" lecz po prostu filtry zostały dodane żeby takiej pikseliozy nie było
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

może to nie jest miejsce na to pytanie , ale czy ktoś może wie gdzie jeszcze da się kupić resident evil 2 na gcn bo na allegro nie ma znaczy był raz przez jeden dzień i to w cenie 120 zł więc jeśli ktoś chce mi pomóc proszę wysłać mi wiadomośc na pw.
Gospodarz

Post autor: Gospodarz »

Ebay, amazon.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Kratos pisze:może to nie jest miejsce na to pytanie , ale czy ktoś może wie gdzie jeszcze da się kupić resident evil 2 na gcn bo na allegro nie ma znaczy był raz przez jeden dzień i to w cenie 120 zł więc jeśli ktoś chce mi pomóc proszę wysłać mi wiadomośc na pw.
He he. RE2 na GC po teraz perełka. Na Allegro znaleźć trudno ale jak już jest to w niezłej cenie powyżej 100 zł. W sklepie już nie kupisz (bo gra nie jest już produkowana). Popytaj znajomych za granicą (głównie UK) tam powinno być łatwiej takie rzeczy zdobyć.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Teraz jest z tym problem,bynajmniej ja taki mam.Czytając temat wnioskuje,że wersja GC oficjalnie ma wszystko oprócz poziomu Hard i tych szkice tak ?Wolę się po prostu jeszcze upewnić przed zakupem,jak znajdę oczywiście :).
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

[RONIN] pisze: He he. RE2 na GC po teraz perełka. Na Allegro znaleźć trudno ale jak już jest to w niezłej cenie powyżej 100 zł.
I pomyśleć, że ja swoją, 2 lata temu, kupiłem za jakieś 50 złoty w folii ;) W sumie jedyna różnica jaką ja zauważyłem jest taka, że postaci są troszeczkę podrasowane. I chyba filmy są takie jakieś... ładniejsze ;)

EDIT:
WESKER-DL, I co to ma do rzeczy?

Deus Ex: Nic, toteż wszystkie pozostałe posty pt. ile kto nie dał za grę zostały skasowane.
Ostatnio zmieniony pt 21 sty, 2011 przez AT, łącznie zmieniany 3 razy.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Na zlocie miałem okazję zagrać po raz pierwszy w RE2 na 'gacka'. Wyglada ładniej, to fakt ale w oczy rzuciła mi się pewna rzecz. Otóż czas liczony jest chyba nico inaczej. Jak pisałem w relacji zlotowej, przeszedłem grę w 1h 45min, tylko z tym że wcale się nie spieszyłem. Zabijałem wszystkie stwory, zbierałem wszystkie roslinki, poukrywane naboje etc. co wiązało się z tym że biegałem często do skrzyni. Po za tym od prosektorium do pierwszego pomieszczenia ze skrzynią (podwójne drzwi na głównym holu posterunku) 'biegłem' (powinienem napisać chyba czołgałem) na Danger, po drodze zbierając jeszcze magnuma. Przeklęte likiery mnie tak załatwiły :smiech3: Nie powiem, trochę mi to zajęło.

Wiecie coś na ten temat? Czy to tylko ja jestem taki dobry? :smiech1:
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Chyba jesteś taki dobry,bo o innym liczeniu czasu mi nic nie wiadomo.Najwidoczniej po prostu szybko ci szło,a nawet o tym nie wiesz.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Według mnie to różnicy nie powinno być.
Aczkolwiek, należało by to dokładnie sprawdzić gdyż wystarczy, że programiści Capcomu tylko wyłączyli naliczanie czasu w cutscenkach i już ile czasu zyskujemy.

Ale wydaje mi się że nic takiego nie robili :)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Milas

Post autor: Milas »

Ostatnio kupiłem na allegro za 164 zł z przesyłką w bardzo dobrym niemal idealnym stanie.
Według mnie to najlepsza wersja, gdyż nie ma zabawy, aby zmieniać płytę tylko wystarczy przełączyć lub wybrać na daną postać. Posiada wszystkie dodatki co wersja "DualShock", dodatkowo jest możliwość ominięcia wstawek filmowych i znacznie poprawiono grafikę.
mcbialy1

Post autor: mcbialy1 »

Znacznie to oni grafiki nie poprawili :).
Po prostu leciutko poprawili textury i tyle :).
Milas

Przyjemnie się gra na GC :p i lepiej to wygląda nawet tekstury postaci :) , zawsze to coś :D
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

No właśnie czy wszystkie dodatki z ps1 są na GC. Chodzi mi o dodatkowe mini gierki: szukanie bomb, Hunk i Tofu, no i ogółem co by tam jeszcze było można zdobyć... i jak z tym czasem dokładnie jest?
Milas

Tak, wszystko jest z mini gier i dodatków
Odsyłam na dział sekrety
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1241
Ostatnio zmieniony pn 25 kwie, 2011 przez Milas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
parsley81

Post autor: parsley81 »

A ja powiem wam jedno , testowałem RE2 wersje PC , PSX, GC , jakoś tydzień temu , po prostu gra nie chodzi jak należy , grafika, tekstury kwadratowe. Na starym komputerze otoczenie było śliczne , tekstury miodzio, czy to się grało na PC lub emulatorku Playstation . Na obecnym komputerze nie ma takiego efektu .
Milas

A inne platformy? Bo opisujesz tylko Pc. Emulator PSX a sam PSX to jest zupełnie coś innego. Nie zapominajmy ile ta gra ma lat, wiec nie ma sensu porównywać jej do nowszych gier czy obecnych komputerów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”