Ogólne dyskusje
Zgadza się. Maestro, widocznie tak wymiatałeś, że nie zauważyłeś, że zleciało to poniżej 5h 
Ważna informacja co do przechodzenia gry na czas - RE5 idzie graczom na rękę (kolejny dowód na to, że nie ma już trudnych gier, a przynajmniej tak trudnych jak kiedyś
) i nie trzeba przechodzić całej gry w 5h, tylko suma poszczególnych czasów w danych rozdziałach musi być mniejsza niż 5. Zatem jeśli przejdziemy z gorszym wynikiem nie musimy przechodzić całości, tylko wybrane rozdziały, bo konsola/komp podlicza i zapisuje najlepszy czas z danego rozdziału i sumuje. Już o tym było, i większość o tym wie, ale wolę uprzedzić pytanie Roberta 
Ważna informacja co do przechodzenia gry na czas - RE5 idzie graczom na rękę (kolejny dowód na to, że nie ma już trudnych gier, a przynajmniej tak trudnych jak kiedyś
Ostatnio zmieniony sob 23 kwie, 2011 przez Recoil, łącznie zmieniany 2 razy.
To jest to, o czym była mowa już wiele razy. Przechodzimy sobie na amatorze, zdobywamy "infinitie killer of all living/dead/undead creatures & monsters" i jedziemy na pro. A potem sami siebie oszukujemy jacy to my jesteśmy wymiatacze, bo przeszliśmy grę na pro. Totalna bzdura. W poprzednich częściach na WSZYSTKO trzeba było sobie zapracować ciężką harówką, a tu dostajemy jak na dłoni. Ja przeszedłem PRO w RE5, ale nie uznaję tego, bo korzystałem ze zdobyczy poprzednich poziomów trudności. Wprawdzie nie infinity ammo, ale dokładałem sobie amunicję jak brakło, miałem ulepszone pukawki, zioła i spraye. Któregoś razu sprzedałem wszystko co miałem i zacząłem grać PRO od podstaw. Nie przeszedłem nawet areny z Executorem. Choć muszę przyznać, że teraz ten system jest mi nieco na rękę. W końcu już na wszystko raz zapracowałem, więc teraz, gdy muszę zdobywać wszystko od nowa tylko dlatego, że Capcom zablokował możliwość kopiowania sejwów, to mogę z czystym sumieniem pozwolić sobie na zdobywanie wszystkiego na łatwym poziomie.
System savowania jest skomplikowany, ale nie niemożliwy - savy da się eksportować i importować, ale wymaga to wiedzy co i dokąd przenieść (jak znajdę trochę czasu napiszę tutorial jak to zrobić, jeśli jeszcze nie napisałem - nie pamietam). Masz rację - jest ciężko, ale nie ma to jak poczuć dreszczyk emocjiRecoil pisze:To jest to, o czym była mowa już wiele razy. Przechodzimy sobie na amatorze, zdobywamy "infinitie killer of all living/dead/undead creatures & monsters" i jedziemy na pro. A potem sami siebie oszukujemy jacy to my jesteśmy wymiatacze, bo przeszliśmy grę na pro. Totalna bzdura. W poprzednich częściach na WSZYSTKO trzeba było sobie zapracować ciężką harówką, a tu dostajemy jak na dłoni. Ja przeszedłem PRO w RE5, ale nie uznaję tego, bo korzystałem ze zdobyczy poprzednich poziomów trudności. Wprawdzie nie infinity ammo, ale dokładałem sobie amunicję jak brakło, miałem ulepszone pukawki, zioła i spraye. Któregoś razu sprzedałem wszystko co miałem i zacząłem grać PRO od podstaw. Nie przeszedłem nawet areny z Executorem. Choć muszę przyznać, że teraz ten system jest mi nieco na rękę. W końcu już na wszystko raz zapracowałem, więc teraz, gdy muszę zdobywać wszystko od nowa tylko dlatego, że Capcom zablokował możliwość kopiowania sejwów, to mogę z czystym sumieniem pozwolić sobie na zdobywanie wszystkiego na łatwym poziomie.
@edit:
Napisałem już ten poradnik (zwijcie to jak chcecie) - ostatni post w dziale "[Pomoc] Poszukuję save" -> Dla wersji PC.
Ostatnio zmieniony sob 23 kwie, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Tylko Ty Oscark opisałeś jak to zrobić na PC. Na konsoli to wygląda trochę inaczej. Tutaj jest co nieco na ten temat.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/Play ... na15.php#3
Też słyszałem, że po zaktualizowaniu softu do jakiegoś tam można skopiować dane sejwy. Niestety - nic z tego. Na dzień w którym chciałem kopiować swój save miałem najaktualniejszy soft (3,6 czy jakoś tak) i nadal nie mogłem skopiować swoich postępów. Komunikat głosił mniej więcej, że te pliki są zabezpieczone przed kopiowaniem.Salvin pisze:Tylko Ty Oscark opisałeś jak to zrobić na PC. Na konsoli to wygląda trochę inaczej. Tutaj jest co nieco na ten temat.
Nie, te rzeczy mają z góry ustawione spawn pointy. Nie jestem pewien jak jest z kolią, może jej być mniej, ale niekoniecznie
//Zakładam że mówisz o skarbach
Ostatnio zmieniony pn 25 kwie, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
- MysticscoR
Część przedmiotów, jak to powiedział MysticscoR, jest także z góry ustalona przez grę, w większości na początkowych etapach. Potem gra dostosowywuje przedmioty do bronii jaką posiadasz, i do potrzeb (jak masz mało zdrowia zawsze gra da ci roślinkę, itp).
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia