Ogólne dyskusje

Maestro

Post autor: Maestro »

Co? Ja też miałem Inf.Launchera, i w życiu nie słyszałem o czymś takim. Z tego co pamiętam to normalnie można go zdobyć za zarobiony punkty :P
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Maestro pisze:Co? Ja też miałem Inf.Launchera, i w życiu nie słyszałem o czymś takim. Z tego co pamiętam to normalnie można go zdobyć za zarobiony punkty :P
Niestety nie można, trzeba skończyć grę w <5h.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Zgadza się. Maestro, widocznie tak wymiatałeś, że nie zauważyłeś, że zleciało to poniżej 5h ;)

Ważna informacja co do przechodzenia gry na czas - RE5 idzie graczom na rękę (kolejny dowód na to, że nie ma już trudnych gier, a przynajmniej tak trudnych jak kiedyś :p) i nie trzeba przechodzić całej gry w 5h, tylko suma poszczególnych czasów w danych rozdziałach musi być mniejsza niż 5. Zatem jeśli przejdziemy z gorszym wynikiem nie musimy przechodzić całości, tylko wybrane rozdziały, bo konsola/komp podlicza i zapisuje najlepszy czas z danego rozdziału i sumuje. Już o tym było, i większość o tym wie, ale wolę uprzedzić pytanie Roberta :p
Ostatnio zmieniony sob 23 kwie, 2011 przez Recoil, łącznie zmieniany 2 razy.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Robert

Post autor: Robert »

Mam do Was takie pytanie ? Grając od nowa na poziomie Normal,mam możliwość ze skorzystania z broni które już mam ulepszone na maksimum na poziomie Amateur ?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Taaa, niestety tak... :(
Fluid Project
Calm Down People!
Robert

Recoil nie płacz BYKU.To właśnie dobrze,szkoda gdyż nie ma takiej możliwości w Resident evil 4 i Resident Evil 3. :placz1:
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To właśnie porażka. Przynajmniej mogli dać takie rozwiązanie jak w DMC po przejściu gry.
One man forced to seek REVENGE
Robert

Jack Krauser jest taka możliwość,wystarczy kupić w sklepie wybraną broń i ją ulepszać od nowa.
Awatar użytkownika
Oscark

Fakt, że możesz korzystać z bronii z poprzednich poziomów trudności nie znaczy że MUSISZ z nich korzystać przecież ;).
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

To jest to, o czym była mowa już wiele razy. Przechodzimy sobie na amatorze, zdobywamy "infinitie killer of all living/dead/undead creatures & monsters" i jedziemy na pro. A potem sami siebie oszukujemy jacy to my jesteśmy wymiatacze, bo przeszliśmy grę na pro. Totalna bzdura. W poprzednich częściach na WSZYSTKO trzeba było sobie zapracować ciężką harówką, a tu dostajemy jak na dłoni. Ja przeszedłem PRO w RE5, ale nie uznaję tego, bo korzystałem ze zdobyczy poprzednich poziomów trudności. Wprawdzie nie infinity ammo, ale dokładałem sobie amunicję jak brakło, miałem ulepszone pukawki, zioła i spraye. Któregoś razu sprzedałem wszystko co miałem i zacząłem grać PRO od podstaw. Nie przeszedłem nawet areny z Executorem. Choć muszę przyznać, że teraz ten system jest mi nieco na rękę. W końcu już na wszystko raz zapracowałem, więc teraz, gdy muszę zdobywać wszystko od nowa tylko dlatego, że Capcom zablokował możliwość kopiowania sejwów, to mogę z czystym sumieniem pozwolić sobie na zdobywanie wszystkiego na łatwym poziomie.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Oscark

Recoil pisze:To jest to, o czym była mowa już wiele razy. Przechodzimy sobie na amatorze, zdobywamy "infinitie killer of all living/dead/undead creatures & monsters" i jedziemy na pro. A potem sami siebie oszukujemy jacy to my jesteśmy wymiatacze, bo przeszliśmy grę na pro. Totalna bzdura. W poprzednich częściach na WSZYSTKO trzeba było sobie zapracować ciężką harówką, a tu dostajemy jak na dłoni. Ja przeszedłem PRO w RE5, ale nie uznaję tego, bo korzystałem ze zdobyczy poprzednich poziomów trudności. Wprawdzie nie infinity ammo, ale dokładałem sobie amunicję jak brakło, miałem ulepszone pukawki, zioła i spraye. Któregoś razu sprzedałem wszystko co miałem i zacząłem grać PRO od podstaw. Nie przeszedłem nawet areny z Executorem. Choć muszę przyznać, że teraz ten system jest mi nieco na rękę. W końcu już na wszystko raz zapracowałem, więc teraz, gdy muszę zdobywać wszystko od nowa tylko dlatego, że Capcom zablokował możliwość kopiowania sejwów, to mogę z czystym sumieniem pozwolić sobie na zdobywanie wszystkiego na łatwym poziomie.
System savowania jest skomplikowany, ale nie niemożliwy - savy da się eksportować i importować, ale wymaga to wiedzy co i dokąd przenieść (jak znajdę trochę czasu napiszę tutorial jak to zrobić, jeśli jeszcze nie napisałem - nie pamietam). Masz rację - jest ciężko, ale nie ma to jak poczuć dreszczyk emocji :rad2:

@edit:
Napisałem już ten poradnik (zwijcie to jak chcecie) - ostatni post w dziale "[Pomoc] Poszukuję save" -> Dla wersji PC.
Ostatnio zmieniony sob 23 kwie, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Salvin

Post autor: Salvin »

Tylko Ty Oscark opisałeś jak to zrobić na PC. Na konsoli to wygląda trochę inaczej. Tutaj jest co nieco na ten temat.

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/Play ... na15.php#3
Awatar użytkownika
Oscark

Prawda, mój błąd, opisałem już to. Dzięki ;)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Salvin pisze:Tylko Ty Oscark opisałeś jak to zrobić na PC. Na konsoli to wygląda trochę inaczej. Tutaj jest co nieco na ten temat.

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/Play ... na15.php#3
Też słyszałem, że po zaktualizowaniu softu do jakiegoś tam można skopiować dane sejwy. Niestety - nic z tego. Na dzień w którym chciałem kopiować swój save miałem najaktualniejszy soft (3,6 czy jakoś tak) i nadal nie mogłem skopiować swoich postępów. Komunikat głosił mniej więcej, że te pliki są zabezpieczone przed kopiowaniem.
Fluid Project
Calm Down People!
Maestro

Post autor: Maestro »

Recoil pisze:Zgadza się. Maestro, widocznie tak wymiatałeś, że nie zauważyłeś, że zleciało to poniżej 5h ;)
No to chyba że tak, bo patrząc pod kątem osobnego przechodzenia chapterów to łączny czas miałem poniżej trzech godzin ;)
Robert

Mam do Was takie pytanie ? Grając na poziomie Normal lub Veteran , zmienia się lokacja kryształów ? Jeszcze coś zwiększa się ich ilość lub zmniejsza ?
Awatar użytkownika
Oscark

Nie, te rzeczy mają z góry ustawione spawn pointy. Nie jestem pewien jak jest z kolią, może jej być mniej, ale niekoniecznie ;)//Zakładam że mówisz o skarbach
Ostatnio zmieniony pn 25 kwie, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Robert

Tak właśnie chodzi o skarby.Dzisiaj gram na Normal i jak na razie nie zauważyłem aby były w innych miejscach.
Awatar użytkownika
MysticscoR

Post autor: MysticscoR »

Nie ma żadnych zmian lokacji Skarbów, ani innych przedmiotów bez znaczenia na jakim poziomie trudności gramy. Pamiętam że w chapterze 5-3 w szafce w pomieszczeniu z dzwignią, gdzie zawsze jest amunicja do magnum, na Profesjonal jej nie znajdziemy.
All this blood shouldn't just be mine
Awatar użytkownika
Oscark

Część przedmiotów, jak to powiedział MysticscoR, jest także z góry ustalona przez grę, w większości na początkowych etapach. Potem gra dostosowywuje przedmioty do bronii jaką posiadasz, i do potrzeb (jak masz mało zdrowia zawsze gra da ci roślinkę, itp).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”