Dyskusje przedpremierowe

Salvin

Post autor: Salvin »

@Angle4cor, to może jakieś nowe info masz. Jak masz daj linka, bo według tego każda z kampanii ma być nieco krótsza niż RE5:

http://www.gram.pl/news_8AreHu63_Reside ... panii.html

RE4 w 8 godzin :o . To albo to ja w tej grze się strasznie ociągałem, albo nemesisdestro jesteś masterem. Mi za pierwszym razem zajęła grubo powyżej 15h.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Salvin, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
parsley81

Post autor: parsley81 »

Witam, macie przypadkiem wersję demo RE 6 na PC ?, konsolo maniaki ponoć mają. Link , cokolwiek, demo na kompa potrzebuję. Jeżeli nie ma to trudno. Jeszcze nigdy nie grałem na sieci w Resident Evil, na pewno spróbuję. Zrezygnowałem z RE - OPERATION RACCOON CITY, czekam po prostu na RE 6 aaaaaaaaa.

Klimat RE 6 = RE 0, 1, 1R, 2, 3 <------- I HOPE SO :2thumbs:

:kotz: Klimat RE 4,5 :up: (Grafika itd.) :respekt: Jak dla mnie gry są dobre , niestety wolę powyższe, liczę na bardzo dobrą RE 6.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

parsley81 pisze: Witam, macie przypadkiem wersję demo RE 6 na PC ?, konsolo maniaki ponoć mają. Link , cokolwiek, demo na kompa potrzebuję.
Wersja demo nie ukazała się jeszcze na żadną konsolę, a co dopiero na PC (pełna wersja gry na blaszaki ma się pojawić później niż wersja na konsole)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Kolega z przyszłości widać. ;D

A wiadomo w ogóle coś na temat dema RE6? Ma być? Ma go nie być? Fajnie by było jakby Benchmark sie też pojawił.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Demo RE6 ma być dla posiadaczy Dragon Dogma. Właściciele XBOX-a będą mogli je ściągnąć w lipcu a właściciele PS3 we wrześniu (chyba). O demie ogólno-dostępnym nie słyszałam.

Benchmark, jeżeli się w ogóle pojawi, to przed premierą na PC.
Ostatnio zmieniony wt 01 maja, 2012 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
parsley81

Post autor: parsley81 »

Dzięki za info, na dodatek opóźniona premiera na PC, :megaeek: :down:Najgorsze jest to, że człowiek dowiaduje się o powstającej grze i czeka na premierę nie wiadomo ile czasu, z drugiej strony wyobraziłem sobie teraz, jak czas zasuwa od Sylwestra do Sylwestra. Eeee tam, machnąłem ręką, wrzucam jakiegoś oldschoolowego residencika i gitara :)
Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

@Salvin - racja. Przejrzałem źródło newsa, które rzekomo mówiło o 10 godzinach dla całości i rzeczywiście, gra ma mieć 30h. Ciekawe jak to pomieszczą - lokacje mają być inne dla każdej kampanii i tylko w finale się zbiegać, więc potrzebne będzie sporo miejsca na mapy. Kilka dysków?
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Salvin pisze:RE4 w 8 godzin :o . To albo to ja w tej grze się strasznie ociągałem, albo nemesisdestro jesteś masterem. Mi za pierwszym razem zajęła grubo powyżej 15h.
A nie, za pierwszym razem to coś około 12h :P ale że zawsze się ociągam z przechodzeniem gier to na ogół kończyłem ją później koło 8h ;)

RE6 ma trwać 30h, hmm to by mnie mocno zaskoczyło - na same standardy dzisiejszych gier to całkiem sporo. Cieszy mnie fakt przyśpieszenia daty, szybciej się okaże co to za ziółko ;)
Ostatnio zmieniony śr 02 maja, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris93

nemesisdestro pisze:RE6 ma trwać 30h, hmm to by mnie mocno zaskoczyło - na same standardy dzisiejszych gier to całkiem sporo. Cieszy mnie fakt przyśpieszenia daty, szybciej się okaże co to za ziółko ;)
Ja już teraz wiem, że będzie to co najmniej bardzo dobra gra (na pewno pod względem fabularnym). Mam tylko nadzieję, że w RE6 będzie ten sam klimat co w Revelations, a elementy rozgrywki zostaną przeniesione. Już odliczam czas do premiery.
Salvin pisze:Mi za pierwszym razem zajęła grubo powyżej 15h.
Ja RE4 za pierwszym razem ukończyłem w 18h, więc byłeś szybszy :P. Mam nadzieję, że każda kampania będzie na co najmniej 10h. W końcu w jakimś wywiadzie prezesi Capcomu powiedzieli, że będzie to "największy Resident Evil w historii".
Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

Jedna kampania będzie dla starszych fanów, druga dla amatorów RE4 i 5 a z trzeciej może zrobią coś szybszego. W każdym bądź razie - wilk syty i owca cała. Portfele Capcomu też pełne będą.
Ostatnio zmieniony czw 03 maja, 2012 przez Angle4cor, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Jedna kampania będzie dla starszych fanów, druga dla amatorów RE4 i 5 a z trzeciej może zrobią coś szybszego. W każdym bądź razie - wilk syty i owca cała. Portfele Capcomu też pełne będą.
Ok dla mnie możecie wrzucić od razu do zagrania ten scenariusz dla weteranów serii i mi wystarczy. Fabularnie, przymkne oko, wszak fabuła w RE zawsze obfitowała w różne cudawianki - reinkarnacja Dr'a Marcusa jako śpiewaka operowego w kiecce i tym podobne - toteż mnie tak naprawdę obchodzi jedynie czy gra będzie miała klimat i będzie potrafiła przestraszyć tu i tam ;)
Awatar użytkownika
bloodlust72

Post autor: bloodlust72 »

Czy ktoś na forum spróbuje to przetłumaczyć na jakiś ludzki język?

http://www.cheatcc.com/xbox360/rev/resi ... eview.html

Też chciałbym dowiedzieć się o co tam chodzi :rad10:
Ostatnio zmieniony sob 02 cze, 2012 przez bloodlust72, łącznie zmieniany 1 raz.
To miasto wzywa winnych......
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

biohaze.com pisze:A few minutes ago, during Microsoft's E3 Conference, Hiroyuki Kobayashi and Yoshiaki Hirabayashi showed off the first gameplay footage of Resident Evil 6 featuring Leon and Helena fighting a horde of zombies in China. The video included the new cover mechanic and a series of different QTE sequences.

The footage ended with the following message: "DLC first on Xbox Live", which could refer to the pre-order Mercenaries bonus maps announced some months ago.
Jakby komuś się nie chciało tłumaczyć, to przez moje łamane rozumienie angielskiego wyszło mniej więcej coś takiego:

Kilka minut temu, podczas konferencji Microsoftu na E3, Hiroyuki Kobayashi i Yoshiaki Hirabayashi pokazali pierwszy filmik z gameplayu gry Resident Evil 6, w którym pojawili się Leon i Helena i w którym to walczyli z hordą zombie w Chinach. Nagranie zawierało nowy system zasłon, i serię nowych sekwencji QTE.

Nagranie zakończyło się następującą wiadomością: &#8222; DLC najpierw na Xbox Live&#8221;, co może odnosić się do pre-orderowych map bonusowych do trybu Najemnicy, ogłoszonych kilka miesięcy temu.

Nie wiem jak wy, ale ja się jaram :smiech5:

Edit- JEST I GAMEPLAY : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sWbGI3C_mg
Ostatnio zmieniony pn 04 cze, 2012 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

A pisali, że scenariusz Leona będzie bardziej survival, to jak będzie wyglądała gra z Chrisem, w której ma być więcej akcji ?
W tym gameplayu jest więcej filmu niż gry i nie ma nic co by mnie zachwycało. Chyba moja przygoda z RE6, tak jak w przypadku piątki, skupi się wyłącznie na mercenaries. Podobno nawet nie trzeba będzie zaliczać głównego scenariusza.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jak każdy fan czekałem z utęsknieniem na E3 i materiały związane z Resident Evil 6 więc przejdźmy do rzeczy:

TRAILER:

Znów widowiskowo ale konkretnie, podoba mi się wielowątkowość i poziom na jakim został rzeczony zwiastun zrobiony. Pokazano kilka ciekawych motywów i skrawki fabuły, które mimo, że przewidywalne chce się łykać już teraz. Widać, że akcja toczona w RE6 opiewa bardziej w obecne gry jak i realia co nie jest minusem o ile podane w dobrym sosie, a tutaj takowy występuje więc jest dobrze.

GAMEPLAY:

Dużo nam nie pokazano ale wystarczy do wstępnej przed liftingowej oceny. Przede wszystkim kllimat, jest nieźle i akcje z dema przypominają mi akcje z niedawno ukończonego Max Payne 3, heli, bullet Time, zombie, istny misz masz ale kupuje to. Jedynie do wyżej wymionionych szlifów idzie animacja oraz kosmetyka grafiki, która wysoko mierzy ale jeszcze drobne usprawienia i będzie mega. Jak to na E3 pokazano multum akcji "pod widownię" więc traktuje sekwencje "horrorowe", ktore mają się w grze pojawić z przymrużeniem oka. Dalej interesuje mnie cholernie fabuła, syn Wesker'a poczynania Ady oraz mentalne rokzminy Chrisa i Leona. Czekam na wersję Kolekcjonerską, dalsze materiały z wywieszonym jęzorem.
Ostatnio zmieniony pn 04 cze, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Jestem zadowolony z poziomu tegorocznego E3, a przecież to dopiero początek. Fani Tomb Raider i Resident Evil dostali potężną dawkę soczystych materiałów z nadchodzących kontynuacji. Gameplay z konferencji Microsoftu bardzo mi się podoba. Do poprawienia są przyciski QTE i kilka drobiazgów, graficznie jest okej, a na pewno w pełnej będzie lepiej. Fajnie to wszystko wygląda, jest dynamicznie i ciekawie. Niepotrzebnie bałem się o chodzone strzelanie. Jest zachowany umiar i to mi się podoba.

Przed chwilą obejrzałem trailer i jestem powalony na posadzkę. Wow! Ten materiał to już czyste ADHD z bardzo intrygującą fabułą. Cieszę się że Capcom dba o fanów którzy lubią skomplikowane losy bohaterów. A co się wyprawia na tym trailerze, zwłaszcza w drugiej połowie, jakby Capcom chciał przebić wszystkie gry akcji z Call of Duty na czele - skutery, motory, katastrofy. Super! Rozumiem fanów którzy będą hejtować, to jest zupełnie nowy Resident i basta. Ja jestem na tak. Chciałbym żeby Capcom zapowiedział edycję limitowaną dla normalnych fanów, których nie jara kurtka Leona.
Awatar użytkownika
Runii

Post autor: Runii »

Zdecydowanie gra będzie dużo,dużo lepsza od RE5 ,sporo akcji ale wiać że zadbali o klimat,zombi i jest jakiś nowy stwór :) wydaje mi się że coś na podobiznę Nemesisa który ciągle będzie nam uprzykrzał życie w grze.Ogólnie jestem zadowolony po obejrzeniu Gameplay i Trailera :pff1: :smiech5: oczywście czekam na więcej.Napisze jeszcze że bardzo ciekawi mnie przeciwnik J'avo potrafiący regenerować swoje kończy zmieniając je w różne mutacje dodatkowo rozumie ludzka mowę :smiech1:
Ostatnio zmieniony wt 05 cze, 2012 przez Runii, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris93

Co mogę powiedzieć MUST HAVE i zapowiada się kolejna WIELKA gra z tej serii, i nie chodzi to sam gameplay, ale przede wszystkim o fabułę która zapowiada się na bardzo intrygującą. Do tego moja ulubiona postać jako jeden z głównych bohaterów + Helena, która okazuje się mieć swój własny motyw w tym wszystkim (odnalezienie siostry).
Runii pisze:sporo akcji ale wiać że zadbali o klimat,zombi
Zombie robią klimat ? Czy chodzi Ci ogólnie ? W takim razie ORC też jest klimatyczne, bo tam też strzelamy do nich w takich samych ilościach jak na pokazanym gameplay'u :P.

Sam klimat jest w jakiś pewien sposób budowany, bo jest ciemno, gra w tle ponura muzyka, ogarnięte chaosem miasto + apokalipsa zombie. Nie wiem czemu, ale przez to, że teraz możemy jednocześnie chodzić i strzelać gra straciła jak by właśnie część tego "klimatu". Mam nadzieję, że będzie brakować amunicji jak np. w Revelations (zwłaszcza do lepszej broni).
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Widać jestem jedynym, któremu RE6 sie nie podoba. Sorry ale to za bardzo przypomina Call of Duty niż RE. Tzn. fajnie to wygląda, uwielbiam akcję ale nie tego się spodziewałem.

A QTE to jakaś porażka. Szkoda że jego aktywacja oraz sam wyświetlany przycisk nie są wyświetlane na cały ekran. Bo gracz oczywiście jest ślepy -_- No ale to japońska szkoła gier. U nich wszystko musi być wyłożone na talerzu.....
One man forced to seek REVENGE
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”