Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

papa50 pisze:Szykuje się niezła afera ponieważ okazało się że kopie które trafiły do sklepu były kradzione!
http://www.cdaction.pl/news-28612/resid ... zione.html
Afery to masz w sejmie a tutaj sprawa jest jasna. Skoro jakimś cudem gra wyciekła to Capcom nie miał innego wyjścia jak napisać że skradziono egzemplarze a dzięki temu są jakoby te gry chronione prawnie jakby ktoś chciał je sprzedawać lub recenzować publicznie (chociaż sprzedaż na tyle się opłaca, że i tak handlują). Prawda jest taka, że Capcom nie potrzebnie się lansował, że gra jest tłoczona bo to jawne kłamstwo, ona JEST już gotowa ale czeka na odpowiedni termin, czytaj; lepiej opłacalny.

A co do dema, ktore ma pojawić się jutro, czekam ale bardziej już na wersję pełną bo demo, które było puszczone wcześniej nie oddaje w pełni skończonego produktu, ktory co jak co ale uległ zmianie.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Post autor: Mikey »

Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Nazywasz to aferą? Afera jest wtedy gdy duża liczba osób jest zniesmaczona, bądź ucierpiała w wyniku jakiejś sprawy. Tutaj ucierpiał jak narazie tylko Capcom, a z nakładu miliona egzemplarzy jeżeli 5 z nich zostało sprzedanych przed premierą to straty są tak małe że nie warto nawet nikogo za to ścigać.

Capcom powiedział że zostało wszczęte śledztwo, ale nie oszukujmy się - musiał to powiedzieć. Gdyby okazało się że egzemplarze wyciekły a producent to zignorował, to spowodowałoby to masową sprzedaż RE6 na całym świecie. Dzięki temu oświadczeniu Capcom po prostu przystopował innych, dając im ostrzeżenie. Teraz wszystko wróci do normalności, a za tydzień czy dwa ludzie zapomną o całej sprawie.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Recoil pisze:
Finka pisze:...demem na PS3, które ma swój debiut dopiero 5 września.
Co jakiś czas szukam czegoś na temat dema RE6 na PS3 i nic nie znalazłem. Skąd masz takie info jeśli można?
Demo jest dla graczy, którzy kupili grę Dragon Dogma. Dla tych, którzy kupili grę na PS3, demo dostępne będzie 5 września czyli jutro.

Edit:

To nie jest kradzież ? W takim razie skąd w polskim sklepie gry z niemieckiej dystrybucji ? W Polsce jest wydawca RE6.
Aukcja została usunięta a to oznacza, że CAPCOM musiał przedstawić właścicielowi portalu aukcyjnego odpowiednie dokumenty.
Ostatnio zmieniony wt 04 wrz, 2012 przez Finka, łącznie zmieniany 2 razy.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Finka pisze:Dla tych, którzy kupili grę na PS3, demo dostępne będzie 5 września czyli jutro.
Czyli to TYLKO dla ludzi, którzy kupili DD? :(
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
nowy118i

Post autor: nowy118i »

Czyli to TYLKO dla ludzi, którzy kupili DD?
Ale lipa a już się napaliłem :pff4:
Mam nadzieje że dla tych co kupili DD i też dla plusowiczów(oby :pff1:) to wtedy nie wszystko stracone.
A jak nie to zagram dopiero 20 września bo wtedy demo ma ukazać się dla zwykłych śmiertelników.
Awatar użytkownika
Finka

nowy118i pisze: A jak nie to zagram dopiero 20 września bo wtedy demo ma ukazać się dla zwykłych śmiertelników.
To jest oficjalna informacja ? Bo za demo dołączone do DD ludzie zapłacili 200 zł .....
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Wy to macie zmartwiernia... Niektórzy mają tylko PC -.-

Na tym polu Capcom się nie popisuje. A szkoda... Byle tylko konwersja była dobrze zrobiona.
Ostatnio zmieniony wt 04 wrz, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
nowy118i

Wy to macie zmartwiernia... Niektórzy mają tylko PC -.-
Oj jak mi przykro :smiech7:
The publisher has announced that the demo previously available only to owners of Dragon's Dogma will arrive on Xbox Live and PlayStation Network on September 18.
Info z Gamespot'u. Pomyliłem się o dzień w europie będzie 19 a nie 20.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A na fejsowym profilu Re6 juz widnieje info o publicznym demie wieęc warto sprawdzić choćby US Ps store (ja nie mogę bo nie zabrałem akurat dziś do pracy ps3)
Ostatnio zmieniony śr 05 wrz, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
BSAA HUNTER

Post autor: BSAA HUNTER »

Witam Podobno ma Być nowe demo drugie resident evil 6 18 września podaje link do wiadomośći www.gry-online.pl/S013.asp?ID=70787 ja grałem tylko w pierwsze demo
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Jest jakaś szansa na zniżkę w muve.pl tak jak miało to miejsce przy ORC :> ?
ダーク
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Wersje normalną poprzez kampanię graczy z tego co wiem to można za pół ceny dorwać, natomiast kolekcjonerską nie bo już patrzyłem ;)
Awatar użytkownika
Finka

Znane są już ulepszenia, którymi można będzie wzmacniać postacie, czyli tzw. sklills:

dla kampanii http://uk.ign.com/wikis/resident-evil-6 ... ctid=85710

dla mercenaries http://uk.ign.com/wikis/resident-evil-6 ... ctid=85710

Podoba się :pyt1:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Mam nadzieję, że w związku z tym nie zrezygnują z możliwości ulepszania broni samych w sobie.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Dreddenoth

Post autor: Dreddenoth »

Jeszcze trochę i z Residenta zrobi się rpg będziemy przydzielać punkty do statystyk... pewnie bedzie tak jak w merc 3d ustawi sie 3 skille a o innych sie zapomnii, broni nie powinni ruszać w 5 fajnie to wygladało ale w takim orc juz nie było ulepszania samych broni tylko skille wiec kto wie
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Awatar użytkownika
Finka

Niewątpliwie skille mają kilka zadań do spełnienia. Po pierwsze trzeba będzie dużo grać aby je wszystkie wykupić a po drugie będą miały duży wpływ na wybór taktyki. To drugie będzie tylko wtedy atrakcją kiedy nie będzie można wyposażyć postaci we wszystkie zdobycze jednocześnie. Zapowiada się dużo zabawy i możliwości.

Co do ulepszania broni to wydaje mi się, że nie będzie można jej ulepszać chyba, że rozwiążą to tak jak RE Revelations ale na demie czy trailerach nic takiego nie było widać. Ta gra wydaje się iść wyłącznie w kierunku walki zręcznościowej.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Bo bez sensu nieco wydaje mi się fakt, że rozwijając postać mamy wpływ na siłę broni. Że niby co? Chris strzeli z rozpędu więc pocisk będzie leciał szybciej...? :pff1:
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
nowy118i

Ta gra wydaje się iść wyłącznie w kierunku walki zręcznościowej.
A poprzednie części od 4 to zmierzały w innym kierunku?
Skille w tej grze spełnią podobne funkcje co ulepszenia broni z RE5 więc pewnie zrezygnowano ze sklepu z bronią, można tak pomyśleć bo na filmikach z przeciwników wypadały skill point'y zamiast kasy jak to miało miejsce w poprzednich dużych RE. Tylko że tutaj dużą role odegra też walka wręcz i twórcy zdecydowali się na wykupywanie umiejętności żeby nie tworzyć jeszcze do tego sklepu z ulepszeniami dla broni (wtedy też by musieli stworzyć osobną walutę za którą kupowalibyśmy ulepszenia do broni i byłoby to wszystko jeszcze bardziej zagmatwane). Poza tym rozwój umiejętności postaci można łatwiej wytłumaczyć niż niewidziany sklep po każdym rozdziale.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

nowy118i pisze:Poza tym rozwój umiejętności postaci można łatwiej wytłumaczyć niż niewidziany sklep po każdym rozdziale.
Że niby tak ciężko wytłumaczyć podrasowanie broni? Nie potrzeba do tego sklepu, tylko części ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”