Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Zapraszam na nasz portal www.HCgamer.pl i na ciekawostkę w postaci kampanii promocyjnej przed premierą RE6, wszystko w jednym miejscu, swoisty wspomnień czar ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Rodzislaw

Post autor: Rodzislaw »

Panowie, czy każda nowa sztuka RE6 zaopatrzona jest w kod DLC na katakumby, i czy poza tym kodem istnieją jeszcze inne?
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Oooo :rad10:. Sporo tego Wesker! Dzięki za linak i już dziś w nocy zabieram się za czytanie i wspominanie :smiech6:
Awatar użytkownika
Rodzislaw

Post autor: Rodzislaw »

Jutro odpalam nowego Residenta, stąd moje pytanie : na jakim poziomie zacząć przygodę z tą odsłoną ? Jak wygląda poziom trudności ?
Jestem fanem całej serii i zaliczyłem wszystkie odsłony dostępne na PSX,PS2 no i PS3. Laikiem nie jestem - "5" zaliczyłem na platynę wiec jakieś tam pojęcie mam ;) ale też nie chciałbym porwać się z motyką na słońce przy pierwszym podejściu.
Dzięki i pozdro

Recoil: Moi drodzy, mylicie ogólne dyskusje z recenzjami i opiniami. Przeniosłem to gdzie należy.
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez Rodzislaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Czy również macie następujący bug ?
Używam broni automatycznej i gdy używam trybu single (przy burst tego problemu nie ma ) celownik laserowy znika. Gram na ps3, więc ... też tak macie ?
ダーク
LeonScott20

Post autor: LeonScott20 »

Jutro odpalam nowego Residenta, stąd moje pytanie : na jakim poziomie zacząć przygodę z tą odsłoną ? Jak wygląda poziom trudności ?
Jestem fanem całej serii i zaliczyłem wszystkie odsłony dostępne na PSX,PS2 no i PS3. Laikiem nie jestem - "5" zaliczyłem na platynę wiec jakieś tam pojęcie mam ale też nie chciałbym porwać się z motyką na słońce przy pierwszym podejściu.
Dzięki i pozdro
Wiesz powiem ci że z ciekawości wziąłęm sobie przed ostatni poziom "stary wyga" i jest trudny. A też opcykałem serię praktycznie od początku od "0" części. Także na początek polecam "normalny" ;) pozdro i miłęgo pykania w tą według mnie świetną giere.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Rodzislaw pisze:Jutro odpalam nowego Residenta, stąd moje pytanie : na jakim poziomie zacząć przygodę z tą odsłoną ? Jak wygląda poziom trudności ?
Jestem fanem całej serii i zaliczyłem wszystkie odsłony dostępne na PSX,PS2 no i PS3. Laikiem nie jestem - "5" zaliczyłem na platynę wiec jakieś tam pojęcie mam ;) ale też nie chciałbym porwać się z motyką na słońce przy pierwszym podejściu.
Dzięki i pozdro
Każdy różnie do tego podchodzi, ja polecam Starego Wygę dlatego, że na początku może i jest trudniej ale potem poziom się zmniejsza i jakbym ustawił normal to czułbym za mało w stosunku do tego co było choćby w RE5. Na Pro już zacząłem i też jak narazie nie sprawia mi problemów (muszę poczekać na dodatkowy tryb No Hope Left) :)
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Nie wiem czy ten temat był już poruszany (pewnie tak) ale jestem ciemny w tej kwestii.Zna ktoś dokładną datę premiery RE6 na PC oraz wymagania ? Z góry thx ;)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Jedu Alomar pisze:Nie wiem czy ten temat był już poruszany (pewnie tak) ale jestem ciemny w tej kwestii.Zna ktoś dokładną datę premiery RE6 na PC oraz wymagania ? Z góry thx
Było niejednokrotnie. Wystarczy przeczytać temat wstecz i byś wiedział że jeszcze nic nie wiadomo w tej sprawie. Trzeba cierpliwie czekać.
One man forced to seek REVENGE
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Ja mam do Was natomiast pytanie o małą ciekawostkę związaną z naszym rodzimym językiem w Resident Evil 6. Na filmiku słychać jak jeden z przeciwników wypowiada coś ala "nie możesz być...". Większość osób również to zauważyła i pytanie moje jest takie: czy przy produkcji RE6 faktycznie zatrudnieni zostali nasi rodacy przy podkładaniu pojedynczych głosów? Czy może to tylko złudzenie i pic na wodę.

Link do filmu minuta 12:11:

http://www.youtube.com/watch?v=57Q_wlCFIQs
Awatar użytkownika
Nerobianco

To po prostu piękny misheard. Słyszę tam również takie rodzynki jak "nie ma ciężkiej piły" oraz "wsiadaj na wagon". Nie przejmowałbym się tym zbytnio.
ダーク
Awatar użytkownika
Kokonauta-PL

Post autor: Kokonauta-PL »

revil według mojej wyobraźni ja tam słyszę "nie możesz nim być" :D dzięki za filmik teraz będę się wsłuchiwał w dialogi tych co raz to dziwniejszych postaci ;D

J.K: Zaczynaj zdania z dużej litery, ok? Bo to już nie pierwszy raz, kiedy je gubisz.

Yyy nie bardzo rozumiem. Przecież jego nick zaczyna się z małej... no ale ok od teraz zacznę pisać Wielką literą proszę mi wybaczyć.
Ostatnio zmieniony śr 10 paź, 2012 przez Kokonauta-PL, łącznie zmieniany 3 razy.
juniper

Post autor: juniper »

Wydaje mi się że każdy może usłyszeć tam co innego, co tylko mu ucho podsunie:P ala : http://www.youtube.com/watch?v=XcVe-ynNiUE :P
Ostatnio zmieniony śr 10 paź, 2012 przez juniper, łącznie zmieniany 1 raz.
Crimson Head

Post autor: Crimson Head »

Naleśnik pisze:Ja tam nie wiem, ale wydaje mi się logiczne że wątek "Finał" jest dla tych co ukończyli grę. Od premiery minął tydzień, więc pewnie każdy kto ma konsole zdążył ukończyć. Rozumiem że są ludzie bez konsoli albo kasy na grę, ale w takim wypadku wchodzenie do tego typu wątku jest niemądre :)
Ja nie ukończyłem bo gra jest długa i potrzeba czasu aby ją przejść. Mam inne obowiązki a nie tylko granie. Po za tym męczy mnie strasznie ten tytuł. Ostatnio tak kiepsko bawiłem się przy Inversion. Po za strzelaniem nie ma tam niczego ciekawego, jak dla mnie. Ale ile można strzelać do tego przy tak miernej mechanice.

J.K: Przeniosłem do odpowiedniego tematu. I na przyszłość staraj się pisać tam gdzie trzeba.
Ostatnio zmieniony śr 10 paź, 2012 przez Crimson Head, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Oglądając gameplay'e z gry, zauważyłem iż Ada jest nieco wybrakowana, tzn. Nie posiada szelek z kaburami które posiada na zdjęciach promujących itd. Ja osobiście dziwnie się z tym czuje, jak gdyby sama postać była niedokończona. Ciekawi mnie dlaczego tak zrobili. Nie podobają mi się też włosy Sherry, sa brzydkie i mam wrażenie, niestaranne. Lenistwo i pośpiech ?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

W najbliższym czasie mają pojawić się dwa darmowe dodatki w postaci nowego trybu trudności "no hope left" oraz nowego bohatera, dzięki któremu będziemy mogli scenariusz Ady również przejść w kooperacji. Nowa postać będzie też najprawdopodobniej dostępna w trybie Najemników. Rzeczone dodatki są dostępne już na płycie ale w ponoć w postaci nie kompletnej, więc czekamy na rozwój wydarzeń.
Awatar użytkownika
Nerobianco

Capcom i darmowe ? Jesteś pewien ? Btw
Spoiler!
jest ostatnim elementem do oblokowania w mercenaries ? I nie ma kostiumu ?

I również. Re6 ma chyba najgorsze tłumaczenie jakie widziałem.
ダーク
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Capcom i darmowe ?
Faktycznie zaskakujące! Czekam na rozwój wydarzeń :smiech6:
Crimson Head

Post autor: Crimson Head »

Leon. KennedY pisze:Faktycznie zaskakujące! Czekam na rozwój wydarzeń
.
Faktycznie zaskakujące. Capcom nie ma wyboru. Hakerzy wykryli zawartość na płycie, to musieli ją oddać za darmo. Nie ma więc się czym podniecać, tym bardziej,że częścią DLC jest odblokowanie dodatkowego poziomu trudności. Prawdziwy bonus-nie ma co.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Crimson Head pisze:Capcom nie ma wyboru. Hakerzy wykryli zawartość na płycie, to musieli ją oddać za darmo.
;D Niczego się nie nauczyli od czasu RE5? ;D Wtedy też naładowali na płycie wszystkie DLC a za kasę dawali tylko kod odblokowujący ;D
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 6”