Klasyczny styl gry czy ten z RE:4?

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
RE_Fan

Klasyczny styl gry czy ten z RE:4?

Post autor: RE_Fan »

Jaki wolicie ,,styl gry'' ten klasyczny znany nam z poprzednich re czyli dużo zagadek statyczne kamery,mało naboi. Czy styl z Re: 4 kamera za plecami rozwałka na całego dużo naboi.Ja osobiście wole klasyczny styl gry ,ale miło było bronić się w budynku przed niewyobrażalną liczbą wieśniaków. :rad1:

Głos z tostera:przenoszę do , ogólne rzeczy związane z serią
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez RE_Fan, łącznie zmieniany 2 razy.
Resident evil
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Oczywiście że klasyczny. Może i nie grałem w RE4 ale po filmikach i screenach wiem, że by mi się bardziej nie podobał od tego znanego z poprzednich części :rad12:
Awatar użytkownika
Mostek

Post autor: Mostek »

Zdecydowanie wszystko ze starego stylu oprócz statycznych kamer bo to najwieksze pzeklenstwo moim zdaniem.
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

Kamera w RE 4 to mistrzostwo świata, mało zagadek to fakt, więc powinno być więcej, naboi za dużo chyba że gra się na professional :) Ale na normal powinno być mniej, żeby gracz czu.ł się zwierzyną a nie łowca :)
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Jak dla mnie to w następnej części (5) mogli by dać możliwość wyboru kamer (statyczna i dynamiczna [re4]) w ten sposób "dogodzili" by większej grupie graczy :rad11:
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Albo jak w Cold Fear kamera jest statyczna ale jak naciśniej przygotowanie broni przenosi się za ramie jak w RE4.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Statyczne kamery to esencja RE, niestety w dobie tak zaawansowanych technlogicznie gier Capcom robiąc statyczne tła podkopał by sobie dołek, mi osobiście nie przeszkadza nowa kamera, lub taka jak w SH, horror to horror i niezależnie od położenia kamery musi nim pozostać
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

oczywiście only clasic,cóż może i stary dziad już jestem :smiech6: ,ale re4 do mnie nie przemawia...ot fajna rąbanka w znajomych klimatach....ale to nie re..
STARSSss.......
kindred

Post autor: kindred »

kocham stare Residenty:) ale jak zuwazyl wesker swiat idzie do przodu:)
a jesli chodzi o RE4 jestem na tak!! QTE wymiataja,poza tym interakcje z otoczeniem tez sa super.
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Dee Jay

Post autor: Dee Jay »

Stary dobry RE, ewentualnie styl z CV i Re3,5. Re4 to niestety bezmózga rąbanka i nie obchodzi mnie to że świat idzie do przodu. Niektóre serie przez wiele lat serwują to samo ale dopieszczone że nikomu nie przeszkadza to wcale.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Dee Jay pisze:Niektóre serie przez wiele lat serwują to samo ale dopieszczone że nikomu nie przeszkadza to wcale.

Dobrym przykładem może być RE:Remake bądź RE:0
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dee Jay pisze: Re4 to niestety bezmózga rąbanka i nie obchodzi mnie to że świat idzie do przodu. .
To że idzie do przodu to oczywiście mając na myśli nowinki technologiczne którymi idzie świat to ze RE4 jest podług innych częsci raczej mierniakiem to juz wina Capcou, bo potencjał Grafiki i Fizyki można wykorzystać w klimatyczny sposób vide Remake, RE0, seria SH i inne Horrory Current GEn
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Dee Jay

Post autor: Dee Jay »

Właśnie o to mi chodzi. Technika nie musi od razu oznaczać całkowitej zmiany rozgrywki
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Ekhem... Resident Evil 4 to gra akcji z elementami horroru...
Klasyczne Residnty to survival horrory z elementami akcji...
Osobiście trudno mi wybrać, bo grając w RE4 brakuje mi tamtego czegoś, a grając w klasyczne RE to troszku myślę o RE4. Ale chyba bym wybrał klasyczne...
A RE5 to ma być RE4+REClassic. Dla mnie super!
Ostatnio zmieniony czw 28 cze, 2007 przez Dark Prince, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

Zdecydowanie za mało horroru w RE4, gdyby było więcej rzeczy których można się przestraszyć to by było zajefajnie.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

nie będę się produkował dziesiąty raz ,po prostu: RE classic=klimat!,kult!,grywalność!, RE4="poligon doświadczalny dla nowych pukawek" z namiastką starego klimatu.....
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Mi odpowiadają oba style a to, w którą grę akurat gram to zależy od mojego nastroju.
Gdyby ktoś mi kazał wybrać styl w sposób jednoznaczny to tak jakby mi się kazał rozedrzeć na pół.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Wolę klasyczny , ale styl gry(sterowanie) w RE4 nie różni sie niczym, po prostu dali nową kamerę.

Jak dla mnie połączenie nowinek z RE4(kamera) + klimat klasycznych Resiów(mała liczba naboi etc.) jest bardziej niż akceptowalnym rozwiązaniem ;].
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Vocap pisze:Wolę klasyczny , ale styl gry(sterowanie) w RE4 nie różni sie niczym, po prostu dali nową kamerę.
Sterowanie postacią w RE4 jest dużo wygodniejsze bo jest bardziej dostosowane do analoga niż do krzyżaka dzięki czemu jest płynne.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Sterowanie analogowe było już w Outbreak'u, gdzie były statyczne kamery(nie do końca) i też się ładnie sprawdzało ;).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”