REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

Post autor: D4rk_Roxas »

kal3jdoskop, premiera jest 20. Można wcześniej pobrać, ale gra się nie odpali.
Obrazek
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Skuszę się na tę grę, ale w cyfrowej wersji (mam już Remake'a na GC, w pełni wystarczy). Kupiłem już trylogię, RE4 + RE CV na PS3, może uda się zebrać wszystkie resy na jednej konsoli. Leniwy się zrobiłem i nie chce mi się wyciągać Wii :). Aczkolwiek odczucia po grze w RE2 na PS3 ( :smiech3: ) czy RE4, gorsze niż po ograniu ww. części na gacku. Mam nadzieję, że odświeżony Remake zachował należyty klimat.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
PSKING

Post autor: PSKING »

RE REMAKE na gacka sprzedał się w ok.500000 +/- kopii.On po prostu musi się sprzedać bo inaczej CAPCOM nie zainwestuje w RE 0 HD.
Deus Ex
Zarząd

Jeżeli dobrze pamiętam, Remake'u sprzedano na pewno ponad milion egzemplarzy, wliczając USA. Niestety nie potrafię podać źródła - może ktoś zarzuci kawałkiem statystyki :(
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Proszę bardzo: http://www.capcom.co.jp/ir/english/busi ... llion.html

Na dzień dzisiejszy* sprzedało się 1 350 000 sztuk wersji na Gacka + to, co sprzedało się na Wii w ramach wydania Archives (mniej niż 1mln sztuk, więc nie uwzględnione w raporcie Capcom).

*30 września 2014
PSKING

Sory,pamiętałem to 0,5mln z dawnego psx extreme,ale tym bardziej jak to wystarczyło CAPCOM'owi na ledwie wersjie HD po 12 latach to teraz jedynie należy trzymać kciuki za sprzedasz.
Awatar użytkownika
BrudnyHeniek

Post autor: BrudnyHeniek »

Deus Ex pisze:Skuszę się na tę grę, ale w cyfrowej wersji (mam już Remake'a na GC, w pełni wystarczy). Kupiłem już trylogię, RE4 + RE CV na PS3, może uda się zebrać wszystkie resy na jednej konsoli. Leniwy się zrobiłem i nie chce mi się wyciągać Wii :). Aczkolwiek odczucia po grze w RE2 na PS3 ( :smiech3: ) czy RE4, gorsze niż po ograniu ww. części na gacku. Mam nadzieję, że odświeżony Remake zachował należyty klimat.
A mi się niedawno udało wyłapać w PSN kolekcje Residentów za 150zł, były w niej
pierwsze trzy części z PSXa, Code Veronica, 4,5,6, do tego Darkside i Umbrella Chronicles.
Za 2 dni odbieram Rimejka, nie mogę się doczekać, bo nie miałem nigdy możliwości zagrania, a tymi nowymi strzelanko-podobnymi Residentami już rzygam.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Jakby ktoś nie wiedział, na Steamie działa już pre-load (można pobrać pliki gry przed premierą). Sama gra zostanie odblokowana 19 stycznia o godzinie 9:00 PST (czyli na Polski czas: 20 stycznia 6:00).
PSKING

Wybaczcie że tutaj,ale tylko tu o remake'ach mowa.Więc to odnośnie ,,chęci'' zrobienia remame'u RE 3.
Ostatnio zmieniony pn 19 sty, 2015 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Remake jest już na PSS. Kosztuje 84 złote. Wrzucili go chyba po cichu bo na głównej nie ma o tym żadnego info (a na stronie z grą nie ma nawet screenów...). Znalazłem przez wyszukiwarkę. jak zaglądałem to miało około 1000 pobrań i pełne 5 gwiazdek.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Rodzislaw

Post autor: Rodzislaw »

Ja już gram- jest świetnie :D Jak za dawnych czasów ! :rad6: Kupiłem na allegro za 32 zł. Polecam sprzedawcę.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Recoil pisze:Remake jest już na PSS. Kosztuje 84 złote. Wrzucili go chyba po cichu bo na głównej nie ma o tym żadnego info (a na stronie z grą nie ma nawet screenów...). Znalazłem przez wyszukiwarkę. jak zaglądałem to miało około 1000 pobrań i pełne 5 gwiazdek.
Fajnie, muszę się po zdrapkę z PSN przejść...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
BrudnyHeniek

Post autor: BrudnyHeniek »

Też już gram na PS3, gra wygląda cudownie! Co uważacie na temat nowego sterowania? Po pięciu minutach gry przestawiłem na oryginalne, bo to nowe jest jakieś takie... lamerskie, za bardzo ułatwia grę.
Ostatnio zmieniony wt 20 sty, 2015 przez BrudnyHeniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

A jak tam wrażenia pecetowców? Już nie macie wytłumaczenia w stylu "nie grałem, bo nie będę kupował GC dla jednej gry"

:weedman:
Salvin

Post autor: Salvin »

Ja poczekam jak stanieje do 20 zł, bo nie dam więcej za cyfrowe wydanie gry, tym bardziej za taką. która ma już ładnych parę lat.
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

A właśnie, wiecie za ile i gdzie można kupić wersję PC?
molte volte
Awatar użytkownika
azzma

Post autor: azzma »

kamil12697 pisze:A właśnie, wiecie za ile i gdzie można kupić wersję PC?
Na steamie, po 19.99 euro. Ja kupiłem wersje na X360 po 69,99zl
I love the smell of dead zombies in the morning.
Awatar użytkownika
Rodzislaw

Jedno co mnie trochę wkurza,to szybkość z jaką postacie biegają. Trochę za szybko.

Mam pytanie bo już nie pamiętam. Pozimy trudności,to od góry kolejno NORMAL,EASY,VERY EASY i HARD się odblokowuje po przejściu na NORMALU,czy HARD,NORMAL,EASY?
Ostatnio zmieniony wt 20 sty, 2015 przez Rodzislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

Post autor: Salvin »

Wersja konsolowa tańsza od PC? Świat się kończy :smiech1:
Awatar użytkownika
Rodzislaw

Salvin pisze:Ja poczekam jak stanieje do 20 zł, bo nie dam więcej za cyfrowe wydanie gry, tym bardziej za taką. która ma już ładnych parę lat.
Nie przesadzaj-na allegro masz po 30 złociszy :rad12:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”